Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láskyplný príbeh chlapca a jeho otca, ktorý bojuje v druhej svetovej vojne, rozpráva o hodnote rodiny a priateľstva a o rôznych filozofiách života a viery. Prostredníctvom bojových konfliktov vo vojne odhaľuje to, čo je skutočne dôležité aj v tých najťažších okamihoch života človeka. (Eoin)

Videá (12)

Trailer 2

Recenzie (54)

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Skrz dětskou naivitu, obrazotvornost a nevinnou doslovnost nahlížená síla víry malého chlapce, který zoufale (a slepě) dělá vše pro návrat svého otce z války (např. se spřátelí s opovrhovaným Japončíkem), ponechává naštěstí místo i pro pragmatickou interpretaci. Na humanistické "křesťanské" myšlenky totiž nemůže nikdo říct ani popel (byť oslavování shození atomovky na Hirošimu mi nepřipadlo zrovna košer). No ať už se ve výsledku o "božský zázrak" jednalo, nebo ne, mohl milý, lehkonoze úsměvný filmeček skončit nesentimentálně před ním, ale nepokazil ho. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Maly klenot na ktory som natrafil len nahodou. Bohuzial nemal uspech ani v kinach. Pritom si to nezasluzil. Je to nadherny film o vtahu medzi otcom a jeho malym synom natoceny v takom roztomilom Spielbergovskom style. Kazda jedna postava je perfektne typovo obsadena a ustredny chlapec je neskutocne roztomily. Najviac ma potesil Michael Rapaport v ulohe dokonaleho otca a potom Cary-Hiroyuki Tagawa, ktory si zase po dlhsej dobe strihol kladnu postavu a znova dokazuje, ze je viac ako len drsny xicht vhodny na zaporakov. Je to rozhodne spickovy herec. Pochvalit musim aj technicku stranku, (ci uz vypravu, kameru alebo hudbu) ktora je dokonala. Nieco takéto roztomilo hravé som ocakaval od filmu Young and Prodigious T.S. Spivet, ale nedostal som to. Je to prekrasny film plny emocii a ja ho kazdemu odporucam. 8/10. ()

Reklama

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Little Boy má všechny ingredience, které se nachází v receptu na výborný film. A i když to místy trochu přehání s patosem, pořád zde bude převažovat pečlivě vysoustružený příběh, atraktivní lokace a sympatické herecké výkony, které se nenásilně prolínají s nevinným dětským náhledem na hrůzy války a všudypřítomnou averzi vůči Japoncům. „Do you believe you can do this?“ ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Po dlhej dobe film, ktorý ma dojal k slzám, aj keď tá hra na city bola občas až veľmi prenikavo naivná. Trochu mi vadila aj tá fantasy vložka, ale inak nemám príbehu v podstate čo uprieť. Veľmi pekná reflexia nádeje malého chlapca, ktorý bol ochotný spraviť všetko pre návrat svojho milovaného parťáka = vlastného otca, zo zajatia nekonečnej vojny (teda pre mňa osobne by bolo neurčité čakanie na svojich milovaných nekonečnou nočnou morou). To celé obalené rúškou symboliky vo forme zoznamu dobrých skutkov a veľmi príjemným hereckým obsadením. Ale rozhodne celým príbehom hýbala najmä nádej, ktorá naozaj chvíľkami pôsobila skôr ako zúfalá naivita. A to sa mi na tom páčilo, pretože Nádej a Naivita majú k sebe niekedy naozaj veľmi veľmi blízko! ()

lykan9 

všetky recenzie používateľa

Příjemný film ke shlédnutí s manželkou či milenkou, které si rády u filmu pobrečí a stačí jim to. (manželka brečela od začátku do konce...) Pro mě to bylo ale trochu málo. Herecky byl film poměrně nevýrazný. Jediný, kdo za to opravdu stál byla Emily Watson. I Kevin James v jiné než potrhlé pozici byl příjemným zpestřením, ale ostatní výkony byly velmi rychle zapomenutelné. V závěru musím ale film hodnotit nadprůměrně, doják je prostě doják :-) ()

Galéria (81)

Zaujímavosti (5)

  • Kevin James (dr. Fox) si oblíbil scénář natolik, že ve filmu hrál zadarmo. (kellne)
  • Pôvodne si mal vo filme zahrať aj Sean Astin, vedľajšiu rolu vojaka Carla, ktorú ale nakoniec strihači celú vystrihli spolu so Seanovou postavou. (Eoin)
  • Natáčanie prebiehalo v Mexickom štáte Baja California. (Eoin)

Reklama

Reklama