Reklama

Reklama

WikiLeaks: Informačná vojna

  • Česko WikiLeaks (viac)
Trailer 1

Mladý nemecký novinár Daniel Berg (Daniel Brühl) sa zoznámil na internete s vizionárom a bojovníkom za právo poznať informácie v ich čo najmenej skreslenej podobe, Julianom Assangeom (Benedict Cumberbatch). Prehovorí Berga, aby s ním spolupracoval na internetovej stránke WikiLeaks, ktorá bude mať za úlohu odhaľovať kauzy o zneužívaní moci zo strany vlád a mocných tohto sveta. Oficiálne médiá začínajú brať WikiLeaks ako sebe rovnú. Assange chce stále väčšie kauzy. A tak, keď sa mu do rúk dostane video z Iraku, kde sú zabití dvaja novinári americkými vojakmi, neváha ho zverejniť. Aj napriek odporu Berga začne uverejňovať veľké množstvo amerických diplomatických depeší, ktoré svojím obsahom nielenže destabilizujú medzinárodné vzťahy USA, ale tiež môžu dostať do ohrozenia života obrovské množstvo ľudí po celom svete. (TV Markíza)

(viac)

Videá (31)

Trailer 1

Recenzie (123)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Okolnosti vzniku a působení WikiLeaks jsou určitě zajímavé, jen mi přišlo, že film tak trochu klouže po povrchu a jakoby se bál jít více do hloubky. Místo toho se zaměřoval na hašteření (plynoucí z rozdílných názorů) mezi hlavní dvojicí. Na druhou stranu je to ale podané poměrně přehledně a pro běžného smrtelníka je to velmi dobře stravitelné. ()

joker.george 

všetky recenzie používateľa

Bylo mi líto zúčastněných herců, kteří neměli sebemenší šanci ukázat své schopnosti, a koneckonců i mě samotného, jenom kvůli samotnému dívání se. Schválně jsem to ale vydržel, protože jsem čekal, že se něco nakonec přeci jen stane, marně. Děj po celou dobu plave na povrchu a nevynoří se z něj žádný kousek, který by stálo za zmínku a i informace jsou odhalovány poskrovnu. ()

Reklama

mad_ness 

všetky recenzie používateľa

Muž, ktorý mal víziu, informácie, skúsenosti, zručnosti, talent na ich využitie a minulosť, ktorá ho nepochybne ovplyvnila. Ale predovšetkým moc. Schovávajúc sa za slávne či menej slávne výroky dokázal sám niečo, čo sa podarilo málokomu. A to je obdivuhodné. Aj keď o charaktere či morálke sa dá hovoriť len zďaleka, neznamená to, že ho odsudzujem. Ale ani to, že všetko, čo robil, robil správne. Je tiež otázne, koľko z toho, čo nám tu ukázali bola pravda. Práve preto mám na pamäti slová, o ktoré sa na konci podelil. Nikto vám nepovie pravdu, každý vám povie len svoju verziu. Ak chcete vedieť pravdu, musíte po nej pátrať sami. A práve toho sa boja. Vás. Krásny, prekrásny výkon Benedict. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Aký význam má natočiť niečo, o čom sám Assange povie, že je to blud, takto sa to nestalo a on sám prosil Cumberbatcha, aby tú rolu nebral, pretože to celú jeho prácu len zmrví? Nuž význam pre tieto natlačené hviezdy to malo - honorár, úspech, priživenie sa na téme. Lenže pravde oddaní neostali. Film je vlastne voči americkej vláde celkom príjemný. Tak o čom to potom malo byť ak nie len o prachoch z filmu? Jedna nešikovná parochňa a kontaktné šošovky z Benedikta Juliena nerobia. Film o WikiLekas natočený akoby proti WikiLeaks. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Dost nudna amaterska praca s Benedyktom Cumberbacom /12 let v retezech, serial Sherlock/. Daniel Bruhl miestami az zbytocna postava, 128 minut je priserne vela. Toen Julian bol podla mna posadnuty kauzami a nejde len o to, ze s jedlom rastie chut. Odmietol - pokial viem - editovat zdroje informacii, odmietol zverejnit autorov kazdej informacie, preto sa s nim stalo to, čo sa stalo 50 % ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (15)

  • Do úlohy Daniela Domscheit-Berga bol obsadený James McAvoy, ktorý však kvôli účinkovaniu v divadelnej hre Macbeth musel odstúpiť. Nahradil ho Daniel Brühl. (ti88na)

Reklama

Reklama