Reklama

Reklama

100 000 dolárov na slnku

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Castigliano vedie prepravnú spoločnosti na okraji marockej púšte. Najme nového šoféra na prepravu tajného nákladu v hodnote 100 000 dolárov. Rocco (Jean-Paul Belmodno) sa o pláne dozvie a ujde aj s korisťou. Castigliano preto ponúkne svojmu najlepšiemu šoférovi (Lino Ventura) veľkú odmenu, ak dokáže ukradnuté auto aj s nákladom získať späť. Naháňačka v drsnom prostredí marockého pohoria Atlas sa môže začať. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (142)

classic 

všetky recenzie používateľa

• Mať v jednom filme dve (budúce) herecké superhviezdy, ktorým by ešte zručne sekundovali i ďalší, zruční herci, by vskutku nemusel byť úplne tým najhorším nápadom, keďže by na nich priamo dozeral snáď ten najpovolanejší remeselník pod slnkom, Henri Verneuil, ktorý by ich následne vyslal sa ponaháňať po mimoriadne kľukatých, súčasne i dosť hrboľatých, a povedzme i po veľmi prašných cestách v africkom Maroku, keď by teoreticky tomuto dobrodružnému snímku, nemal v žiadnom prípade chýbať ani potrebný adrenalín, ktorý teda isto nechýbal ústredným dvom protagonistom, ktorí stáli proti sebe, nakoľko prvý ukradol čerstvučký kamión spolu s jeho nákladom, a tak druhý mu bude práve kvôli tomu neustále v pätách, aby ho poprípade nejakým zázračným spôsobom za to potrestal...? • Nemôžem si nijako v tomto vnímaní pomôcť, ale neustále sa mi niečo na tomto zvláštnom počine skrátka nepozdávalo, čo mi proste zabraňovalo udeliť podstatne priaznivejšie hodnotenie. Aké sú na to vlastne DÔVODY? : po a). jednoznačne tento (podivu)hodný scenár nebol poriadne využitý, ako by sa na samotnú tému tiež patrilo, pretože už niekde v polovici sa akosi stihol vyčerpať, ďalej po b). celkovo zdôraznené sa rovnako nevyužil ani herecký predstaviteľ Reginald Kernan, teraz mám konkrétne na mysli záhadnú postavu okolo "Johna Steinera", s ktorou sa vôbec nepracuje podľa najideálnejších predstáv, že sa akurátne presúvam k céčku, kde som častejšie pozoroval trochu nelogické správanie Jeana-Paula Belmonda s Linom Venturom, ktorí mi predsa aspoň zabezpečili "kvalitnejšie finále", čo mi nakoniec vykompenzovalo predchádzajúce, rozpačitejšie pocity, alebo ešte trebárs v déčku, sa pre zmenu, Bernard Blier počas trvania tohto filmu, stále objavoval, aby vzápätí zas zmizol, a takto to fungovalo až po záverečné titulky, čo ešte viac umocňovalo a zvýrazňovalo môj čudný dojem, ktorý v podstate nikdy nezmizol. • Na jedno pozretie bohato stačí, pričom určite neľutujem, že som sa na toto "veľkorysé dobrodružstvo" podujal, lebo čo sa ergo týka technickej stránky, tak najmä vďaka nej, sa Cent mille dollars au soleil, vyšplhalo na tri konštantné hviezdičky, keď by bol veľkým hriechom im nielen nezmyselne uberať, ale zároveň i nepremyslene pridávať, čo z mojej pozície, mimochodom, rozhodne nehrozí. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"I kdyby si měl pravdu, já mám sto krát větší. Mám karabinu..." Mladučký Belmondo poteší, ale ešte viac chlapácky Lino Ventura. Veľmi dobrá road movie, ktorá mi celý čas strašne pripomínala francúzku nesmrteľnú klasiku Mzda strachu. Tá ostala neprekonaná, ale herecké duo, prašné cesty a hlučné motory to vynahradia. Výborný záver vo fontáne...Videné na STV 1 s dobrým českým dabingom. 80%. ()

Reklama

Legas 

všetky recenzie používateľa

Při sledování jsem měl pocit, že jde o klasiku, kterou jsem od malička viděl nespočetněkrát. Pravda je ovšem ta, že jsem tento "film s Belmondem" viděl dnes poprvé. Působivá atmosféra, zajímavý děj s napínavými scénami, občas inteligentní bonmot a svým způsobem nečekaný závěr. Byl jsem i překvapen, jak je tento film moderně natočen (rozdvojené vidění, honička náklaďáků...). ()

kwaicheng 

všetky recenzie používateľa

U filmu samotného jsem se docela nudil. Co se tomuto dílku ale nedá upřít je jisté kouzlo postav a doby. Jedinečné zobrazení mého soukromého archetypu chlapa: chlapi v tomhle filmu vypadají jako chlapi, chlapi v tomhle filmu se chovají jako chlapi. Přes dávku vyčuranosti se chovají zpříma, důstojně a tím svým způsobem fairplay, a to já můžu. Když něco řeknou, tak to udělají, a to já rád. Komická vložka Bliera gradující na konci, kterak vyhazuje Venturu z cimry narvané kurtizánami a komentuje to nějak jako "běž si hrát na dvorek chlapečku, tak" nemá chybu.. Taky mě potěšil Gert Fröbe vulgo Otto Crampe z Rána deštníkem:) Na konec klasická Belmondova hláška: "Na poušti neuškodí chovat se zdvořile - takže ty si přestaň otevírat hubu a ty koukej připravit žrádlo." ()

argenson 

všetky recenzie používateľa

Pro mě jeden z nejlepších Belmondových filmů, ovšem nikoli s nejlepším Belmondem. Tady to stojí hlavně na silném příběhu a nádherné kameře (zvláště v honičce náklaďáků). Belmonda herecky převyšuje Lino Ventura, solidní postavu odehrál i sarkastický Bernard Blier, zatímco Andréa Parisy je krásná, ovšem nudná. To všechno korunováno nádherným závěrem, nad kterým jsem se ještě dlouho usmíval. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (11)

  • Roku 1964 byl film vybrán, aby reprezentoval Francii na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (vesper001)
  • Ve Francii film vidělo 3 436 161 diváků. Stal se druhým nejnavštěvovanějším filmem roku 1964, hned po Muži z Ria, který měl premiéru o tři měsíce dříve. (Pierre)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené