Reklama

Reklama

Romantický príbeh z kráľovského dvora Ľudovíta XIV. Emancipovanú záhradníčku Sabine de Barra zavolajú do Versailles, aby pre panovníka s prívlastkom Kráľ Slnko vytvorila záhrady hodné jeho povesti. Musia hýriť nádherou, akú ešte nikto inde nevidel. Sabine však čaká ťažká úloha. Prostredie, kam vošla, je síce plné úsmevov, krásnych krinolín a napudrovaných parochní, no za tým všetkých sa skrývajú tajné vášne a nejedna špinavosť. Ak chce obstáť, musí byť výnimočná a mať nielen ostré lakte, ale aj odvážne srdce. V roku 1682 talentovanú záhradníčku Sabine De Barra pozvú na dvor francúzskeho kráľa Ľudovíta XIV., aby v jeho novom paláci vo Versailles vytvorila hlavnú záhradu nevídanej krásy. Vášnivá a emocionálna záhradníčka vnesie do Versailles nebývalý rozruch a svojou primnosťou rozpúta vlnu, ktorá zasiahne a zmetie každého. Aj toho, kto ju stvoril... Všetkých šokuje znepokojivý prvok chaosu a náhodnosti v jej tvorivom procese, ktorý však prináša výnimočné výsledky a dokáže vdýchnuť život všetkému, čoho sa umelkyňa dotkne. Kráľovský dvor v časoch Ľudovíta XIV. bol nabitý vášňami, lascívnosťou a nebezpečenstvom. Za veľkolepou nádherou záhrad vo Versailles sa skrývajú intrigy, sex, neresti, nenávisť. Všade číhajú zošnurované korzety, napudrované parochne a bohaté krinolíny dvorných dám, ktoré svojimi vejármi dokážu zamaskovať nejednu špinavosť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (183)

bloodline 

všetky recenzie používateľa

Láskyplná kritika či fanúšikovská základňa rozsiahle zastúpenie rozloží na promile hodnotení, ale to ani nesúvisí so skutkovou podstatou A Little Chaos za čo vztýčený palec rezolútne hodným je. Na enormnú škodu veci neslúži ku cti mlátenie prázdnej slamy z dvoch tretín až troch štvrtín a to narobí šarapatu aj medzi najužšou úzkoprofilovou klientelou. Z historického, dramatického a romantického hľadiska si film razí vlastnú, nekonvenčnú cestu a výnimočnosť eskalujú spoločné herecké partitúry dua Winslet/Rickman. Umelecký zážitok dotieňuje hudobný element a rozmer historických reálií. Všetko rapídne okresáva fádna réžia s úplne biedny scenár (vynímajúc spomínané herecké partitúry) , ktorý si navyše nepotykal s precíznosťou (oslovovať francúzskeho kráľa Sir sa rovná diplomatickému zemetraseniu faux pas). ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Ajajaj, tak toto ma velmi sklamalo. Aj vdaka hereckemu obsadeniu som cakal historicku romancu v style filmu Rozum a cit, ale dockal som sa stavbarskeho filmu o tom ako sa postavila jedna vonkajsia kralovska tanecna sála. Keby sa popritom stavani odohral nejaky putavý pribeh, tak by z toho stale mohol vzniknut skvely film. Ale nic take sa nedeje. Cely cas sa stavia a az na konci sa konecne odohra aj nejaky osobny pribeh. Ale to je len par minut a je to rovnaka nuda ako to nekonecne stavanie. Az som od zlosti chcel dat odpad, lebo ma sralo, ze tak hviezdne herecke obsadenie tu nema absolutne ziadnu sancu cokolvek predviest. Ale nakoniec tu jedinu ubohu hviezdicku dam za herecky prejav Alana Rickmana, ktory aj ked recituje rovnako nudne dialogy ako ostatni, tak vdaka jeho charizmatickemu hlasu to znie pôsobivo. Ale ako scenarista a hlavne reziser totalne sklamal, takze snad sa bude nadalej venovat uz iba herectvu. 1/10. ()

Reklama

danca044 

všetky recenzie používateľa

Kate Winslet už není nejmladší a v tomto filmu se to už začíná opravdu projevovat. Někdy mě její herecký talent moc nepřesvědčil a její výrazy mě mnohdy udivily. Jinak jsem si film užila a mile mě překvapil Alan Rickman, kterému role krále Slunce padla jako ulitá. Za zmínku také stojí herec Matthias Schoenaerts, který svou milou tváří vnesl do filmu trochu více zajímavosti. Na příjemný páteční večer je film dobrý. ()

AduskaV 

všetky recenzie používateľa

Od filmu jsem nic nečekala, ale jelikož šlo o Alana, tak jsem na projekci nemohla chybět. Nicméně mě snímek mile překvapil. Již na začátku bylo řečeno, že je to smyšlený příběh, takže od historického životopisu jste se jednoduše museli odpoutat. Až poté vám film mohl nabídnout jednoduše krásu, která byla vyvážena jak jinak než díky milostnému příběhu a vtipem samotné postavy Alana Rickmana. Pro mě to byl neopakovatelný zážitek stejně jako pro většinu osazenstva v sále. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Toto by bol prúser aj ako lokálny projekt s Geislerovou. Nie ešte ako svetovo obsadený, a ktorý príde na opening festivalu hrdo uviest jeho režisér, prízvukujúc, že ho nakrútil "hlavne pre diváka" (chcel tým povedať "teda nie pre kritikov"?). Nebyť tých bujných dekoltov, utoniem v bezbrehom oceáne neskutočnej NUDY. Ani len vizuálne nie je film zaujímavý, a to sa má akože celý odohrávať v záhradách Versailles a ich okolí. Pamatáte na úchvatne nasnímané zahmlené záhrady v Královej reči? Stačilo aspoň túto scénografickú filmársku zložku dostať na nejakú úroveň, a film mohol byť zachránený. Vo filmografii Kate Winslet strašiak, do ktorého šla zrejme iba kvôli kamarátovi od fachu. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (14)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Veľkej Británii, konkrétne v Pinewood Studios, Blenheim Palace vo Woodstocku a Cliveden House v Buckinghamshire. (Hudakfilms)
  • Kráľ (Alan Rickman) hovorí madam De Barra (Kate Winslet), že žena, ktorú si chce vziať, je veľmi zbožná, ale nie je aristokratka. To opisuje madam De Maintenon, kráľovu druhú ženu, s ktorou kráľ tajne uzavrel manželstvo (ako mu radila madam De Barra). (Laslo)

Súvisiace novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (viac)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (viac)

Reklama

Reklama