Reklama

Reklama

Mafiánovci

  • Česko Mafiánovi (viac)
Trailer 1
USA / Francúzsko, 2013, 111 min

Kedysi mal všetko pod palcom, ale časy sa menia. Bývalý americký mafiánsky boss Giovanni Manzoni alias Fred Blake (Robert De Niro), jeho rázna manželka Maggie (Michelle Pfeifferová) a ich dve deti Belle (Dianna Agronová) a Warren (John D´Leo) príkladne spolupracovali so zákonom, a tak dnes žijú vo Francúzsku so zmenenými identitami v programe na ochranu svedkov. Lenže staré psy novým kúskom nenaučíš. Aj keď ich zúfalý agent FBI Robert Stansfield (Tommy Lee Jones) už viackrát presťahoval, Američania sa nedokážu zbaviť svojich mafiánskych zvyklostí a praktík ani v malom ospalom mestečku v Normandii, čo im ohrozuje bezoečný život v utajení. Maggie pre malichernosť podpáli miestny obchod, Belle rozmláti tenisovú raketu o hlavu dotieravého spolužiaka, jej brat Warren splieta v škole vysokoziskové intrigy a otecko Fred vyhodí do vzduchu miestnu továreň na hnojivá, lebo nebola dostatočne ekologická a špinila pitnú vodu z kohútikov. Keď kmotor Don Luchese (Stan Carp) náhodou odhalí, kde sa Manzoniovci ukrývajú, do ich mestečka dorazia mafiánski zabijaci s jasným cieľom - potrestať zradu smrťou. Zdá sa, že rozhádaná rodina proti nim nemá žiadnu šancu, ale každý z jej členov zrazu preukáže svoje nevšedné skryté schopnosti. Táto rodinka má mafiánstvo jednoducho v krvi! (TV JOJ)

(viac)

Videá (24)

Trailer 1

Recenzie (537)

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Guilty Pleasure! Nadhodnocujem, ale kvôli často-prítomnému charizmatickému hlasu De Nira, sympatickej rodinke a premietaniu toho pravého filmu počas filmu (tí čo videli, chápu), odpustím aj tie klišé, občasnú absenciu realistickosti a fakt, že každý Francúz v malom mestečku tu automaticky vie anglicky. ()

Šakal 

všetky recenzie používateľa

Taková normální, americká, mafiánovic rodinka na výletě resp. útěku, v zemi žabožroutů. Otec prchlivý spisovatel samouk, píšící o vylodění v Normandii, pardon květnaté memoáry, manželka příkladná věřící hospodyňka, co už pěknou řádku let nebyla u zpovědi, křehká dceruška se zlomeným srdcem, co dávala zřejmě dobrý pozor na tenisových lekcích Johna McEnroa a učenlivý synáček, co by obral o poslední bony (i klid) Romana Skamene. Kurevsky dobré a originální? Nikoliv. Za to kurevsky nad věcí a svěží. Jednoduše oddechovka, co se nebere dvakrát vážně, s pěknou řádkou pomrkávajících (žánrových) odkazů, navíc trefně obsazená. To nejen v případě, pověstnou chemií přetékajícího, manželského dua R. De Niro- M. Pfeiffer, ale i povedených ratolestí D. Agron resp. J. D´Leo dokazujících, že jablko nepadá daleko od stromu. Bavících 75% a nezapomeňte. Před spaním si vždy opláchněte obličej, vyčistěte zuby, dojděte na záchod (ne nutně v tomhle pořadí) a ....zakopejte mrtvolu aneb to, co smrdí ve vašem autě, nemusí být vždy nutně měsíc nevykoupanej pes. Zajímavé komentáře (pro mě): Pepinec, NinadeL ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

DeNiro sa už niekoľkokrát vyjadril, že ho mafiánske filmy už nelákajú a možno aj preto lieta v prúseroch a vydarí sa mu 1 film z 10. Pravdepodobne si to užíva a na kvalite a úspešnosti filmu u divákov mu až tak nezáleží. Mafiánovi majú dobrý základ, na ktorom sa dalo stavať, ale tá komediálna rovina príbehu skôr na atraktivite uberá. Najviac potešili scény z mafiánskej minulosti, kde si DeNiro zahral to, čo mu išlo vždy najlepšie. Scéna z kina, kde práve dávajú Scorseseho Mafiánov j skvelá, aspoň z pohľadu fanúšikov filmu. Zbytok filmu sa nesie v duchu bezradnosti, kde DeNirova pekná dcérečka napoke chlapom zadok a vystrieľa polovicu mafiánskych tlustoprdov. Na pozretie fajn, ale naplno to nefunguje ani ako mafiánsky film ani ako komédia. Zo všetkého trochu a dokopy nič. 60%. ()

StarsFan 

všetky recenzie používateľa

To, co se dalo očekávat už podle traileru, se bohužel naplnilo: The Family není zdaleka tak nelítostné a vtipné, jak by se na podobný film slušelo. Jeden dobrý vtip se zlomenou baseballovou pálkou a jedna krásná scéna v kině bohužel ještě zapamatovatelné dílko hodné De Nirova jména nedělají. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Na poměry posledních filmů Luca Bessona i Roberta De Niro jsou Mafiánovi rozhodně nadprůměrná zábava se stylovým černým humorem a svižným tempem. Ovšem opravdu dobrou komedii z nich dělá fakt, že příběh zdaleka nestojí jen na De Nirovi a zajímavé jsou také ostatní postavy - členové jeho rodiny i agenti FBI. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (13)

  • Pôvodný názov filmu Malavita je meno rodinného psa a dá sa z taliančiny voľne preložiť ako "kriminálny život". (misterz)
  • Giovanni Manzoni sleduje americký film Mafiáni (1990), v ktorom hlavnú úlohu stvárnil samotný predstaviteľ Robert De Niro. (XsApollo)

Súvisiace novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (viac)

Reklama

Reklama