Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Česko Ukradli torzo Jupitera (viac)
TV spot

Obsahy(1)

V pokračování filmu Něžné kuře nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou policejní inspektorka a profesor řečtiny, kteří odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (143)

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Francouzi to namíchali báječně - do přední linie postavili dvě velké národní ikony (Girardot, Noiret), do zálohy popleteného archeologa (Francis Perrin) se skvělým dabingem Fr. Němce a k němu po bok roztomilou a překvapivě (s ohledem na datum vzniku) velmi sexy blondýnu Catherine Alric (také báječný, sladký dabing Jarmily Švehlové), jednoho pana padoucha X a šíleného komisaře řecké policie. K tomu skvělá hudba (nejenom) s řeckými motivy, trochu toho moře, jednoduchou zápletku, hodně vtipů a když pak bylo nejhůř (a taky nevěděli, co s ní), Agnès Pochet ukázala prsa a bylo zase dobře.___A tohle všechno je holé nic proti té nenapodobitelné atmosféře VHSkových filmů ze západu, které sem za socialismu pronikaly, která z On a volé la cuisse de Jupiter přímo čiší, voní a tryská. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

...Včera som zrovna toho de Brocu príliš, a k tomu asi aj úplne zbytočne prechválil, teda aspoň, čo sa konkrétne týka tejto danej veci: » Skrátka, Filipovi nemali vôbec povoliť to, aby nakrúcal sequely svojich vlastných filmov, viď Muža z Hongkongu, čo je hneď vedľa aktuálne recenzovaného pokračovania v podobe Ukradli torzo Jupitera, ďalším, naprosto odstrašujúcim príkladom, v ktorom sa znovu (scenáristicky) pokazilo úplne všetko, čo sa proste pokaziť dalo, pričom z obidvoch prípadoch, som taktiež postrehol i maximálne trápnu atmosféru, až takmer intenzívne-neznesiteľnú, ktorú bohužiaľ ešte podtrhovala i samotná prítomnosť dvoch, hereckých hviezd v podaniach Filipa Noireta a Aničky Girardotovej, ktorá nielenže z jednotky na dvojku, akosi strašne zostarla, no súčasne z nej už vonkoncom nesálal ten zvodný sexappeal, ktorým sa totálne vyzbrojila v predchádzajúcom dieli, inými slovami, ťažila z neho, ako sa len dalo, a zas povedzme taký Toníček, sa tentoraz zmenil na ne(s)poznanie » • Ďalej si zase ani vonkoncom nemyslím, že by zmena klímy a prostredia, našim postavám výraznejším spôsobom pomohla, t.j. bolo by to ku prospechu celkovej myšlienky, skôr práve naopak, totižto z neho nedokázali vyťažiť ani toľko, koľko by bolo vskutku reálne dosť možné, trebárs ma okamžite napadá uviesť exotický príklad v priamom ponímaní s originálnym prístupom v Mužovi z Ria, kde sa tvorcovia dokázali veľmi vkusne pohrať s tými exotickými, brazílskymi exteriérmi, zatiaľ čo s tými gréckymi, si nevedeli dať žiadne rady! • A predsa napokon spadá ešte do úvahy i ďalšie pokračovanie ohľadom „mužovej trilógie”, kedy by si mohol konečne ten nepodarený Fili(p)es, napraviť svoju pošramotenú reputáciu v záverečnom zúčtovaní v Mužovi z Acapulca, keď si následne práve teraz myslím i to, že dokáže byť mimoriadne originálnym vo svojich režisérskych origináloch, ak v tejto chvíli rozumiete, čo má tým básnik vlastne na mysli? PS: Otázka na záver: „Ktorý je podľa vás najlepší Filipov film, ktorý jednoducho má poriadneho filipa?” ()

Reklama

DeDanu 

všetky recenzie používateľa

Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera, mé obrovské srdcovky. Pouštím si je několikrát do roka, naposledy včera. Nikdy mne nepřestane bavit - tudy do prava! Obzvlášť vydařené je druhé pokračovaní, kde je jako bonus Parga a Corfu, dvě krásná, mně milá, městečka v nádherné zemi zvané Řecko, když tam ještě skoro nikdo nejezdil. ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Přerod z melancholické detektivky na crazy zábavu se povedl. To ovšem nic nemění na tom, že tento snímek je také velmi napínavý a má zajímavou kriminální zápletku. Vše má rychlé tempo, je to road-movie a obsazení Francise Perrina a Catherine Alric v rolích archeologa Charlese-Huberta Pocheta a jeho překrásné ženušky jen napomáhá... JEN SI PŘEDSTAVTE DĚTI A SOUSEDKY, JAK VYDRÁPÁVAJ NEHTAMA ČTYŘTUNOVEJ BALVAN...! ()

Gabretta 

všetky recenzie používateľa

Herecký koncert Annie Girardot a Philippa Noireta. Romantická atmosféra Řecka. Napínavý příběh. To všechno dělá z tohoto filmu jeden z mých nejoblíbenějších, u něhož je jistota, že mě rozesměje a naladí na pozitivní vlnu. Zároveň se člověk přesvědčí, že od Afrodité k Jupiterovi není zase až tak daleko...:o) ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo od září do listopadu 1979 na několika místech v Řecku, konkrétně v Athénách, na ostrově Korfu nebo v klášterním komplexu Meteora. (argenson)
  • Ve francouzských kinech vidělo film více než jeden a půl miliónu diváků, z domácí produkce ale v komerční úspěšnosti obsadil až třináctou příčku. (argenson)
  • Tříkolový vůz (rikša) ukradený místnímu sedlákovi je Mazda T1500 3-wheel Pick-up z roku 1962. (sator)

Reklama

Reklama