Reklama

Reklama

Potom, čo o sebe dá vedieť nechvalne známy tektonický zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemetrasenie o sile 9 stupňov Richterovej škály, vydávajú sa pilot prieskumného a záchranného vrtuľníka (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka, s ktorou už dlhšiu dobu nežije, na cestu z Los Angeles do San Francisca zachrániť svoju jedinú dcéru. Ale ich zložitá cesta na sever je len začiatok. A keď si už myslia, že to najhoršie majú za sebou... tak veľká dráma sa len začne. (Continental film)

(viac)

Videá (13)

Trailer 3

Recenzie (910)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Prevratný neklišoidný príspevok do žánru snád nikto nečakal ani od Warnerov. A emmerichovský vtip a nadhľad taktiež, tam je kráľom Roland. Postavy fajn, na rozdiel od minuloročného V oku tornáda. A aj lepšie než v Poseidonovi. Takže v pohode, slušné remeslo bez chýb a prekvapení. ()

dennykr 

všetky recenzie používateľa

San Andreas selhává ve své narativní nerozhodnosti, první třetina totiž diváka připravuje na úplně jiný film, následujících osmdesát minut je pak nutně zklamáním. Prvních čtyřicet minut slouží k vytvoření několika narativních linií a představení sítě vztahů, čímž budí dojem, že bude pracovat podobně, jako například Skleněné peklo nebo Den nezávislosti. Tedy katastrofické filmy s širokou (a důsledně motivovanou) sítí provázaných vztahů a narativních linií, které se vzájemné rytmizují, stupňují napětí či komplikovaně předávají důležité informace. Oba zmíněné filmy jsou fenomenální narativní systémy, San Andreas však (znatelně menší) síť vztahů nevyužije a začne ji hned po úvodních čtyřiceti minutách redukovat. Zůstávají jen monofunkční (krátkodobé) náznaky a dvě (vzájemně se prakticky ignorující) narativní linky, z nichž jedna vlastně nikam nesměřuje a její funkce jsou značně banální. Konkrétněji zde. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $110miliónovTržby USA $154,259,016Tržby Celosvetovo $469,559,016Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ režisér Brad Peyton zatienil aj Emmericha a jeho krkolomnú povrchnú 2012 a dosť slušne konkuroval Dni po tom, trikovo nie je ani čo vytknúť, má to dobrý adrenalín a doslova stále sa čosi deje a keď niekedy to troška v rámci deju postráda zmyselnosť aby záchranár bezhlavo išiel z trosiek mesta zachrániť len svoju rodinu a ostatných len príležitostne ale zas to nie je až taká strašná bublina ktorá by to pokazila ako adrenalínová jazda dosť dobré, herci fajn na okato vábivú Alexandra Daddario sa dobre pozerá a celkom si svoju úlohu aj zastala v podstate asi aj bola zo všetkých najsympatickejšia /75%/ ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Letná príjemná pohodovka, pozerateľná iba v kine. Lenže, nedá sa nič robiť, ak sú triky a výprava fajn, tak vzťahové línie sú bohužiaľ čistý odpad. Ak padá mrakodrap, ktorý postavil súčasný priateľ bývalej Rockovej manželky a ona sa na to díva, tak by sa mohlo jednať o prirovnanie ku krachu ich vzťahu. Ale v tomto filme o tom vážne pochybujem. A ak aj áno, je to jediný chytrý moment filmu. Katastrofické filmy ovláda v súčasnom Hollywoode iba Roland a je to potom tak trochu hanba, že pri súčasných možnostiach CGI sa tam môžu, alebo niekedy ani nemôžu spoliehať iba na jedného režiséra, navyše imigranta. V kine za ***, ale tam som SA nevidel, doma za **, tam tie zúfalé dialógy vizuál bohužiaľ neprekryje. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

20%??? Áno, 20%!!! A nemienim o tom diskutovať. Ok, možno 30%, ale taká možnosť na čsfd nie je a až na 40% v žiadnom prípade nepôjdem. Nebyť Paula Giamattiho, The Rocka (pôsobiaceho dojmom, že by dokázal vlastnoručne zastaviť tsunami) a jeho filmovej dcéry (o ktorej som si 4 dni myslel, že je to Maggie Grace z 98 hodín), nedalo by sa na San Andreas pozerať. Preukrutná prehliadka najotravnejších katastrofických klišé. Najneuveriteľnejšie dopadol Ioan Gruffudd, ktorému týmto gratulujem k pravdepodobne definitívnemu zabitiu kariéry. Čo budete čakať, to príde. Veľmi, veľmi, veľmi pochybujem, že sa objaví čosi, čo vás aspoň jemne prekvapí. Dojal ma trojsekundový pohľad na starých manželov, ktorí keď uvidia, že neprežijú, dajú si pusu. Na dvojhodinový film za 110 miliónov bieda. Ale čo čakať od chlapa, ktorý písal Nasha Bridgesa? A trikové orgie? Tie sa nekonajú; v roku 2015 predsa nikoho nešokuje počítačová tsunami, počítačové pády mrakodrapov, ani počítačové neviem čo. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (14)

  • Alternatívnym názvom filmu bol názov California Down. (MikaelSVK)
  • Na začátku filmu, kdy jede slečna autem po silnici, je evidentně vidět, že je připoutaná. Po chvíli havaruje, auto se několikrát převrátí a zachytí se ve srázu. Následuje záběr na řidičku do kabiny a připoutána není. (Mydlivoj)

Súvisiace novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (viac)

Rock vyrazí do džungle

Rock vyrazí do džungle

20.08.2015

A ne, bohužel nepůjde o pokračování oblíbeného béčka Vítejte v džungli. Dwayne Johnson se místo toho upsal projektu jménem Jungle Cruise, který se u Disneyho snaží oživit už několik let. V jednu dobu… (viac)

Bourneovský The Rock

Bourneovský The Rock

11.07.2014

Dwayne „The Rock" Johnson je momentálně na vrcholu kariéry. Letos ho sice uvidíme jen v Herculovi a seriálu Ballers, v příštích letech se ale vrátí jako Hobbs v Rychle a zběsile 7 i jako Roadblock v… (viac)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (viac)

Reklama

Reklama