Reklama

Reklama

Romantický príbeh z kráľovského dvora Ľudovíta XIV. Emancipovanú záhradníčku Sabine de Barra zavolajú do Versailles, aby pre panovníka s prívlastkom Kráľ Slnko vytvorila záhrady hodné jeho povesti. Musia hýriť nádherou, akú ešte nikto inde nevidel. Sabine však čaká ťažká úloha. Prostredie, kam vošla, je síce plné úsmevov, krásnych krinolín a napudrovaných parochní, no za tým všetkých sa skrývajú tajné vášne a nejedna špinavosť. Ak chce obstáť, musí byť výnimočná a mať nielen ostré lakte, ale aj odvážne srdce. V roku 1682 talentovanú záhradníčku Sabine De Barra pozvú na dvor francúzskeho kráľa Ľudovíta XIV., aby v jeho novom paláci vo Versailles vytvorila hlavnú záhradu nevídanej krásy. Vášnivá a emocionálna záhradníčka vnesie do Versailles nebývalý rozruch a svojou primnosťou rozpúta vlnu, ktorá zasiahne a zmetie každého. Aj toho, kto ju stvoril... Všetkých šokuje znepokojivý prvok chaosu a náhodnosti v jej tvorivom procese, ktorý však prináša výnimočné výsledky a dokáže vdýchnuť život všetkému, čoho sa umelkyňa dotkne. Kráľovský dvor v časoch Ľudovíta XIV. bol nabitý vášňami, lascívnosťou a nebezpečenstvom. Za veľkolepou nádherou záhrad vo Versailles sa skrývajú intrigy, sex, neresti, nenávisť. Všade číhajú zošnurované korzety, napudrované parochne a bohaté krinolíny dvorných dám, ktoré svojimi vejármi dokážu zamaskovať nejednu špinavosť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (183)

Beagle 

všetky recenzie používateľa

Alan Rickman se ve svém druhém snímku vydal daleko do historie Francie a byť byla jeho pohnutka šlechetná, myslím si, že se nechal krásou zahrad á la fracaise Andrého Le Notre trochu unést a rozněžnit...I přes ten romantický závěr (a záběr, na konci snímku) je ale Králova Zahradnice pěknou, kvalitní podívanou. A jako návnada k návštěvě Versailles poslouží spolehlivě... ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Versailles je zaujímavý len z pohľadu dnešného človeka, lebo je to krásne upravený palác. Ale filmy o ňom, zo života v ňom a celkovo o Ľudovítovi XIV., ambicióznom liliputánovi, to je veľká nuda. Najmä ak ide o pomalú konverzačku so záhradníčkou. Pritom Versailles ponúka omnoho viac interesantných tém hodných sfilmovania, hoci by šlo viac o bulvárnu históriu (niečo sme videli v rovnomennom seriáli): že sa Ľudovítovi narodil čierna dcéra, že v celom zámku nebola jediná toaleta, a tak si uľavovali kade-tade a smrad, ktorý tam vznikol určite nepripomína tú vznešenosť dnešnej Zrkadlovej siene. Že dámy mali v rámci bontónu povolené uľaviť si počas tanca. A ďalšie mega pikošky. Jediné, na čo sa tu dalo pozerať bola Kate Winslet. Tej to tu mimoriadne svedčalo. ()

Reklama

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Film o zahradní architektce v době Ludvíka XIV. přicházející s revolučním návrhem, trochou psychologie i filosofie a traumatem z minulosti. Jak mám Winsletku ráda, tohle neměla brát. Místo unikátního půvabu vypadala unaveně, což asi vzhledem k postavě i měla, a jak ta uvadající růže, o které zde bude taky řeč, a Alan Rickman to tak možná chtěl a byl spokojen, ale mně se to nelíbilo a už vůbec ne vedle šéfa-kolegy-kamaráda-přítele-milence, který vypadal jak její v lepším případě mladší brácha, takže při milostné scéně jsem radši počítala oka na jehlici. Výprava a kostýmy naopak úžasné. Kéž by to stačilo. ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Co to jako mělo být? Těšila jsem se na to asi dva roky a tedy - jsem zklamaná...Ten příběh byl o ní? Nebo o něm? Nebo o králi? Nebo o Versailles? Já sama ani nevim, zdali tam bylo nějaké to hlavní jiné téma - nebo spíše, na koho to bylo více zaměřené mimo květeny...Takové neurčité a všechno tam bylo tímpádem jako rozkouskované a nepřišlo mi to vlastně ani jako film...ani jako dokument...ale ani jako určitý celek...Vím, že to zní zmatečně, ale přesně to, mám teď po shlédnutí v hlavě....Winslet super :) Alan Super :) Ale prostě JAKO CO TO SAKRA BYLO? Mám hodně rozporuplné pocity - i přesto - dívat se na to dalo - při scéně s dcerkou, kdy běžela za kočárem - tak to jsem měla husinu po celém těle, ale to byl jediný hodně silný moment z filmu a jinak - asi to zapnu tak za 5 let znovu a uvidim.... ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Toto by bol prúser aj ako lokálny projekt s Geislerovou. Nie ešte ako svetovo obsadený, a ktorý príde na opening festivalu hrdo uviest jeho režisér, prízvukujúc, že ho nakrútil "hlavne pre diváka" (chcel tým povedať "teda nie pre kritikov"?). Nebyť tých bujných dekoltov, utoniem v bezbrehom oceáne neskutočnej NUDY. Ani len vizuálne nie je film zaujímavý, a to sa má akože celý odohrávať v záhradách Versailles a ich okolí. Pamatáte na úchvatne nasnímané zahmlené záhrady v Královej reči? Stačilo aspoň túto scénografickú filmársku zložku dostať na nejakú úroveň, a film mohol byť zachránený. Vo filmografii Kate Winslet strašiak, do ktorého šla zrejme iba kvôli kamarátovi od fachu. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (14)

  • Dcéra Kate Winslet – Mia – si vo filme zahrala malú úlohu v scéne z Louvru. Mia sedí na stoličke sama v miestnosti, do ktorej vstúpi Sabine (Kate Winslet) pred davom ľudí. (Laslo)
  • Kate Winslet (Sabine De Barra) bola v treťom mesiaci tehotenstva, keď dokončila film. (Martyska)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával vo Francúzsku, pracovali filmári len na opačnej strane Lamanšského prielivu, a to vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (viac)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (viac)

Reklama

Reklama