Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh hollywoodskej hviezdy a držiteľky Oscara Grace Kelly (Nicole Kidman), ktorá sa vzdala svojej oslnivej kariéry a odišla do celkom neznámeho sveta. Na úplnom vrchole slávy, keď jej Hollywood a diváci ležali pri nohách, sa vydala za monacké knieža Rainiera III. a stala sa navždy Grace – kňažnou z Monaka. Kniežací dvor sa však stane bojiskom, na ktorom aj samotná Grace Kelly musí vo svojej novej úlohe zápasiť o osud malej krajiny. Film Grace: Kňažná z Monaka sa sústredí na dramatické momenty, keď na dvere paláca zaklope slávny Alfred Hitchcock s ponukou veľkej filmovej úlohy a na iné dvere búši mocné Francúzsko s hrozbami a vyhrážkami. Kňažná Grace sa zapojí do tvrdého boja za osud Monaka, krajiny, ktorá sa cez všetky prekážky stala jej domovom. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (155)

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Drama ženy, která si musela vybrat. Neřeším, nakolik je OPRAVDU z jejího života. Navzdory pozvolnému tempu disponuje přirozenou elegancí, křehkým půvabem, kultivovaným projevem, upřímnou empatií i vnitřním ohněm ... stejně jako Grace Kelly - zářivá hvězda stříbrného plátna, která nadobro pohřbila svou filmovou kariéru, když se stala kněžnou z Monaka. Soustředí se na krátkou, leč významnou epizodu z jejího života - a odkrývá karty, s nimiž se hrálo o budoucnost země, kterou přijala za svou novou vlast. P.S.: Zkrátka a dobře poučné pojednání o tom, že prostě nemůžete sedět na vícero židlích ... když už jednou kývnete na celoživotní roli významné šlechtičny. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Nicole Kidman žiari v noblesných kostýmoch v úlohe známej herečky 50.rokov. Film sa len okrajovo dotkne zopár momentov z jej minulosti, ústrednou ideou je precízne vyobrazená monacká doba v krehkosti silných rečí, vypúšťaných z úst kňažnej s očakávaním negatívnych konzekvencií. Jej osobnosť skutočne pôsobí ako nádoba plná rozbušiek, pre istotu krytá skvostnou výzdobou a naučenými frázami, gestami, pohľadmi. Snímka je to však nudná až to desí. Chcel som to 2x vzdať, avšak vydržal som kvôli sexi Nicole, ktorej vizáž Grace Kelly skutočne sekol. V tomto diele sme sa dozvedeli to podstatné - a to že kvôli ktorému blbcovi sme prišli o množstvo skvelých snímok a výkonov Grace Kelly, v ktorých mohla hrať, keby neskončila predčasne svoju hereckú kariéru a zahodila tak svoj úžasný talent a vykašlala sa na svojich obdivovateľov, ktorí ju v snímkach milovali a dala prednosť starému monarchovi. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Trošku som prekvapený z relatívne nízkeho hodnotenia, pretože v porovnaní s iným nedávnym životopisným filmom o významnej žene 20.storočia - Diana, bolo toto o triedu vyššie. Aj keď priznávam, že životný osud Grace som poznal len dosť povrchne, takže nemôžem dôsledne zhodnotiť ako sa film držal skutočných udalostí, no rozhodne disponoval vynikajúcou atmosférou z čias krízy Monackého kniežatstva, kedy mu hrozilo podrobenie Francúzsku. Som rád, že v tom bola zahrnutá aj táto politická "fraška", a nebola to len óda na Grace ako tomu bolo napr. v prípade spomínaného filmu o Diane. Musím teda uznať, že Grace ma naozaj bavila. Aj keď škoda, že začiatok príbehu je priamo až po svadbe v Monaku. Mohlo byť aspoň 10 minút venovaných aj tej časti, kde sa Grace a Rainier III. dali dokopy. ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Film si podle mě hraje úplně na něco jiného než je...Dělá ze sebe kulturní trhák a k tomu to má rozhodně daleko. Nezajímá mě, že je tam jen část života slavné Grace - co bychom taky jako chtěly ve 103 minutách s touhle rychlostí :D Při věčných zpomalených a němých záběrech, kdy se i kněžna dívá na zpomalené záběry ze své svatby - to je hodně zvláštní, když je tam čas reálný běžnou rychlostí, ale promítání je zpomalené..Taková pakárna se jen tak nevidí. Nicole Kidman prkená jako vždy, podobnost tam samozřejmě je, krásná choreografie - jak vyfiknutý dvůr kněžny, tak i "obyčejný" lid, hudba je nádherná, ale zbytečně moc přehlušovala situace. Více mě zaujal Tim Roth a Derek Jacobi...Než film o Grace je to o politické situaci,kdy si můžeme všimnout, jak žena do toho všeho dokázala zasáhnout...Skvělý film pro ČT1 na sobotní odpoledne :D ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ďalší z radov novodobých životopisných filmov o silných ženách v politike (Diana, Železná lady, Jackie), ktorému by to viac slušalo na televíznej obrazovke. Sledujeme opäť príbeh ženy, ktorá musí kľučkovať v tvrdom svete mužskej politiky a kde (svojim spôsobom) rozprávkovo víťazí. Všetko je doslovne vysvetlené, jedna strana je dobro, druhá zlo a tvorcovia sa tvária, že víťazia zakaždým, keď sa na plátne objaví nejaká historická osobnosť. Grace čítala scenár k Marnie a možno úlohu mala zobrať, Nicole čítala scenár ku Grace a možno úlohu zobrať radšej nemala. Je to samozrejme pozerateľné a aj celkom zábavné, ale ak by tu nehral nikto známy a bol by to materiál pre televíziu a jej obľúbený skutočný príbeh na nedeľný večer, mali by sme nižšie očakávania, ktoré by táto podoba Grace v pohode splnila. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (12)

  • Na tvorcov a Nicole Kidman sa po premiére spustila vlna kritiky a nevôle od kritikov a rodiny Grace Kelly, podľa ktorých sa tvorcovia držali pochybných historických zdrojov. Sama Nicole sa ohrádzala tým, že nakrúcali len kúsok jej tragického života a nie biografiu. (Zdroj: Eurotelevízia) (kacer4)
  • Grace Kelly je vyobrazená aj na 2-eurovej pamätnej minci Monaca z roku 2007. Celkovo bolo vyrazených len 20 001 kusov. Hodnota tejto 2-eurovej mince bola v roku 2014 cca 1 800 eur. (seko0408)

Reklama

Reklama