Reklama

Reklama

Ako si vycvičiť draka 3

  • Slovensko Ako vycvičiť draka 3 (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí raj obývaný Vikingami, alebo vikingský raj obývaný drakmi, ako sa to vezme. Bývalí odvekí nepriatelia tu žijú v závideniahodnej harmónii. Vládne im mladý náčelník Štikút, ktorý miluje lietanie s okrídleným parťákom Bezzubým. A miluje aj svoju kamarátku Astrid, len jej to ešte nestačil naplno povedať. Paradoxne práve láska sa stane predzvesťou mrakov, ktoré sa nad Blpem začnú sťahovať. Štikút je v tom nevinne, môže za to rozkošná biela dračica, ktorá doslova omráči Bezzubého, ktorá sa pod jej vplyvom premení z obávaného Nočného draka na neistého puberťáka. Možno aj preto včas vo vzduchu neucíti nebezpečenstvo pre všetkých drakov, ktoré sa k brehom ostrova blíži. V snahe nájsť pre ne nové útočisko sa Štikút a Astrid vydávajú pátrať po mýtmi ospevovanom Skrytom svete, v ktorom by sa všetci draci mohli pred touto hrozbou ukryť. Nájdu ho? A nájdu ho včas? (Cinemart SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (338)

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Vzhledem k tomu, že se předchozí dva filmy nebály vcelku drsných a nečekaných věcí, čekal jsem zakončení trilogie o něco působivější. Zapracovat se mohlo hlavně na záporákovi, který mě takřka nezajímal a byl tuctový. Ano, místy atmosféra potemněla tak, až jsem si říkal, jestli je to vůbec animák pro děti, jenomže vzápětí se dostavil ten klasický střelený humor, aby to dětem vynahradil... Měl jsem z toho smíšené pocity. Po technické stránce jsou třetí Draci nicméně vynikající (například John Powell má teď na kontě jednu z nejlepších soundtrackových trilogií vůbec), Bezzubkova romance je stoprocentně roztomilá a Škyťákův příběh se také podařilo uzavřít - jen zkrátka ne nijak nezapomenutelně, což je škoda.___P.S. Můj dojem možná zlepší verze s původním zněním, ačkoliv dabing nebyl špatný - Simona Postlerová má skoro stejný hlas jako Cate Blanchett, nicméně raději uslyším ji stejně jako Kristen Wiig v roli Rafany (rozhodně nejlepší postava celého filmu). ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Pekné zakončenie série. Aj vďaka EKO presahu. How to train your Dragon je dobrá séria. Nebaví ma až tak ako napríklad Kung - fu panda, ale je to dôsledok len neustáleho boja s ľuďmi. Verím tomu, že keby to malo viac objaviteľský charakter žral by som to s navijákom aj po stí krát. Jednotka je neprekonaná. a je to lepšie ako druhá časť. O trošičku. Na konci prišli aj slzy. Ale celkovo som spokojný. Draci sú veľmi fajn stvorenia a prezentovať ich spôsobom ako to spravil Dream Works mi prišlo osviežujúce a k tejto sérií sa určite vrátim. Powell a jeho hudba skvelá. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Animácia je v tomto prípade progres. Je tak trošku smutné, že začínam od konca, ale je to vlastne takmer len o tom, ako krásne sa tu animátori pomazlili so svojimi vlastnými ´´dragons´´ v podobe výkonných softwareov. A čo sa týka príbehu, tak môžem s istotou v hlase ( s istotou klepania na klávesnicu ) povedať, že ide zatiaľ o najlepší z trilógie. Aj keď je to klišé a gýč, je to topka. A P.S. John Powell opäť dokazuje, že je akosi neprávom v tieni tých ostatných mágov filmovej hudby. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Tretí diel je pre mňa trošku sklamanie. Zatiaľ čo prvé dva diely boli perfektne v každom smere, tu sme sa zasekli. Trojka použila rovnako šablónu ako dvojka (znovu lapač drakov), no tento krát už to tak nefunguje a hlavný zloduch nie je vôbec tak výrazný a strašný, aby pohol príbehom, akciami, alebo napätím v niektorých scénach. Záver je zvládnutý na výbornú, pekne sa to uzavrie, nechýba dávka emócií, či opäť skvelá hudba Johna Powella, no príbehom tento diel svet vikingov ničím moc neobohatil a povedal by som, že aj akcia bola lepšia v predošlom diely. Dvojka priniesla stratenú mamu, smrť otca, nových drakov Alfa, výborného záporáka s dávnej minulosti, no tu okrem romantiky drakov sa tu moc nových prvkov nedočkáme. Animácia je znova nádherná a záver dojme, ale mohlo by byť ešte lepšie. Tak či tak sa jedna o výbornú sériu zo skvelým rozlúčením. Obľúbený soundtrack: The Hidden World, As Long as He's Safe, Once There Were Dragons. 90% - 5* ()

Jinny 

všetky recenzie používateľa

70 % Lehkonohé, vizuálně krásné. Jako zakončení série je to plnohodnotný film, byť jediný vývoj u lidských postav vydíme u hlavního hrdiny. Hvězdou je tedy Bezzubka a jeho nová přítelkyně - bílá dračice je mimochodem neuvěřitelně roztomilá. Asi největší překvapení je ovšem to, že tvůrci si nenechali skoro žádná zadní dvířka pro pokračování a skončili předtím, než sérii zničí. ()

Galéria (117)

Zaujímavosti (10)

  • Steven Spielberg měl možost si přečíst scénář v předstihu. To později komentoval s tím, že se u scénáře rozbrečel, a že je to jeden z nejlepších příběhů, které kdy viděl. Stejně oslavovala scénář i autorka předlohy, animační tým, scénář pochválil i hlavní přestavitel Škyťáka Jay Baruchel, i když měl možnost přečíst jen malou část. (Spinelion)
  • Původní scénář se studiu nelíbil, proto ho Dean DeBlois poupravil. Po úprávě film okamžitě dostal zelenou. Tato úprava také zapříčinila odklad premiéry. (Spinelion)

Súvisiace novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (viac)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (viac)

Reklama

Reklama