Reklama

Reklama

Kate je láskavá, úspešná klavírna virtuózka, do života ktorej vstúpila tragická diagnóza nevyliečiteľnej degeneratívnej choroby ALS (amyotrofická laterálna skleróza). Bec je drzá vysokoškoláčka a amatérska rocková speváčka, ktorá len ťažko dokáže udržať svoje chaotické vzťahy - ľúbostné aj tie ostatné - pohromade. Bec prijme prácu Kateinej ošetrovateľky práve vo chvíli, keď sa vzťah chorej klaviristky s manželom Evanom ocitne v kríze. Obe ženy sa začnú spoliehať na neobvyklé, občas konfliktné a predovšetkým neľútostne úprimné puto, ktoré sa medzi nimi postupne vytvára. Ako puntičkárska a tvrdohlavá Kate začne preberať vlastnosti búrlivej a spontánnej Becy, obe ženy zabúdajú na svoje úzkosti, odhaľujú svoje doteraz nepoznané svety a prichádzajú na to, kým chcú v skutočnosti byť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (102)

lucijelucije 

všetky recenzie používateľa

H. Swank je paní herečka, ale tentokrát to nebyla pouze ona, kdo tenhle snímek držel nad vodou. E. Rossum to zcela rozbalila, a hrozně se mi její postava a role zamlouvala. Možná se teď přetrhly filmy na tenhle motiv, ale tohle drama má v sobě jiskru a to hodně inspirující. Je to neuvěřitelně dojemný příběh, takže chápu, že ne každý snese tak velkou tíhu emocí, jakou You´re Not You nabízí. Přesto já jsem věřila, a to nejen G. C. Wolfe. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Emmy Rossum má veľký talent a hlavne sa cíti dobre v rolách zanedbaných dievčat zo sociálne slabších vrstiev. V tomto filme jednoznačne dáva dole i paralyzovanú Hilary Swank. Príbeh je však nepravdepodobný, hlavne by nikdy takáto osoba nemohla byť prijatá za opatrovateľku. S filmami o smrteľných chorobách sa v poslednom čase roztrhlo vrece. Avšak len máloktorý ide za svojim cieľom bez umelého tlačenia na divákove slzy. Ani tu sa to nepodarilo. Film je tak predvídateľný a preemotizovaný. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

You are not you, I am not me, and this film is not as good as it could be. Americká obdoba francúzskych Intouchables, akurát som ženami v hlavných úlohách a bez potrebnej sily. Trocha to pripomenie aj nedávnu Still Alice s vynikajúcou Julianne Moore, no You Are Not You nepojednáva o Alzheimerovej chorobe, ale o ALS (amyotrofická laterálna skleróza) a Hilary Swank, aj keď vynikajúca herečka, v tejto úlohe nijako zvlášť nežiari. Hlavným problémom je skratovitý scenár, zbytočne veľa pátosu a prvoplánového hrania na city. Mám pocit, že všetci prácu na tomto filme vzali len z pocitu, že by mohli mieriť na Oscarové nominácie, no s priemerným režisérom to nevyšlo a film upadol do zabudnutia. Všetko je tu totiž také štandardné, že to nemá veľmi čím nadchnúť. Je to síce silný príbeh o zákernej chorobe, takže film pravdepodobne nikoho neurazí, ale s lepším režijným vedením tu mohol byť klenot. Takto vznikla len po všetkých stránkach štandardná dráma, ktorá je v samotnom závere síce dostatočne silná a dojemná, ale predošlé minúty až príliš okato brnká na city diváka a nemá na to dostatočné prostriedky – ani nápaditý scenár, ani nijako nápaditú réžiu a v podstate ani nijaké zvlášť skvelé herecké výkony (prepáč, Hilary!). CELKOVO: 3* (6/10) ()

V.Silver 

všetky recenzie používateľa

Říkejte mi necita, ale při sledování tohoto filmu mě napadala pořád dokola jedna myšlenka: Francouzi by to natočili líp, citlivěji a uvolněněji. Oh, wait, oni to už udělali s Intouchables! U "You're Not You" máte možnost sledovat hodinu a půl patosu, křeče (přeneseně i doslova), prvoplánového hraní na city, špatně strukturovaných vtipů (hahaha, pozdní příchody, hahaha, rádobyvtipná spolubydlící...) a velice nesympatických postav. Hilary se snaží, seč to jde, ale mám z toho pocit, že tu roli vzala jen kvůli potenciálu nominace na Oscara. Je to přece tak "silný" příběh! Jediné opravdu příjemné překvapení, byla písnička Emmy Rossum v závěrečných titulcích. 40% ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Svojim charakterom dosť podobné ako Still Alice, avšak v tomto prípade nehrá hlavnú rolu žena s Alzheimerom, ale žena s ALS (amyotrofická laterálna skleróza). Základ síce výborný, ale priebeh toho deju ma až tak neoslovil, hoci pôsobil miestami naozaj smutne a dojemne, obzvlášť v tom silnom závere. Ale na vynikajúcu zmieňovanú Still Alice to veru nemalo ani náznakom. Najviac sa mi v tomto filme pozdávali tie zlomové konfliktné situácie, ktoré jedine držali film nad hranicou priemeru. Ale aj tak na viac ako 3* to bohužiaľ neni, aj keď námetovo to bolo určite pozoruhodné. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (4)

  • Ke konci filmu, když je Kate (Hilary Swank) v pokročilém stadiu ALS, je ukázána, jak sedí vzpřímeně na svém vozíku a mluví namáhavě. Pacienti v tomto stavu nejsou schopni sedět vzpřímeně, protože svaly v zádech již nedostávají signály z mozku. Totéž platí pro svaly v krku a čelisti, které znemožňují řeč. (sirjohn)
  • Emmy Rossum si před filmem nebyla moc blízká se svým otcem. Po filmu jí otec zavolal, aby jí řekl, že má rakovinu. (sirjohn)
  • V rámci zvýšení povědomí o nemoci ALS, mnoho lidí provedlo výzvu ALS s kbelíkem na led včetně Hilary Swank. Hilary Swank poděkovala ve svém videu Emmy Rossum za nominaci do výzvy ledovým kbelíkem a nominovala Tommy Lee Jones, aby se výzvy zúčastnil. Internetová výzva s kyblíkem ledu podstatně zvýšila povědomí o této nemoci a vybralo se 5x více peněz na podporu ALS (115 milionů dolarů), než v předchozím roce pomocí standardních technik získávání finančních prostředků. Dary ve výši 115 milionů dolarů pobídly k masivnímu zvýšení kapacity asociace ALS investovat do slibného výzkumu, vývoje pomocných technologií a lepšího přístupu k péči a službám pro lidi s ALS. (sirjohn)

Reklama

Reklama