Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láskyplný príbeh chlapca a jeho otca, ktorý bojuje v druhej svetovej vojne, rozpráva o hodnote rodiny a priateľstva a o rôznych filozofiách života a viery. Prostredníctvom bojových konfliktov vo vojne odhaľuje to, čo je skutočne dôležité aj v tých najťažších okamihoch života človeka. (Eoin)

Videá (12)

Trailer 4

Recenzie (54)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Nádherný film z vojnového obdobia s veľmi roztomilým malým chlapcom v hlavnej úlohe. Akonáhle som zbadal Japonca Osimota, vycítil som akým smerom sa bude príbeh uberať. Postupne budované priateľstvo medzi chlapcom a Japoncom, ktorého nenávidí celé mestečko zaberá prevažnú časť filmu. Hlavným motívom však ostáva láska medzi otcom a a synom, ktorá je vykreslená tak silne, že v závere neostane suché ani jedno oko. Kto to zvládne, zaslúži si medailu za statočnosť... Film sa odohráva na vojnou nepoznačenom území USA, ale pár vojnových scén z Filipín sa tu vošlo a sú skvelé. Len som si povzdychol, že by som si toho želal viac. Takmer celý film je vyrozprávaný s ľahkosťou, jemným humorom a smutný je až samotný záver. Sú to však slzy šťastia...80%. ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Skrz dětskou naivitu, obrazotvornost a nevinnou doslovnost nahlížená síla víry malého chlapce, který zoufale (a slepě) dělá vše pro návrat svého otce z války (např. se spřátelí s opovrhovaným Japončíkem), ponechává naštěstí místo i pro pragmatickou interpretaci. Na humanistické "křesťanské" myšlenky totiž nemůže nikdo říct ani popel (byť oslavování shození atomovky na Hirošimu mi nepřipadlo zrovna košer). No ať už se ve výsledku o "božský zázrak" jednalo, nebo ne, mohl milý, lehkonoze úsměvný filmeček skončit nesentimentálně před ním, ale nepokazil ho. ()

Reklama

stration 

všetky recenzie používateľa

Od první do poslední minutky zcela jasně vykalkulovaný film, který je předurčen k tomu, aby se líbil a aby dojímal, pokud možno několikrát. Nic proti, takových filmů je kupa, ale tady to už trošku tvůrci přepískli. Malý chlapec a dokonce i jeho otec mi připadali snad až lehce retardovaní, aby byl výsledek o to působivější. Nejvíc mě naopak potěšila stále perfektní Emily Watson a japonský veterán Tagawa, který se hodně vzdálil svým "krutopřísným" rolím z devadesátých let a je zde rozhodně nejsympatičtější postavou. Podtrženo sečteno je to pěkný filmový zážitek, který bych doporučoval na nedělní odpoledne na vylepšení nálady, že musím jít v pondělí do práce. Přemýšlím ale o druhém zhlédnutí, tak třeba se to do mě zakousne víc. Zatím to jenom velmi lehce sjelo po povrchu. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Neviem či moje hodnotenie nebolo ovplyvnené tým, že som bol líznutý ciderom, každopádne podľa mňa je toto naozaj veľmi podarená snímka, ktorá odsýpa, má rýchle tempo a nenudí. Herecké obsadenie je síce dosť chudobné na známe tváre, ale našiel som si tam obľúbenú Emily Watson, ktorá je skvelá a teda to isté platí aj o samotnom jej hereckom výkone. Príbeh a scenár je v skutku kvalitný a rovnako tak dialógy. Hudba je obstojná a zaznejú veľmi pekné a aj vážne tóny. Môžem konštatovať, že táto snímka bola pre mňa naozaj príjemné prekvapenie a to možno aj preto, že som od toho tak veľa nečakal. Myslím že túto snímku môžem odporučiť všetkým nadšencom vojnového obdobia, kde sa ale nebojuje a tiež všetkým nadšencom Fantasy a práve tí túto snímku ocenia najviac. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Láska medzi otcom a synom v tej najčistejšej forme, o takom niečom sníva každý rodič, pričom si želá aby to nikdy neskončilo... Film by sa dal v každom ohľade považovať za akýsi univerzálny kompromis. Na jednej strane je tu cítiť pomerne silný náboženský nátlak (podľa mňa sa snímok bude dlhý čas premietať v pastoračných centrách), avšak na druhú stranu tento nátlak nijako neuráža myslenie neveriaceho. Tiež si myslím, že sa tu podarilo vyvarovať sa povrchného a lacného sentimentu, namiesto toho tu emotívna stránka vplýva na diváka prirodzene a nenútene. Čiže každý si tu nájde to svoje. Navyše príbeh (očami malého chlapca) je vyrozprávaný veľmi pútavo a aj napriek smutnej téme s častými humornými spestreniami. Veľká spokojnosť. 80/100 ()

Galéria (81)

Zaujímavosti (5)

  • Kevin James (dr. Fox) si oblíbil scénář natolik, že ve filmu hrál zadarmo. (kellne)
  • Zemětřesení zobrazené ve filmu se skutečně stalo v Los Angeles 3 měsíce před výbuchem bomby v Hirošimě. (michy9073)
  • Pôvodne si mal vo filme zahrať aj Sean Astin, vedľajšiu rolu vojaka Carla, ktorú ale nakoniec strihači celú vystrihli spolu so Seanovou postavou. (Eoin)

Reklama

Reklama