Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Animovaný

Obľúbené filmy (8)

Winnetou

Winnetou (1963)

S nostalgiou spomínam na chlapčenské časy keď sa mi do rúk dostalo dávne zošitové vydanie Winnetoua a ja som sa prvýkrát stretol s náčelníkom Apačov a jeho bielym bratom Old Shatterhandom. Priznajte, kto z vás nesníval o veľkých dobrodružstvách z divokého západu spolu s týmito hrdinami. Ich príbehy majú pevné a nezastupiteľné miesto v mojom srdci k čomu určite prispelo aj legendárne filmové spracovanie (hlavne séria Winnetou 1-3 a Poklad na striebornom jazere). To pre dnešnú generáciu až neuveriteľne filmové čaro sa nestráca ani po rokoch. Niektoré veci už teraz síce vnímame racionálnejšie, ale keď sa na obrazovke objavia nádherné scenérie Plitvických jazier, začujeme tú zimomriavkovú hudbu spolu s dupotom konských kopýt a slovami „Bratře" sme znova tam, kde sme boli, keď nás to prvýkrát dostalo.... a môžeme to pozerať znova a znova...

Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu

Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu (2016)

Po Moste spionov dalsi film odkedy som na csfd kde mi je 5 hviezdiciek malo. Najlepsi film roku 2016, atakuje celkove rebricky top filmov a u mna najväcsie filmove vyznamenanie, ze ho mozem porovnavat aj so Shawshankom. Neviem co momentalne napisat viac, tento snimok ma dostal. Prosim nepokazte si ho tym, ze ho uvidite mimo kina !

Most špiónov

Most špiónov (2015)

Ked som v auguste pri komentari k filmu Krycie meno U.N.C.L.E napisal toto ("Po Kingsmanovi a MI5 dalsia jasne 5-hviezdickova zabava. Rok 2015 je naozaj z pohladu zanru velmi urodny. Avsak bodlo by natocit aj uplne vazny, drsny thriller z tohto pribehovo vdacneho a atraktivneho prostredia. Tu je asi riziko len v tom, ze uz by to potom nemusela byt taka zabava") este som netusil, ze Steven Spielberg a Tom Hanks toto moje volanie tak skoro vyslysia. Dej je zasadeny do najtvrdsieho obdobia studenej vojny, ked USA a ZSSR superia v kazdej oblasti a vztahy tychto velmoci su na bode mrazu. Do tejto situacie vhodne zapada aj mrazive pocasie rozdeleneho zimneho Berlina, v case stavby neslavne znameho Berlinskeho muru, kde sa odohrava velka cast pribehu. Ide o brilantny viacvrstvovy film so skvelym Tomom Hanksom a keby sa dalo, dam mu aj sest hviezdiciek (kedze tento zaner a cele obdobie studenej vojny so vztahmi CIA vs KGB je moja slabost). Ono mohlo by sa zdat, ze s takymi vychodiskami ake mal tento film, to inac ako brilantne dopadnut ani nemohlo, ale samozrejmost to urcite nie je (vid napr. Mnichov kde napriek spickovym ingredienciam a velkym ocakavaniam nie nepodobnym Mostu Spionov to u mna bolo len za tri hviezdicky).

Wind River

Wind River (2017)

Krystalovo cistych 5. Ako sneh v drsnych horach Wyomingu. Wyoming je srdcovka, dokonca aj Jackson Hole bol spomenuty. Ale naspat k filmu. Viac nez klasicka krimi je to psychologicka drama. Hlboka, atmosfericka, mrazivo uderna. Vyborne dialogy a zaujimave postavy, ktorym kraluje Jeremy Renner. Jeho rola stopara a lovca "dravcov" s pohnutym zivotnym pribehom ma chytila za srdce. Je to film o smutku a bolesti... ale zaroven ma v sebe akysi specificky pokoj a nadej. Pre mna film roku 2017.