Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne otevřel losangeleský policista Joseph věc, která znovu probudila ZLO. Otevřela se brána do ponuré dimenze, kde existuje jen bolest a strach z ní. Joseph už nebyl ve Městě andělů. Probudil se přímo v samotném PEKLE. Místě, odkud není úniku. Je jen jedna cesta jak přelstít tajemného Pinheada a jeho stvůry. Složit správně magickou kostku. Ten, kdo to nedokáže, propadne peklu navždy! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (196)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Uz som si myslel, ze s Hellraiserom je koniec, a kupodivu sa Hellraiser 5 podaril. Rezie sa chytil schopny reziser Scott Derrickson, ktory o 5 rokov od tohoto filmu natoci Exorcism of the Emily Rose. Opat po dlhom case je pritomna strasidelna atmosfera, scenar je aspon trochu kvalitny a samotny Pinhead sa objavi az na konci. Stale tvrdim, ze seria mala tymto filmom Hellraiser 5 skoncit. Hatsepsovetzial, natocili sa dalsie 4 pokracovania. 71 % ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

#5 Hellraiser. S rokem 2000 a s pátým dílem sestoupila série Hellraiser do kategorie video filmů, což jí alespoň na začátku velmi prospělo. Inferno vsadilo na sólový výkon Craiga Sheffera, který byl vynikající už v Teče tudy řeka, ale pak ho potkalo několik špatných filmů. Malé množství výtečných cenobitů a Pinhead v dobře odměřených dávkách jsou hlavním kladem, dál skvěle zafungovala změna žánru v nejprve pohodovou a později děsivou detektivku. Tohle se skutečně povedlo. Jak to vidím celkově: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Váhám mezi 3* a 4*... Přijde mi, že s Barkerovým Hellraiserem nemá příliš společného. Snad jen krátké hostování Pinheada a s/m scény - nejen trhání háky na řetězech, ale též bičování jimi. Barker by se ale určitě přiklonil k větší bizarnosti a drsnějšímu gore. Démoni nejsou špatní, trikové efekty rovněž. Příběh je však poněkud nevyvážený a konec možná uhodnete, jelikož je velmi neoriginální... Přesto některé scény mají náboj, ponurost a díky kameře a hudbě i patřičnou atmosféru. Stejně jako Superpero i já si hned zkraje všiml nápadné podobnosti C.Sheffera s T.Robbinsem, a tím se mi vybavil i Jakubův žebřík... Chtělo by to větší extravaganci a odvázanost, ale jelikož mám Hellraisera rád, tak nakonec...4* ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Craig Sheffer pôsobí ako béčkový Tim Robbins a Thomas Jane a Hellraiser: Inferno je oproti prvým dvom častiam béčkový Hellraiser. Noirová štylizácia príliš nefunguje, ale mohla by, ak by mal Derrickson za sebou viac skúseností. "Pekelné" scény a masky sú ale vydarené a aspoň na priemerné hodnotenie to u mňa zdvihlo vydarené a dosť dlhé finále. Nie všetko tu dáva zmysel, ale pointa je jasná a dostatočne temná. Škoda, že sa na scenári aj celkovom vizuálnom koncepte nepopracovalo ešte viac, mohlo ísť o skutočne vydarený horor a dnes už klasiku, Inferno ale v podstate pozná iba zopár skalných. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Piate pokračovanie putovalo priamo na video. No hanbiť sa za seba vôbec nemusí. Práve naopak. Nebyť predchádzajúcich častí mydlili by sme si ruky čože za fajnový hororík to k nám dorazilo. Premakaný scenár. Pinheada uvidíme takmer len na konci (problém pre fanúšikov, pre mňa nie), no však o to geniálnejšie peklo prichystá svojej najnovšej obeti. Áno tento krát tu nemáme vyvražďovanie zbytočných osôb, ale totálne zdeptanie a nekonečné peklo pre hlavného hrdinu. Réžia - prekvapivo vynikajúca. Záverečné vizuálne orgie zobrazené trasúcou sa kamerou a všade poletujúcimi chumáčmi je naozaj pôsobivé + Hellraiserovská klasika - noví Cenobiti sú naozaj oku lahodiaci, jednoznačne najlepší sú dvaja cowboyi ovládajúci karate v bielych dlhých plášťoch a bielych klobúkoch (dvojičky z Matrix Reloaded tu majú svojich predchodcov) ktorý skopú hlavného hrdinu do kocky. A z celého filmu siaha atmosféra ako zo Seven (brutálny psychothriller). Jednoznačne najlepší Hellraiser. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (5)

  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)

Súvisiace novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (viac)

Reklama

Reklama