Reklama

Reklama

Film inšpirovaný pravdivým príbehom. Al Pacino hviezdi ako starnúci rocker Danny Collins, ktorý sa nedokáže vzdať svojho spôsobu života. Ale keď jeho manažér (Christopher Plummer) nájde 40 rokov starý list, ktorý Dannymu napisal sám John Lennon, rozhodne sa Danny zmeniť svoj život, nájsť si pravú lásku, cestu k rodine a začať druhé dejstvo svojho života... (Continental film)

(viac)

Videá (19)

Trailer 1

Recenzie (172)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Mám sto chutí vykríknuť: "Konečne!!" Áno, konečne sa Al Pacinovi podarilo niečo v čom jeho nepochybne stále zvučné meno nepôsobí akosi navyše. ja chápem, že Al nemá chuť dookola hrať gangstrov, ale napísať mu rolu na telo, to už vôbec nie je také pravidelné ako v časoch jeho najväčšej slávy. Film Danny Collins má v prvom rade debilný český preklad, fakt nechápem, kde distribútori na tie názvy chodia, inak však nemám veľmi čo kritizovať. Film má dobrý príbeh, vtípky fungujú a je vidieť, že Al si to užíval a určite mal radosť aj zo stretnutia so skutočným Danny Collinsom. Je to už pár rokov, čo som ho videl takto herecky žiariť. Naposledy snáď ešte Doktor smrť, ale inak jeho filmy z posledných rokov za veľa nestoja. Jeho posledný hit je z roku 2002 a to Insomnia! Film sa takmer vôbec nevenuje spevákovym hitom, aj keď ich tu pár zaznie, Al Pacino to spevácky ako tak utiahol, ale film je skôr o jeho konci kariéry a urovnávaní naštrbených vzťahov z minulosti. Ja som spokojný. 80%. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Filmy na tento štýl zvyknem svojím spôsobom vnímať ako splnený sen. Keď hrá totiž Al Pacino celebritu, a ostatné postavy po neočakávanom stretnutí s ním vyvaľujú oči nadšením či prekvapením, cítim vďaka tomu zadosťučinenie. Pretože to vyjadruje aj moje pocity zo sledovania filmov s jedným z mojich najobľúbenejších hercov. Prvýkrát som niečo podobné zažil asi v prípade De Nira v Analyze This. Postavy na plátne sa z jeho prítomnosti išli posrať a ja som ich absolútne chápal, bez ohľadu na to, koho tam on hral. Toto moje glorifikovanie môže zaviniť, že filmy zmienených pánov nehodnotím vôbec objektívne. Čo je však úplne normálne, takže si s tým lámať hlavu nebudem. Treba ale podotknúť, že Danny Collins je každopádne veľmi vkusne vtipný aj vážny film, s inteligentným scenárom. ()

Reklama

PP66 

všetky recenzie používateľa

"Kráčím na slepo a hledám jasný cíl... Nedívej se zpět, nedívej se zpět, nedívej se dolů..." >Životňáky< mám rád a tenhle se opravdu povedl. Můj milovanej Al chytil druhej dech, nechyběl humor, nechyběly slzy, nechyběla moudrost, nechyběla ta dobrá umanutost, nechyběla pointa... Je čas dělat dobré věci... ()

kareen 

všetky recenzie používateľa

Obsahuje spoiler: Začínám mít silné podezření, že snad mají hollywoodská studia nějakou skrytou dohodu s onkologickými centry v rámci prevence a proto tu rakovinu cpou do každého druhého filmu. Docela jsem si užívala Al Pacina a stejně tak skvělé Annette Bening, ale jak se začalo v druhé půlce hrát na tu sentimentální strunu a přibývalo stále více klišé, tak jsem věděla, že to půjde celé do kopru. Bohužel. ()

KoRner 

všetky recenzie používateľa

Na jednej strane iba ďalší z príbehov o uzmierení sa s vlastnou minulosťou, na druhej však pekný rodinný príbeh, že cestu si niekedy nezvolíme iba sami a aj keď nebola práve najlepšia, nerobí to z človeka ihneď zloducha. Páčilo sa mi, že aj napriek tomu, že to má aj vážne chvíľky, celý film je optimisticky ladený a Pacinov Danny je proste fajn chlap. Filmu pomáha aj výborný soundtrack. No a najlepšia scéna? Určite tá posledná :) ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (10)

  • Skutočný list Stevovi Tilstonovi bol podpísaný „John + Yoko“, zatiaľ čo list vo filme ukazuje podpis len „John“. (Arsenal83)
  • Film měl být původně natočen pod společností Warner Bros. s tím, že by hlavní roli ztvárnil Steve Carell. (Dio_Padre)

Reklama

Reklama