Reklama

Reklama

VOD (1)

Manželstvo princeznej Diany a princa Charlesa už dávno vychladlo. Hoci sa množia klebety o aférach a rozvode, počas vianočných slávností v kráľovninom sídle Sandringham je prikázaný mier. Naplánované je spoločné stolovanie, streľba a lov. Diana túto hru pozná. Tento rok však budú veci úplne iné. Spencer divákom predstavuje to, čo sa mohlo stať počas tých niekoľkých osudových dní. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (16)

Trailer 1

Recenzie (143)

vesper001 

všetky recenzie používateľa

Těšila jsem se, ale dopadlo to jako vždycky. Filmaři by fakt už měli nechat Dianu na pokoji a toto déčko je toho důkazem. Princezna si hraje se strašáky, vidí strašidla a bloumá po strašidelném zámku královské Addamsovy rodiny. A chová se jako hysterické dítě. "A nevezmu si tyhle šaty. A ne a ne a ne! A just chci jinou komornou. A chci a chci a chci! A nepůjdu na tu večeři. Tak! A naschvál ty závěsy rozstříhám. Tak! A naschvál půjdu ven. Ha! Proč mě nikdo nemá rád? Proč si mě nikdo nevšímá? Bééé!" Že má psychické problémy, pochopí hned z první scény i hluchoslepý, ale aby na to snad ani na chvíli nezapomněl, režisér se pro jistotu soustředí jen na ně. A korunu tomu nasadí nesnesitelně skřípající "hudba", která je snad ještě horší než věčně uslzená a vynervovaná Diana, co se 117 minut bez přestávky hroutí. Hvězdička je pro Kristen, bez které by tahle plytkost zaslouženě skončila na dně Temže. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Voyerské trápenie Diany v 111. minútach. Po filmoch ako Jackie alebo Ema by sa dalo povedať, že typický film od Pabla Larraína, ktorý aj tentoraz skôr než akýkoľvek príbeh podáva značne fiktívny psychologický pohľad na život jednej slávnej osobnosti. V tomto prípade princezny Diany, ktorú famózne stvárnila Kristen Stewart. A jej výkon spoločne s vynikajúcou hudbou od Jonnyho Greenwooda je jedna z mála vecí, ktoré sa na tom filme dajú pochváliť. Inak Spencer prichádza s námetom o útrapenej Diane tak povediac s krížom po funuse, pretože podobný námet tu bol nedávno vo výbornej Crown Season 4 a navyše v podaní, ktoré bolo o poznanie lepšie a dávalo priestor obom zúčastneným stranám - či už princezne Diane alebo kráľovskej rodine. Spencer je však príliš jednostranný film, ktorý zobrazuje Dianu ako tú najutrápenejšiu osobu na svete, bez ozrejmenia širšieho kontextu a bez toho, aby v tom filme dostal priestor ktokoľvek iný. A navyše v tak odosobnenom podaní, že vám tým pádom nemôže byť Diany prakticky ani ľúto. Larrainovi sa síce opäť darí navodiť značne nepríjemnú "psycho" atmosféru, vykresliť depku ktorú hlavná postava prežíva, ale to na tie dve hodiny jednoducho nestačí. O čo sa ten film snaží totiž divákovi kompletne predvedie v prvých pätnástich minútach a následné sa dve hodiny točí v kruhu, utápa sám v sebe, resp. v tom neustálom psychickom deptaní a trápení Diany, bez toho aby akokoľvek gradoval. Je to také až voyerské, zaslepené a značne skreslené onanovanie nad tým ako asi mohlo byť Diane v kráľovskom paláci hrozne. No fakt je ten, že Larrain sa od Jackie prakticky nikam neposunul, zrežíroval úplne totožný film, akurát s inou hlavnou postavou. No a tentoraz dokonca bez ešte menšieho vývoju počas celých dvoch hodín a so zobrazením jedného jediného konfliktu (toho, že Diana v paláci trpí and that's it) s ktorým by si chcel vystačiť celé dve hodiny. Škoda, ja by som totiž tie ceny Kristen Stewart za tento výkon aj želal, ale nie za tento film. Ktokoľvek kto by chcel reálnejší pohľad na dané udalosti, nech si radšej pustí vynikajúci Crown. Spencer mu nemá čo ponúknuť a neslúži ani ako náhľad do krátkeho obdobia zo života Diany. CELKOVO: 5/10 ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že toto bude opäť film, ktorému na CSFD nepredpovedám červenú budúcnosť. To už je zrejmé teraz (66%), no podľa môjho laického odhadu, to asi ešte pôjde dole. Ak sa mýlim, budem rád. Pretože "Spencer" je rozhodne filmom, ktorý je podľa mňa hodný pozornosti. A pritom stačilo spraviť 2 excelentné elementy na to, aby to všetko fungovalo. Výkon Kristen Stewart, ktorá pôsobí veľmi prirodzene, úprimne a veril som jej asi každú momentku. Doslova som mal pocit, že ten scenár prežila na vlastnej koži. A musím jej za to zložiť poklonu. Skvelá práca. Druhý element, ktorý film robí skvelým je hudba. Ako neustále graduje, stupňuje svoju silu... tak rovnako to vyzdvihuje celkovú atmosféru. A tento film počas troch vianočných dní ukazuje, že Diana musela byť ako človek veľmi nešťastná. Bola doslova niekto, kto potreboval okolo seba ľudí, ktorí by sa s ňou boli schopní normálne rozprávať. Myslím si, že aj preto pôsobila medzi ľuďmi najšťastnejšie. Pretože sama sa necítila ako princezná, ale obyčajná žena a matka. A udalosti, ktoré sa z filmu dozvieme rozhodne silne museli ovplyvniť jej duševné zdravie. Plus ešte k tomu aj boj s bulímiou. Takže to sú všetko veci, ktoré jej rozhodne na šťastí nepridali. A určite bola ten človek, čo potreboval k životu, lásku, šok a smiech. Myslím si, že to bolo skvele vystihnuté. Je tu veľa skvelých scénok (polievka s perlami, Charles s Dianou pri snookerovom stole, lov bažantov, časti v jej rodnom dome...), ktoré ma presvedčili o kvalite snímku a možno síce miestami plynie dosť pomaly, nikdy ma to nenudilo ani neotravovalo. Je to bravúrne natočený film, ktorý sa na rozdiel od filmov ako "Respect" sústredil na úplne iné elementy než som čakal. A výsledok je tak úplne iný film, než by si mnohí predstavili. A za to si získal môj rešpekt. Hodnotenie: A- ()

blackJag 

všetky recenzie používateľa

"ŘÍKÁ SE, ŽE NIKDO NENÍ VÍC NEŽ TRADICE." Od začátku se mi líbila filmová řeč, kterou se snímek prezentuje, pěkné obrazy, střídmost dialogu, snaha zprostředkovat Dianinu načatou psychiku, všeobecný chlad dvorní smetánky... celkem to štymuje. Co mě trošku lezlo na nervy, byla manýra přednesu Kristen Stewartové. Nemám o této herečce valné mínění, takže předsudky jasně zacílené, ale je docela možné, že manýra je prostě přesná - co já vím, že? Diana mi vždycky byla šum&fuck :) Budu věřit Akademii a ať je tedy tento výkon označen jako nejlepší v herečtině kariéře - své právo veta tentokrát nevyužiji :) Vliv na celkové vyznění filmu: neutrální. 70% ()

alisa.upir odpad!

všetky recenzie používateľa

Neskutečně nevhodná a odporná hudba, a absolutně nešťastné zpracování. Očividně režisér nemá rád královskou rodinu a Dianu chtěl uvést do pozice oběti. Well that didn’t really work out, did it? Tohle vykreslení její postavy je dost v rozporu s informacemi, který o ní jsou všude dostupný, viz třeba autentické rozhovory s ní. Celkově je to prostě opravdu jen nepovedená snůška domněnek. Být tím režisérem, chodím teď kanálem. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (7)

  • Kristen Stewart trénovala šesť mesiacov, aby zdokonalila svoj prízvuk. Herečka totiž pochádza z USA. (MikaelSVK)
  • Bývalý bodyguard princezny Diany Ken Wharfe o výkonu Kristen Stewart řekl: „Ze všech lidí, kteří hráli Dianu za posledních 10 let, je jí nejblíže. Ona dokázala zdokonalit její manýry.“ (veronikajel)
  • Filmovalo sa od 28. januára do 27. apríla 2021 vo Veľkej Británii a v Nemecku. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (viac)

Reklama

Reklama