Reklama

Reklama

Escape from Tomorrow

Trailer

Videá (1)

Trailer

Recenzie (16)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Potom ako Jim dostáva padáka v práci, berie svoju rodinu na výlet do Disneylandu. Po celú dobu pobytu v zábavnom parku nedokáže svoje žene priznať fakt, že dostal výpoveď. Táto situácia ho natoľko zožiera z vnútra, že prepadá depresiám a paranoji. Aby toho nebolo málo začína mať vidiny či predstavy rôznych udalostí, ktoré sa nikdy nestali. Ako skončí tento rodinný výlet? TAK TO NETUŠÍM. Vydržal som čumieť na tento čiernobiely experiment do 40 minúty. Už len zato by som mal dostať nejakú cenu! Kde sme to dospeli, že Disney začína točí horory. Tento film nie len že nie je hororom, ale nebol ani dramatický, ani FANTASY – 20%. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

David Lynch na výlete v Disneylande v čiernobielych odtieňoch. Aj keď na úvod je potrebné podotknúť, že celá tá hra ako na film upútať pozornosť tým, že bol natočený v Disneylande bez akéhokoľvek povolenia Disneyho je zbytočná. Vo výsledku totiž vznikol z filmu len podivný mišmaš, kde sú evidentne viaceré scény odohrávajúce sa na väčšej ploche natočené len pred zeleným pozadím a prostredie Disneylandu pridané dodatočne v postprodukcii. Tým jeho vizuál klesá do zbytočnej lacnosti. Napodiv však ani prostredie reálneho Disneylandu nevyužilo na plno svoj potenciál. Pár halucinogénnych tripov na začiatku sľubuje zvrátenú atmosféru, ale transformácia zábavného parku do hrôzostrašného miesta sa ani zďaleka nevydarila, keďže film sa s pribúdajúcimi minútami na samotný Disneyland ani tak nesústredí. Vo výsledku síce originálny, ale značne nezmyslený halucinogénny fantasy experiment, ktorý mohol fungovať ako 20 minútový kraťas, ale na ploche celovečerného snímku veľmi rýchlo stráca na atraktivite a s pribúdajúcimi minútami sa zamotáva sám v sebe, keď začne kombinovať nezmyslenú symboliku s prapodivným fantasy, v závere dokonca až lacnými sci-fi prvkami, aby vo výsledku prestal dávať zmysel úplne. Randy Moore si utajeným nakrúcaním v Disneyladne zaručil, že sa o jeho prvotine chvíľu hovorilo, ale inak za pár týždňov upadne do absolútneho zabudnutia, nakoľko daný nápad trestuhodne nevyužil, čo je mierne škoda, keďže minimálne úvodné minúty celkom sľubne rozohrali ten halucinogénny výlet. Ako taká zaujímavosť na spestrenie môže slúžiť maximálne pre divákov, ktorí majú radi experimentálne filmy, ale pochybujem, že aj tí plnohodnotne ocenia celých 90 minút. Radový divák nech sa to s Escape From Tomorrow ani len neskúša. ()

Reklama

Dellamorte 

všetky recenzie používateľa

Prípadne " The Dark Side of Disney ". Vkusne agresívne odtrhávanie naškrobených oblekov z právnikov, manažérov, spokojne bafkajúcich pohlavárov štúdia, ktoré síce má, prípadne nemá nárok budovať armádu na "domobranu". Je to výstrel, ktorý ukázal, že nie všetko je v parku kóšer, a nepomôže tomu ani kdejaký maskot. Ak si totiž nevyladený, tak to buď vydelíš, alebo vynásobíš. To samé platí, aj keď máš vysurfovanú myseľ do bublajúcej pohody. 2farebné-to bola dobrá voľba, celková atmosféra snaživo a spolupracujúca kamera ponúkli to, čo som teda nečakala. ()

Philcze 

všetky recenzie používateľa

Dokud se tatíkovi jen zvedá žaludek z disneyovských postav, tak je to vyloženě epesní sumarizace veškerých mých hrůz z rodinné dovolené v zábavním parku. Randy Moore toho ale chtěl až moc a do druhé půlky zbytečně zamíchal lacinou symboliku, fantazijní prvky a padesát let starou sci-fi. Vznikl z toho poutavý kočkopes, který ale ve finále nedává úplně smysl a bohužel plně nevyužívá fantastický původní nápad. 65% ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Černobílý experiment, jenž jeho tvůrci natočili načerno přímo v Disneylandu. Nejzajímavější je film hned na začátku - první halucinogenní projížďka jednou z atrakcí mě příjemně naladila na budoucí bizarní psycho wtf Lynch zážitek. Očekávání ale bohužel nebyla zcela naplněna, snímek se postupně stává monotónním, počáteční fascinace něčím nezvyklým pomalu mizí. Třicet minut intenzivnějšího bizáru by stačilo, celovečerní stopáž je na tohle až moc. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (2)

  • Dialog o smrti v Thunder Mountain je odkaz na skutečné úmrtí v Disneylandu. Dne 5. září 2003 zemřel 22letý muž poté, co vykolejilo vozidlo na Big Thudner Mountain. Nebyla mu ale sťata hlava, jako je zobrazeno ve filmu, ale byl rozdrcen. (filmsim)
  • Debut Randy Mooreho se stal nejkontroverznějším filmem přehlídky SunDance. Byl totiž celý natočen zcela nelegálně na území zábavního parku DisneyLand. Právnící Disneyho ihned podali na Mooreho žalobu. (Dlee)

Reklama

Reklama