Reklama

Reklama

Lady Dianu, princeznú z Walesu, pozná takmer každý. Len málokto však pozná skutočnú Dianu Spencerovú, len málokto v nej vidí obyčajnú ženu. Film Diana nie je klasickým životopisom, zameriava sa na posledné dva roky jej života, kedy opustila kráľovskú rodinu a tiesnivý život v Buckinghamskom paláci. Na roky naplnené novou chuťou žiť, neúnavnou charitatívnou prácou a ľúbostným vzťahom, v aký už ani nedúfala. Meno jej lásky bude pre mnohých prekvapením, rovnako ako vynaliezavé triky a preoblečenia, ktoré musela princezná Diana používať na schôdzky so svojím partnerom mimo dosahu štvavých fotografov a ochranky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 4

Recenzie (213)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $1,576,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ banálny telenovelový príbeh, ktorý fakt nemá skoro čím zaujať, Naomi Watts je vo svojej úlohe roztomilá ale to je asi tak všetko k nejakým tým pozitívam, taká troška zbytočnosť /videl v kine: 40%/ ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Film strieda rozličné žánre. Je fajn vidieť, ako sa po úvode dokáže mierne odľahčiť a z Diany nerobí super ženu a dostáva ju aj do bežných momentov. Keď je Diana na cestách, začne film tlačiť na pílu a nemáte ďaleko od toho, aby ste vyronili slzu. A potom je tu očakávaná rola médií. Akiste závisí od vášho vzťahu k novinárom i bulváru, no uvidíte, že sú momenty, kedy maximálne zasahujú do života človeka. Väčší priestor má romanca s kardiochirurgom Hastanom, ktorého výborne stvárnil Naveen Andrews. Pri tejto romanci je film obsahovo ľahší, no vďaka nej si môžete všímať, že film je zaujímavo natočený po formálnej stránke. Diana bola zaujímavá žena a tento film jej poslúži ku cti. Zobral si síce menší úsek života, no venuje sa mu intenzívnejšie, čím vyznie ako obsahovo i formálne plnší a s výnimkou pomalšieho tempa vybraných scén v prvej polovici pôsobí ako dobrý celok a divákom sa bude pozdávať viac. Nie je to plný životopis, ale na 113 minút zaujme aj neznalcov. ()

Reklama

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Film z kategórie úplne zbytočných, ktorý neponúka nič, čo by mohlo diváka zaujať a čo by si mohol odniesť z tých takmer dvoch prázdnych hodín. Nikto nepochybuje, že N.W. je dobrá herečka, no na to, aby mala čo hrať potrebuje scenár a tento je na úrovni slovenských denných seriálov. Filmová Diana je jeden veľký fail, ktorý mne ako divákovi, čo o tej skutočnej Diane mal informácie na úrovni bežného prehľadu, neodovzdáva okrem nepríjemnej pachute, nič. 1,5/5* ()

Pink.Panther 

všetky recenzie používateľa

Když Lennon vrátil královně Řád britského impéria zabalený v umaštěném papíru, upadl za tuto urážku v nemilost a skončil na dlouhá léta ve vyhnanství. A to je bez debat největší ikonou popkultury druhé poloviny minulého stolení. Nikdo z tvůrců filmu není ani zdaleka tak významný jako tento Beatle. Nelze se tedy divit poddaným jejího veličenstva, že natočili film nekonfliktní a že se v něm královna neobjeví a pro jistotu ani žádný jiný Windsor. Jako životopisný film bych to moc nebral, spíše jako letní romanci, potom není důvod si stěžovat, že Naomi Watts není podobná té nejznámější whistleblowerce. Jistí to německý režisér. 70%. Produkce: Ecosse Films ()

ivishka 

všetky recenzie používateľa

Pomalý a detailní záběr na tvář slavné a všemi milované ženy. Její úsměv není ovšem znakem radosti nebo snad štěstí, ale je pouze maskou, která zakrývá všechny ty špatné zážitky, pochybnosti či čirý zmatek myšlenek. Diana byla a vždy bude jednou z nejvýraznějších osob historie Velké Británie. Jistě, že jsem očekávala něco jiného, ale zklamání není natolik patrné, jak by tomu odpovídalo průměrné hodnocení, které tento film dostal. Chyběli mi tam William, Harry a Charles (ne že bych ho měla nějak v oblibě). Snímek se celou dobu držel pouze na emocionálním rozpoložení hlavní postavy Diany a nenabídl ani trochu náhled do jejího rodinného života. Udělala toho hodně dobrého a hlavně ta charitativní činnost z ní udělala ikonu s dobrým srdcem, která ráda rozdávala porozumění, radost a lásku. Naomi Watts v hlavní roli byla nepřekonatelná a stejně k nerozeznání jako skoro v každém filmu. Na tento snímek jsem se hodně načekala a musím říct, že Oliver Hirschbiegel odvedl skvělou práci. ()

Galéria (128)

Zaujímavosti (12)

  • Scenárista filmu Stephen Jeffreys sa s Dianou dokonca osobne stretol. „Pri rozhovore s ňou som si uvedomil, že obraz hlúpej husy, ktorý o nej vytvorili médiá, je chybný. Bola pohotová, dôvtipná a inteligentná. Tento rozhovor mi slúžil ako inšpirácia pri písaní filmu. Vracal som sa k jej hlasu zakaždým, keď som premýšľal, čo by mohla vravieť." (Zdroj: Bonton)
  • Naomi Watts zpočátku chtěla prosadit změny ve scénáři, protože byl příliš drsný, ale nakonec usoudila, že právě toto všechno je součástí nepříliš šťastného života princezny Diany. (R´Hell)

Reklama

Reklama