Reklama

Reklama

Blízko od seba

  • Česko Blízko od sebe (viac)
Trailer 3

VOD (1)

Členovia rodiny Westonovcov sa po dlhšej dobe opäť schádzajú pri príležitosti pohrebu otca, umelca a alkoholika, ktorý spáchal samovraždu. Vzťahy v rodine nikdy neboli dobré a matka (Meryl Streep) ani pri tejto príležitosti neustupuje pred spormi so svojimi tromi dcérami. Tie to však tiež nemajú v živote jednoduché - jednej sa rozpadáva manželstvo, ďalšia sa snaží utajiť dlhoročný vzťah s vlastným bratrancom a posledná prišla na pohreb v spoločnosti pochybného snúbenca. Film, nakrútený podľa divadelnej hry Tracyho Lettsa, bol vďaka vynikajúcim hereckým výkonom Meryl Streepovej a Julie Robertsovej nominovaný na 2 Oscary a získal mnoho ďalších ocenení. (STV)

(viac)

Videá (29)

Trailer 3

Recenzie (426)

VenDulin85 

všetky recenzie používateľa

Prvotní motivace vidět tento film: Benedict Cumberbatch. Následná motivace film dokoukat: Benedict Cumberbatch. Bezprostřední chuť vlítnout do dění a vyvraždit veškeré ženské plémě jako genetický omyl- více než velká. V žádném případě si ale nemyslete, že se mi to nelíbilo, drama je to více než dobré, Meryl Streep je ďáblica a když už jsem teda zmínila Bena.. bylo zajímavé vidět ho v roli nejistého citlivky, zkrátka naprostý opak Khana. Ty dvě hodiny poměrně rychle uběhnou, a na konci vám v puse zůstane přesně taková ta pachuť, jaká má po dramatu zůstat. Celkem těžko se mi píše komentář, když veškerý obsah už skvěle shrnula evulienka3. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

excelentne obsadená a zahraná rodinná dráma o rozpade jednej naozaj pozoruhodne nefunkčnej americkej famílie. výborne napísané a týmto filmom som si konečne obľúbil aj dlho mnou neobľúbenú juliu roberts a spoznal krásnu, nežnú julianne nicholson; a cumberbatch tu je v pre mňa veľmi nezvyčajnom charaktere tiež skvelý, táto jeho poloha mi k nemu ide viac, ako tie podmanivé, sexepílovské "temné" džentlmenské postavy (či už kladné alebo záporné); ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Nechceš si ísť ľahnúť?" ..."A nechceš ty olizovať riť nejakej prasnici?..." Už dávno som si takto neužil takúto výlučne konverzačnú vec. M. Streepová hraje absolútne božsky a okrem nej sú tu samé zvučné mená a taká J. Roberts, ktorú som nikdy nemusel ma vôbec prvý krát presvedčila o svojich kvalitách. Sadlo jej to. Asi potrebovala len trocha zostarnúť. Väčšinou čierny humor bol jednoducho skvelý a dobre som sa bavil. Asi dva dni pred týmto filmom som si pustil komédiu s A. Sandlerom - Môj otec je šialenec. Mal som chuť sa zabaviť, pustiť si niečo "ľahké", ale výsledok sa mi hnusil. Naopak pri tomto "vážnom" filme som sa výborne zabavil, aj keď to určite nebolo hlavným cieľom. Nemal som šťastie na verziu s titulkami, ale STV2 odvysielala film so slovenským dabingom a bol veľmi dobrý. Pri výlučne konverzačnom filme to niekedy nie je na škodu. Možno som divný, film je zaradený v žánri dráma, ale ja som sa tak dobre pri filme nesmial ani nepamätám. Preto plný počet. 90%. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Takéto vzťahové drámy na báze rodinného stretnutia, pri ktorom vyplávajú na povrch rôzne rodinné tajomstvá mám veľmi rád. V tomto prípade však výsledok trochu zaostal za očakávaniami. Myslím, že režisér si mohol nechať trochu viac záležať na filmovom spracovaní, takto to až príliš pripomínalo divadlo, pričom od atmosféry som tiež čakal viac. Ale herci sa snažili, to treba uznať (aj keď mi miestami postava Meryl Streep liezla riadne na nervy). Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Sofia 

všetky recenzie používateľa

Skoro všechny rodinné vztahy jsou přinejmenším složité, ale tady už to hraničilo se zvráceností. Divadlo na velkém plátně, které mě svými dialogy a hereckými výkony naprosto zmrazilo v jedné poloze a nedalo mi vydechnout až do závěrečných titulků. Všech mi bylo strašně líto a charaktery Meryl Streep a Julie Roberts by si zasloužily "dovolenou" v nějakém psychiatrickém zařízení. Co mi brání dát plný počet je ale nedostatek naděje nebo čehokoliv pozitivního - u všech podobných filmů se mezitím dočkáme výdechu, náznaku radosti a lásky, což tady opravdu nehrozilo. Typické americké "You are not nasty and mean. You are our mother and we love you" nepočítám. Taky mě mírně naštvalo, že v závěrečných titulcích byli všichni herci představeni momentkou z filmu, kde se usmívali a vypadali šťastně a to bylo jen jedno velké pokrytectví, protože v téhle rodině nemohl být sťastný opravdu nikdo. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (51)

  • Zatímco probíhala propagace filmu Sněhurka (2012), Julia Roberts prozradila, že právě probíhá jednání o jejím obsazení do filmu August: Osage County, prvním společném filmu s Meryl Streep. Julia potom potěšeně prohlásila, že Meryl je její velmi oblíbená herečka a že pro ní bude čest zahrát si s ní v jednom filmu. (jezurka42)
  • Počas úvodnej scény s Beverlym (Sam Shepard) a Johnnou (Misty Upham) je jedna z kníh, ktorá je jasne zaostrená za Johnnou, autobiografia Karen Blixenovej "Out of Africa". Meryl Streep (Violet) hrala v filmovej verzii - Spomienky na Afriku (1985) a bola vďaka role v tomto filme nominovaná na Oscara. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (viac)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (viac)

Reklama

Reklama