Reklama

Reklama

Hugo Chávez

Hugo Chávez

nar. 28.07.1954
Sabaneta, Venezuela

zom. 05.03.2013 (58 rokov)
Caracas, Venezuela

Biografia (1)

28. júla 1954 sa v Sabanete vo Venezuele narodil Hugo Rafael Chávez Frías. Pochádza z chudobnej roľníckej rodiny. Jeho rodičia okrem práce na poli učili v škole. Dedko bol vojak z povolania a preto v sedemnástich vstúpil do armády. Hugo vyštudoval sociológiu na vojenskej akadémii v Caracase. V roku 1990 ukončil štúdium politológie na univerzite Simona Bolívara. Chávez v roku 1983 založil hnutie Movimiento Bolivariano Revolucionario 200, ktoré sám viedol do… (viac)

Zaujímavosti (2)

El comandante (2017)

  • Kvůli kontroverznímu námětu pojednávajícím o činech bývalého prezidenta Huga Cháveze byl seriál ve Venezuele zakázán – současný prezident země Nicolás Maduro produkci nazval „imperialistickým odpadem“. Stoupenci zesnulého prezidenta také požadovali důkazy, že Chávezova rodina dala souhlas k natáčení – povolení Sony Pictures Television dostalo od Asdrúbala Cháveze, Hugova bratrance. (fiLLthe3DD)

El comandante (2017)

  • Aby se Andrés Parra proměnil do postavy Huga Cháveze, musel v maskérně strávit přes dvě hodiny. Na roli se však Parra připravoval déle než rok, během kterého sledoval projevy tohoto kontroverzního venezuelského politika a také se učil správný přízvuk (Andrés je Kolumbijec). (fiLLthe3DD)

Galéria (6)

Reklama

Herec

Hosť

Ovládací panel

Reklama

Reklama