Reklama

Reklama

Kráľovná púšte

  • Česko Královna pouště (viac)
Trailer

Film, inšpirovaný životným príbehom Gertrude Graham Bellovej, britskej bádateľky a kartografky, ktorá na začiatku 20. storočia zmapovala oblasť Stredného východu. Gertrude sa narodila v bohatej rodine, no život britskej smotánky ju nudil. Rozhodla sa preto nasledovať svojho strýka, ktorý zastával vysokú pozíciu na britskej ambasáde v Teheráne. Toto rozhodnutie navždy zmenilo jej život... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (73)

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Dobrodružné životopisné filmy nikdy nebyly můj šálek kávy, "Královna pouště" mě ale zaujala už trailerem a světe div se, trailer výjimečně nezaváděl. Někdo z nešťastné lásky páchá sebevraždu, jiný zvládne projít poušť, navštívit všechny nebezpečné beduínské kmeny a ještě si je svým kouzlem získat.:-) ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Romance, která není moc dobrá, ale chce se tvářit jako něco uměleckého, protože se jedná o životopisný snímek o jedné ženě, která byla důležitá, no hlavně pro sebe, ale je pravda, že také publikovala a očividně oslovila hodně lidí v oblasti, kam se většina z nás nedostane. Beduíni si ji prý pamatují. No, já si ji i přes zajímavé tvůrce pamatovat nebudu. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Síce nie vyslovene zle natočený, ale inak veľmi mdlý a nezáživný životopisný príbeh o jednej ... no ja nakoniec ani poriadne neviem kto to bol a o čo sa zaslúžil, resp. zaslúžila na základe tohto filmu. Popis hlási, že Gertruda Bell bola spisovateľka, archeologička a kartografka, ktorá na začiatku 20. storočia zmapovala Irák a Jordánsko. To je fakt, ale samotný film to veľmi do popredia nedáva. A tak si tu tradične skvelá Nicole Kidman chodí po arabskom polostrove, občas o ňom rozpráva, neustále sa prekrásne sníma príroda, občas jej cestu skríži nejaký chlap a to je celé. Kto chce krásne zábery prírody, tak si vystačí aj s National Geographic a kto chce vyslovene poznať príbeh Gertrudy Bell, tak sa tu toho veľa nedozvie. V čase sa posúva vpred rýchlym tempom a tak ani nie je veľmi jasné koľko toho musela Bell prekonať a tie jej životné lásky ktoré postretla sú tu dve, z toho jedna končí skôr než začne a je do nej dosť nevhodne obsadený James Franco a k druhej zase takmer ani nedôjde, lebo ju ústredná postava po väčšinu stopáže odmieta. Nádherná kamera a výborná Kidmanka potešia, ale iba tieto dva prvky tie dve hodiny ani náhodou neutiahnu a Queen of the Desert tak skoro upadá do nudy, keďže tu chýba aspoň jedna zásadná scéna, ktorá by nejako strhla. Nudný film z púšte o jednej bohatej žene, ktorá žila pomerne dobrodružný život, no samotné dobrodružstvo vám film ani neukáže. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Intimní vztah Nicole Kidman s mužem. Je to emocionálně prázdné . Příběh režisérka Werner Herzog založila na skutečné postavě Gertrude Bell, archeoložce, která začátkem století cestovala pouštními krajinami blízkého východu a po cestě se stejně jako jedna moje kamarádka zamiluje. Pušť je působivě nasnímána. Film je konvenční a obecný a uspával mě, ale líbilo se mi pár vydařených hlášek a tak politické zhodnocení Sýrie " Sunité, šíté, Alavité , Drůzové, křesťané a všichni si jsou po krku. A na severu jsou Kurdové". A německá kancléřka mom fuhhrer Merkel si miliony pozvala na práci do Německa jako náhradu na populačně vymírající obyvatelstvo...Můj oblíbený psycholog Jeroným Klimeš říká, že sexuální šílenství mužů se zvětšuje se sluncem. Ve středověku byl trest smrti za krádež chleba , protože byl cenný. V Arabských zemí je trest smrti za nevěru, protože...dosaďte si sami vlastní zkušenost s Italama, Arabama. ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Kto si chcel pozrieť detaily o živote a pôsobení Gertrudy Bell, ten si ich pozrel na wikipedii, takže nakoniec môžu byť všetci spokojní. Z môjho pohľadu je zaujímavé, že takmer všetky filmy z prostredia púšte a arabského sveta sa dnes točia v Maroku, konkrétne v ateliéroch v okolí Ouarzazate. Pritom práve Maroko je so svojou atypickou architektúrou hlinených ksarov a kasieb výrazne odlišné od zvyšku orientálneho sveta, takže to znalcovi priam bije do očí. Každopádne pôsobivý vizuál aj hudba. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (5)

  • Existuje jen málo filmových portrétů Gertrude Bell, jako vedlejší postava se objevila například v epizodě Paris, May 1919 seriálu Mladý Indiana Jones (od r. 1992). (NinadeL)
  • Nicole Kidman sa kvôli svojej role naučila jazdiť na ťave. Jej obľúbenou jednohrbou ťavou sa stal samec dromedára menom Barbie. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

03.05.2013

V poslední době odmítl několik rolí. Vycouval třeba z westernu Jane Got a Gun, což byl asi dobrý tah, protože film se potýká s dalšími problémy, aktuálně jej opustil i Lawův náhradník Bradley Cooper… (viac)

Reklama

Reklama