Reklama

Reklama

Labyrint strachu

(festivalový názov)
  • Veľká Británia In Fear
Trailer 1

Obsahy(1)

Tom a Lucy sa spoločne vydajú autom na cesty. Po niekoľkých hodinách sa však stratia niekde na vidieckej ceste v lese. Prichádza noc a s ňou aj niečo temné, čo ich začne terorizovať. Ich jedinou obranou je ich auto, v ktorom sa schovávajú spolu so strachom z tmy, obavami z temnoty a postupne aj podozrením voči sebe navzájom. (kubqo)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (77)

zolo23 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchá línia príbehu, ale natočená s takou atmosférou a napätím, že by sa krvi nedorezal. Na kvalitku postačia aj traja herci, čo mám docela rád, pretože režisér musí o to viac sústrediť svoju prácu na budovanie napätia a strachu. Tých horrorov o psychopatických magorov je akosi pomenej, takže vďaka aj za tento kúsok. P.S. "Najväčší horrorový expert" LIVINGDEAD opäť raz svojim bodovaním potvrdil aký fanúšik tohto žánru je. ()

Mishqo 

všetky recenzie používateľa

Prvé trištvrtiny filmu boli napínavé jak legíny, o tom niet pochýb. No ku koncu som sa už nevedel dočkať kedy to skončí, pretože to prerastalo do priemernej hovadiny. Postavy sa správali miestami dosť tupo a neviem si predstaviť, že by som sa aj tak tupo správal v podobnej situácii a to mi prekážalo. Hudba však bola mrazivá a atmosféra dusná. 60% ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Po tých recenzentských hláškach z traileru („Watch It .. Just do not watch it alone!“) by som teda čakal viac. In Fear je ultra-lacný, minimalistický britský hororový prírastok odohrávajúci sa doslovne v jednom aute na jednej lesnej cestičke s 2 postavami, ale to mu nijako nebráni v budovaní stiesnenej atmosféry. Práve naopak, z minima vyťažuje maximum. Napriek minimalistického podaniu nepôsobí amatérsky, a prvá polovica je vyslovene príjemne tajomná, s neistou atmosférou, efektnými ľakačkami a skutočne fungujúcim strachom. Zároveň je to jeden z tých „malých“ hororov, ktoré výborne fungujú v noci, v tme, úplne osamote. Pri akejkoľvek inej situácii sa efekt vytráca. Požičiava si síce z mnohých iných snímkoch, ale vôbec to nie je na škodu – atmosférou lesa pripomenie kultový Blair Watch, tajomný dej a udalosti zasadené v okolí auta zase nedajú nespomenúť na Dead End. Svojmu názvu - In Fear - tak hanbu vôbec nerobí. Bohužiaľ, po slušnej prvej polovici sa na povrch dostáva pomerne nešikovne napísaný a samoúčelný scenár, ktorý z pútavo rozohranej mysterióznej zápletky robí len obyčajnú variáciu na kultového Stopára (skutočne som mal pred sebou tisíc iných point ako tú ktorú ponúkol film). Záverečnému dianiu tak chýba akékoľvek zdôvodnenie, vykreslenie motivácie a čo je najhoršie z postáv, resp. z ich predošlého konania, robí blbcov (POZOR MEGASPOILER: alebo to mám vážne veriť, že keď im jeden stopár poprehadzoval značky na ceste, tak si dve dospelé postavy, navyše ešte aj s GPSkom v aute nevedia zapamätať jednu cestu a namiesto toho dlhé hodiny v noci blúdia v lesíku?! Veď to nie je križovatka v centru New Yorku! KONIEC SPOILERU). S príchodom „stopára“ tak film v druhej polovici rapídne stráca na intenzite, strachu, začne sa aj napriek veľmi skromnej - 70 minút čistého času - stopáži vliecť a končí len ako taký nemastný-neslaný produkt, ktorý nedokázal využiť skvelo vybudované napätie/atmosféru/tajomno z prvej polovice a vyšumí úplne do prázdna. To čo prvotne vyzeralo na mysterióznu zápletku sa tak stáva len úderom pod pás. Škoda, tieto záverečné negatívne dojmy mi dosť pokazili zážitok z inak príjemne atmosférickej prvej polovice. V režisérovi bdejú určité kvality, takže na jeho ďalší pokus som rozhodne zvedavý, tu ich však zabil v jednoduchom scenári, ktorý sa úplne zbytočne hral na niečo čím nie je. Prisľúbil mysteriózny horor, ale končí len ako rutinný ničím zaujímavý thriller. CELKOVO: chcel som tri, ale nie! Snaha sa síce cení, no ten odbitý záver mi pokazil aj slušný zážtok z inak príjemne strávenej prvej polovice, takže nakoniec len 2* ()

peiton 

všetky recenzie používateľa

Moje srdce zase a opäť raz zaplesalo.Dvaja kamaráti uväznení v lesnom labyrinte cestičiek prenasledovaní človekom,ktorý to nemá v hlave tak troška v poriadku.A naháňačka na mačku a myš v hlbke polnočného lesa sa môže začať.Po celom tele ma sprevádzala husina.Brrr.Tažký psychothriller nám ponúka dusnú atmosféru,ktorá sa ma drží až do samotného záveru.Tu síce nepotečú litre krvi,ale zato Vám potečú nervy.A to býva koľkokrát vdačnejšie ako nejaká nezmyselná vyvraždovačka.Týmto druhom hororov som fanúšikom,pretože idú tak trocha realite v ústrety.Tak teda ,,Let's go!" ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Tohle bylo zbytečně moc hloupoučké. Dalo se vymáčknout mnohem víc, avšak chyběla snaha. Atmosféra velice dobrá, dokud se mi nezačalo chtít spát, docela mě mrazilo. Postavy byly šíleně odfláknuté a herci mě nepotěšili, takže ani já je nepotěším. Ono je asi těžké pracovat s tímto námětem uprostřed lesa v jednom autě, nehnout se z místa. Konec mohl dát mnohem víc, trochu nasvětlit pointu, ale zavládnul nevýrazný závěr, kterým si In Fear nezajistil zrovna zapamatovatelnou nálepku. ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama