Reklama

Reklama

Winnetou - Posledný výstrel

  • Československo Vinnetou III. - Posledný výstrel (viac)
TV spot

Mier medzi Indiánmi a bielymi tvárami, o ktorý sa urputne snažia Winnetou (Pierre Brice) i Old Shatterhand (Lex Barker), stojí na vratkých nohách. Bandita Rollins (Rik Battaglia) zasieva medzi znepriatelené strany nezhody. Náčelník Apačov Winnetou a jeho brat biela tvár Old Shatterhand sú jedinou a poslednou nádejou na mier. Winnetou musí presvedčiť kmeň Jicarillov o nutnosti ustanoviť pokoj zbraní. No počas toho, ako fajčia fajku mieru, je náčelníkov syn prebodnutý nožom Apačov. Pokrvných bratov môže zachrániť pred mučiarenským stĺpom iba Sam Hawkens (Ralf Wolter). Zabrániť vojne sa zdá byť v tejto chvíli nemožné... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (378)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Posledný výstrel". Pierre Brice mal týmto snímkom skončiť s postavou neohrozeného, chrabrého červenokožca, náčeľníka Apačov - Vinnetoua. Ďaľšie filmové návraty ku tomuto hrdinovy Divokého Západu boli už kvalitou spracovania omnoho nižšie, až to celé skončilo odpadovým televíznym seriálom. Táto časť však ešte má svoje naivne romantické kúzlo a spoločne s jej dvoma prechodcami patrí ku tým najlepším Vinnetouvkam. *** ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Verte mi, snáď nepoznám nikoho, kto by si v závere filmu aspoň trochu nepoplakal. Mne sa to už neraz prihodilo, ale v podstate som rád, že ma niektoré filmy vedia skutočne dojať, ehm. Aj keď, slzy sa mi hrnú do očí už vtedy, keď počujem tú melódiu, tú nezabudnuteľnú melódiu. Osobitne tento film ohodnotiť neviem, pretože všetky tri Reinlove filmy beriem ako jeden geniálny celok na ktorý v živote nezabudnem. A je možné, že ani po smrti... ()

Reklama

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle je můj nejoblíbenější film ze všech Mayovek (možná to vyzní trochu cynicky, když právě v tomto díle Vinnetou zemře, ale nemyslím to tak). Ten plný počet si tu nemůžu odpustit, poněvadž když jsem film viděl poprvé, tak jestli si dobře vzpomínám, bylo mi opravdu do breku (což se mi asi u žádného jiného westernu nestalo). ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Kšeftovanie s pozemkami, na úkor samotných indiánov, a to všetko za chrbátmi nových prisťahovalcov, za ktorých konajú zištní banditi, ktorí plánujú skántriť náčelníka Apačov - Winnetoua, ako napovedá názov filmu, aj sa im to podarí ( jemu - Rollins ), a tým pádom sa ukončuje legendárna trilógia, ktorá má svoje povestné čaro, že sa to absolútne nedá porovnávať, s minuloročnou paródiou na Winnetoua, od nemeckých tvorcov, ktorí išli na to veľmi, ale veľmi katastrofálne... Zneuctili a poškodili dobré meno, ktoré nesie táto klasika, na ktorú sa dá, narozdiel od nedávneho nepodarku, stále pozerať, ak má divák k dispozícii, čo najväčšiu uhlopriečku, najlepšie ULTRA HD televízor ( napríklad ), kvalitný prehrávač, jedine BLU - RAY, nie DVD !!! + výborné reproduktory, tak si myslím, že to nie je od veci, takto by som si ja uctil klasiku, ak by som bol jej veľký fanúšik... Inak, Winnetou, je vynikajúci atlét, ktorý zvláda pozoruhodné kaskadérske kúsky ( pred hlúpymi banditmi ), ktorí sú mu neustále v pätách... Ako záver, posledná, tretia časť, nie je z mojej strany - najobľúbenejšia, obľúbená, je prostredná ( druhá časť ), ktorú pasujem za vôbec najlepšiu ! Aspoň, ja to tak vidím. Summa summarum - Tieto filmy pozná, podľa mňa, úplne každý občan slovenskej, českej, akejkoľvek republiky, štátu, kráľovstva, je to u mnohých ľudí - obľúbená vec, aj ja si to rád pozriem, pretože sa to dá stále pozerať, herci do toho dali maximum, aj keď nie sú extra talentovaní ( filmové, významné ocenenia ), snažia sa !!! Už nikto nikdy nebude na tej úrovni, ako Lex a Pierre, nakrúcať Winnetoua - znovu, je totálne, brutálne - bezvýznamné, len by si urobili veľkú hanbu, tí, ktorí by to skúsili, aj tak učinili, v decembri, ešte v roku 2016, som sa o tom pekne presvedčil... A vy sa za to musíte určite hanbiť !!! ()

Marsik 

všetky recenzie používateľa

ČT1 HD - Jestli tohle není můj úplně nejoblíbenější díl, kladu si otázku. Jelikož Poslední výstřel je prostě lahůdka, která mě nikdy neomrzela. Vinnetou, Olda, Rolinc a Hawkins jsou prostě báječní a závěrečná scéna "Vzpomínání" je jednou z mých TOP filmových scén. Jako malý jsem u ní často ronil slzy. Nemám co dodat...FSZ = 100% (1/3 with A. :-)) // Další projekce: (25.8.2019) PRIMA HD ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (37)

  • Když se Pierre Brice jako čestný host účastnil hudebního festivalu Trutnov 2008, odpověděl na tiskové konferenci na otázku jaký film s Vinnetouem má nejraději, kde se mu postava nejlépe hrála, že to bylo v díle, "kde to schytal, kde ho sejmuli". (korbitch22)
  • Natáčení sledovalo týden i pět výherců soutěže uspořádané časopisem "Neue Illustrierte". (mar48)

Reklama

Reklama