Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedna z najznámejších a najobľúbenejších ruských rozprávok o krásnej a dobrosrdečnej Nastenke, ktorej neustále ubližuje zlá macocha a jej rozmaznaná dcéra Marfa. A keďže Marfa neoplýva krásou, o to viac macocha nenávidí pôvabnú Nastenku a rozmýšľa, ako sa jej zbaviť, až ju nakoniec jednej krutej zimy vyženie do lesa v nádeji, že tam zamrzne alebo ju zožerú vlci.  V lese sa však, nasťastie, stará o stromy kúzelný Mrázik, strážca zimného lesa, cár metelice a búrky. A keďže je spravodlivý, pomôže Nastenke a postará sa o ňu. Lebo tak  ako v každej rozprávke, aj tu nakoniec dobro zvíťazí a zlo je potrestané. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (56)

Betlehemské svetlo (2022)

  • Když v chráněné dílně chlapci dělají boudy, jednu z nich mistr porovnává s boudou ježibaby z pohádky Mrazík (1964). (Zix.)

Citlivý človek (2023)

  • Ikonická dřevěná chata na pilíři mostu řeky Radbuzy připomínající chaloupku Baby Jagy (Georgiy Millyar) z Mrazíka (1964) skutečně shořela během natáčení filmu. Musela totiž ustoupit plánované lávce přes Radbuzu, a tak skutečnosti filmaři využili a chatu zapálili. (Leopard105)

Reklama

Reklama