Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nadmieru čulý a podnikavý Vašek (Tomáš Holý) žije iba so svojou mamou – baletkou Annou (Jana Preissová), ktorej povolanie ju núti nechávať Vaška večer doma samého. Vašek veľmi túži žiť v normálnej rodine. Chýba mu najmä otec a mame to dáva jasne najavo slovami, že všetci chlapci majú otca, iba on nemá ani psa! Keďže je presvedčený, že jeho ozajstný otec zahynul ako horolezec počas horolezeckej výpravy, snaží sa nájsť mame nejakého nového manžela a  sebe otca. Na prázdninovej lyžovačke v Krkonošiach narazí na sympatického Ľuboša (František Němec), ktorého si veľmi obľúbi. Netuší pritom, že je to mamin dávny priateľ z mladosti a že práve on je jeho skutočný, ale zatajovaný otec... Mimoriadne úspešná rodinná komédia Marie Poledňákovej stojí aj za zhliadnutie aj po niekoľkýkrát nielen vďaka zaujímavej zápletke a vtipným dialógom, ale predovšetkým za skvelé herecké výkony hlavných protagonistov. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (441)

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Tento film spolu s "polepšovnou" je jedno fantastické vzpomínání na dobu mého mládí, kdy jsem každý rok v létě trávila prázdniny v Českém ráji, ve skalách u rybníka Vidlák ad. .... Film je nádherný dějově spolu s hereckým obsazením, kdy si užívám Tomáše Holého, Františka Němce a Janičku Preissovou. Co dodat ...? Marie Poledňáková je (byla) Paní režisérkou ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Neviem sa rozhodnúť, či je tento film gýčom alebo dobrým rodinným filmom. Neviem, či tri hviezdičky sú veľa a dve hviezdičky málo. Viem iba, že na úspechu filmu má leví podiel Tomáš Holý. Jeho "dospelácke" hranie bolo v danej dobe ojedinelým zjavom a vysvetľuje to divácku reakciu. I keď dnes som si už povšimol, že Tomáš si svoju popularitu už vtedy uvedomoval a sem tam pritlačil na pílu. Nedostatkom filmu je scenár, do ktorého autor chcel natlačiť príliš veľa motívov, bez ktorých by bol film priamočiarejší. ()

Reklama

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Miluju tohle komedii, stejně jako následné pokračování. Viděl jsem to už tolikrát, že to ani nedokážu spočítat. Výborný Tomáš Holý zde zcela dominoval, ale ani jeho „filmoví rodičové“ se rozhodně nenechali zahanbit. Malý šibal a dohazovač byl prostě excelentní dětský herec. Pro Janu Preissovou mám rovněž velkou slabost – výborná herečka a pěkná ženská. No a František Němec coby horolezec Luboš a táta, který neví…taky dokázal diváka nejednou rozesmát. Jediný kdo mi tam vždycky vadil, je Vlastimil Harapes – potažmo jeho postava. ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Spolu s pokračovaním najkrajšia česká rodinná komédia. To s akou ľahkosťou a pozitívnou energiou Poledňáková tento film natočila je až dychvyrážajúce. Čarovné zasnežené horské prostredie, nádherná ústredná melódia, charizmatické duo Jana Preissová, František Němec a neprekonateľný Tomáš Holý s prirodzenosťou a charizmou jeho vlastnou. Skrátka čistokrvných 100% a jeden z mojej TOP 6 českých filmov. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak dobiehanie zameškaného z detstva, tzv. povinných filmových jázd, nie je až tak bolestivé, ako som sa obával. Zároveň však nie je nad čím jasať. Minulý rok S tebou mě baví svět, tento Jak vytrhnout....Vždy som si myslel, že sa myslí normálna stolička na sedenie, ale tak všetci sme občas trochu prihoretí...Poledňákovej film nie je až tak komédia, základ filmu je skôr dramatický. Na maminku je vyvíjaný trochu nepochopiteľný tlak ohľadom hľadania si nového "tatínka", ako by sa rúcal svet. Holého hlášky pôsobia trochu vykonštruovaným dojmom, na nervy mi ale liezť počas filmu nezačal. Milo pôsobia po sebe nasledujúce scény, keď malý ledva pluhuje pri malom zjazde a hneď nato dáva veľké oblúky na nevyjazdenom svahu. Takzvaný druhý plán filmu (i keď tu skôr ten prvý), inteligentne vsunuté problémy nekompletnej rodiny a otázok ako z toho von, je samozrejme v rodinných filmoch ocenenia hodnou pridanou hodnotou. Touto cestou zdravím aj Ítího, ktorého som nedávno po čase videl. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (43)

  • Když Vašek (Tomáš Holý) sjíždí kopec, narazí do nějakého pána a tím se otočí, ale v dalším záběru zase jede rovně. (SONY_)

Súvisiace novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (viac)

Reklama

Reklama