Reklama

Reklama

Vikingovia pod vedením Ragnara prekračujú les a blížia sa k brehom Seiny. Ragnar je stále psychicky mimo vďaka drogám, ktoré mu podávala Yidu. O život sa musí báť aj jeho syn Björn, ktorého chce zabiť Erlendur z pomsty za smrť svojho otca, kráľa Horika. Má mu v tom pomôcť aj Torv, ktorú vydiera hrozbou, že zabije jej dieťa. Ethelwulf so synom prichádzajú do Ríma na audienciu k pápežovi Leovi X. V Anglicku korunujú Ecberta za kráľa Mercie aj Wessexu, čo môže ukončiť jeho dlhoročné spojenectvo s kráľom Aellom. V Paríži vymenujú mladého Rolanda do novej funkcie ochrancu mesta a udelia mu grófsky titul. Gisla ľutuje, že túto príležitosť nevyužil jej manžel Rollo. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (19)

johnsnow 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Masaker farmárskej rodiny a smrť Horikovho syna sú fakt cool, ale inak je to to isté. Rollo v Paríži akurát nemôže prášiť a kráľ je očividne inak orientovaný (ale akože kde bol nejaký náznak). Vypičenec Egbert je korunovaný na kráľa Mercie a vyžratec Eila je z toho "bohovsky" nadšený, a ich rozhovor je tiež fajn. V Kattegate umiera Bjornova dcéra a tá krava Aslaug sa stala ožrankou ktorú sundáva malé kripľavé decko. A ragnara nekomentujem, ten je v hajzli. A záver vnadí na poriadnu bitku tak uvidíme. Hej a Athelstanov syn sa stáva ochrancom pápeža, to bolo tiež fajn. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je jasné, že tvorcovia navštevujú bary pre homosexuálov a tam sa radi nechajú obšťastniť zamestnancami v kostýme Ragnara a Bjorna. Pretože takýto priehľadný dej, v ktorom opäť feťákovi Ragnarovi všetko vychádza, trápny scénar v Kattegate a to, že si zmiznutie polovice lesa v okolí Paríža nevšimne živá duša už prekonáva aj tie najhoršie predstavy, scénar okopírovaný z Hry o Tróny o matke kojacej veľké dieťa, Floki ako Bran Stark a ďalšie podobné detaily posúvajú kvalitu seriálu smerom nadol. Na druhej strane vydarené scény ohľadom intríg na kráľivských dvoroch v Paríži či Wessexe stoja zato a celkovo je dej zvládnutý podstatne lepšie v deji ktorý sa netýka Lothbrokovcov. Brutalita nórskych spojencov by ich totiž predurčila k tomu, aby Ragnara bez problémov zosadili z trónu počas jeho feťáckych raušov. Erlandurov pokus o zabitie Bjorna možno zaradiť za jednu z najtrápnejších scén seriálu doteraz, na druhej strane znásilnenie a zmasakrovanie bezbrannej kresťanskej rodiny Vikingami je aspoň akým takým odrazom skutočných dejín v tomto seriály. ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Konečně se vyřešil jeden zapeklitý milostný trojuhelník, ale jinak se nehýbeme prakticky nikam. Tedy pokud se nepočítají královské eskapády v Paříži, nebo tahání lodí v lese, což se děje vlastně v součtu několik posledních dílů. Překvapí podprahově mrazivá scéna ůmrtí malého dítěte, ale jinak to jde bohužel do háje, stejně tak jako Ragnar samotný, ()

Still_I 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Postavy se začínají chovat nelogicky. (Např. těžko uvěřitelná linka s Torvi.) Mám pocit, že tam asi všichni mají problém s komunikací. Osobní "zápletky", které vás ale ničím nepřekvapí, se dají vyřešit snadno. Nemusí "děsně gradovat" a vyřešit se za minutu dvanáct. Stejně předem víte, jak to dopadne. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Fajn, tvůrci to fakt dokázali a dotlačili mě k udělení zatím nejnižšího hodnocení. Devátá epizoda byla fakt o ničem. Celou dobu se tahaly lodě, rabovací scéna tam byla zřejmě jen pro zpestření, žádný jiný smysl jsem v ní nenašel, ale takových umělých natahování děje bylo v tomto dílu mnohem víc. Celkem nuda. ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama