Reklama

Reklama

Lady Dianu, princeznú z Walesu, pozná takmer každý. Len málokto však pozná skutočnú Dianu Spencerovú, len málokto v nej vidí obyčajnú ženu. Film Diana nie je klasickým životopisom, zameriava sa na posledné dva roky jej života, kedy opustila kráľovskú rodinu a tiesnivý život v Buckinghamskom paláci. Na roky naplnené novou chuťou žiť, neúnavnou charitatívnou prácou a ľúbostným vzťahom, v aký už ani nedúfala. Meno jej lásky bude pre mnohých prekvapením, rovnako ako vynaliezavé triky a preoblečenia, ktoré musela princezná Diana používať na schôdzky so svojím partnerom mimo dosahu štvavých fotografov a ochranky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 3

Recenzie (213)

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Film naprosto zesměšňuje Dianu. Klad je v tom, že ukazuje Dianu jako obyčejnou ženu a ne jako princeznu, ale ty dialogy, a celý film je hrozný! Ve filmu se objeví krátké scény, kde se Diana věnuje humanitární činnosti a to mě bavilo daleko více než celý samotný film. Navíc Naomi Watts ani jako Diana nevypadá. Jediné, co se na ní Dianě podobá jsou vlasy, jinak nic! ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Typický příklad producentského filmu. Dianu milovali milióny lidí (fakt?), tak proč je trochu nepodojit. Pravděpodobnost, že by z toho mohl vzniknout dobrý film, byla sice směšně malá, ale na tom tvůrcům zjevně moc nezáleželo. V některých scénách sice bylo vidět, že za kamerou nestál žádný diletant, ale jako celek je to prostě jen zaměnitelná romantická limonáda pro velmi nenáročné diváky. A vlastně ani výkon Naomi Watts v hlavní roli mi nepřišel konzistentní. ()

Reklama

strelenaL 

všetky recenzie používateľa

Dianin život byl do jisté míry životem mediálním. Tento film však na mne nepůsobil vůbec příznivě. Vykreslil Dianu tak nějak šalamounsky podivně. Film mi přišel místy, jak romantická komedie. Což je dle mého názoru škoda. Film mohl mít lepší námět, protože mohl těžit z jejího života spousty informací. Byla veřejně známou osobou, vyšlo o ní nespočetně autobiografií – hodně lidí ji podporovalo, ona sama mnohé ovlivnila. Tak proč mám pocit, že tento film je jeden velký průšvih. Naomi Watts jako Diana sice s přimhouřenýma očima vypadá,ale nějak pro mne nebyla dostatečně uvěřitelná. Určitě mi také přišlo divné, proč se ve filmu jen krátce objevili William s Harrym. Oni dva pro ni byli důležití. Pro mne je film zklamáním. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Vo svojej úrovni je film vlastne dokonalý. Žiadna gradácia ani tendencia vybudovať si vzťah k postavám. Princezná sa zamiluje do kardiochirurga, za ktorým táto ľudomilná celebrita ešte dolieza, pričom on sa prevažne tvári ako stratené šteňa. Z jej angažovania v boji proti násiliu tu vidíme scénu výletu do Angoly, kde rieši nebezpečenstvo nášľapných mín, a tým to končí. Inak je celý dej o milostnom trojuholníku, kde tretím hráčom, neodbytným obdivovateľom, je svet fotoaparátov. Nefunkčnej atmosfére nedokážu vdýchnuť život ani šansóny či jazz. Už chýba iba zvučka Hallmarku. Tam by film zapadol perfektne. Ale nebudem hodnotiť v rámci žánru, ktorý ani neexistuje. Hlavne keď ide o nedostatočne spracovaný portrét veľkej osobnosti. Hviezdičky len za Naomi Watts a jej imitáciu Diany. Aj by som k nej napísal viac, len neviem, či pohyby ofinou patria pod gestikuláciu alebo mimiku. ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Na téma ze života princezny Diany bylo natočeno hodně filmů již za jejího života. Nepamatuji si žádný dobrý. Ale budiž, tabloidy bylo nutné něčím ilustrovat. Nicméně ani tento tento nový biopic není o nic lepší, pouze zapadá do linky těch nových trendů, kdy se vypráví například o jednom týdnu ze života Monroe. Grace toto ještě poměrně ustála, Diana již nikoli. Nač její jméno plýtvat na romanci o rozvedené křesťance a pákistánském chirurgovi, kterému matka nedala požehnání? ()

Galéria (128)

Zaujímavosti (12)

  • Tvorcovia vychádzali z archívnych materiálov, dopisov, ktoré Diana písala, konzultácií s odborníkmi a z rozhovorov s osobami, ktoré sa s ňou stretli a ktoré jej boli veľmi blízke. (Zdroj: Bonton)
  • Shodou okolností byly plakáty k filmu vyvěšeny i poblíž Place de l'Alma v Paříži, tedy poblíž vjezdu do tunelu, kde v roce 1997 zahynula Princezna Diana při automobilové nehodě. Toto umístění plakátů vyvolalo mezi lidmi vlnu pobouření a na žádost francouzského distributora Le Pacte byly odstraněny. (Cheeker)
  • Naomi Watts dvakrát odmietla ponuku na hlavnú rolu, zobrala ju až na tretíkrát. Pôvodne kvôli strachu z reakcii Dianiných detí. (DarkSaint)

Reklama

Reklama