Reklama

Reklama

Vzácne modré papagáje Blu a Perla žijú v brazílskom Riu pokojným mestským životom a v svojej usporiadanej domácnosti vychovávajú tri deti. Cnie sa im však za rodnou džungľou, a tak vyrazia na dobrodružnú cestu z čarovného veľkomesta do divočiny Amazonského pralesa na rodinný výlet. Papagáj Blu však začína strácať nervy nielen z nebezpečných nástrah neznámej krajiny, ale aj zo svojho najobávanejšieho protivníka - vlastného svokra. Navyše musí neustále odrážať zákerné pokusy o osobnú pomstu, ktoré proti nemu zosnoval lotrovský kakadu Nigel. (TV JOJ)

(viac)

Videá (45)

Trailer 4

Recenzie (199)

viperDavid 

všetky recenzie používateľa

Byl jsem násilně donucen jít do kina na Rio2 svou malou roztomilou manipulátorkou a snad poprvé jsem nelitoval. Mluvící papoušci byli akční, lehce zábavní ale velmi koukatelní až do konce. Jak jinak hlavně díky častému zpěvu, které se dokonce i celkem dabovaně povedlo, což byl teda zázrak, na druhou stranu ale nevím, jak to znělo v originále, takže souboj je vyrovnaný. Každopádně z těch celovečerných animovaných podívaných celkem zajímavá maličko nadprůměrná podívaná. ()

HiddenDragon 

všetky recenzie používateľa

Prijde mi, ze radoby recenzenti tady nemaji s animaky absolutne zadne zkusenosti nebo minimalne nechapou, na jakou cilovou skupinu miri. A netusim s cim srovnavaji, ale zrejme videli maximalne Bolka a Lolka - uvedomujete si ze tahle polska pic..ina, kterou kreslili snad retardi ve cvokarne ma stejne hodnoceni??? "Rio 2" je jeden z nejkrasnejsich animaku vubec (navic opet 3D). Od jednicky se graficky az tolik nelisi, i kdyz zde pribylo urcite hromada renderingu - v nekterych scenach je stovky postav, at uz lidi nebo ptaku. Pohyby jsou dynamicke, rychle, nic oko nerusi "neprofesionalitou". Peri je proste dokonale, barvy vyvazene, prostredi Amazonie krasne vystizene se spoustou zivoc. druhu. Ustredni brazil. pisnicka "Você Chegou" od Barbatuques (v angl. jako "Beautiful Creatures") je primo bozska. Cele mi to navic prislo o chlup vtipnejsi nez trochu unyla (i kdyz take vizuelne krasna) jednicka. A k tomu cenny ekologicky podtext, ktery pochopi kazdy. Vpodstate je to docela podobne "Happy Feetovi" (2006). Takze se ptam - kde je problem? Bozi HF ma 54% a pritom je to oscarovy animak. Odpovim si sam - hodnoti zde prilis stari nebo nezkuseni recenzenti na to, aby dokazali zopovedne a fundovane posoudit tenhle typ filmariny. Jinak si to nedokazu vysvetlit. Tohle je film pro decka, s fotbalove letni jizanskou atmosferou (ze by reklama na MS 2014? :)...a v tom smyslu to plni ucel. A navic ma legracniho mravenecnika a "superrychle" zelvy ;) ()

Reklama

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Ta žába není jedovatá !!" - "Vážně ?? Takže nejsme mrtví ??" ;) Škoda přeškoda, že Carlos Saldanha není ani z poloviny tak kvalitní scénárista jako režisér hýřící tolika skvostnými nápady, až místy skutečně váhám nad tou čtvrtou hvězdičkou, kterou si však s ohledem na ten zdejší nesmyslně nízký rating sám před sebou bez problému obhájím, a proto nakonec tuctový a dokonale neoriginální příběh, kde toho paradoxně místy tolik přebývá, třeba ta příšerně otravná a plytká ekoagitační linie, až jeden doufá, že přijde řada na další karnevalový hit s parádní choreografií, zachraňuje ta bezchybná audiovizuální stránka snímku.. Infantilně laděné gagy se střídají s naprosto jalovými, byť několik pasáží by utáhlo geniální kraťas, naopak fantastické fotbalové utkání dokonale navnadilo nejen na letošní Mistrovství světa, ale i na to vpravdě hitchcockovské finále, a tak se tedy opravdu v konečném účtování jedná jen o veskrze průměrnou podívanou, která mě však bavila o poznání více než podobně nevyrovnaná jednička.. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Jednotku zachraňoval vydarený záver. Tu k ničomu takémuto nedochádza. Už v jednotke bola animácia viac než vydarená, v tomto nie je ani ten najmenší problém. Opäť je ale humor skôr na vedľajšej roli a prvoradá je psychologická rovina príbehu. Tá sama o sebe nie je samozrejme zlá, ale iba nadväzuje na jednotku. Neustále spievanie vadilo...už sú (chvalabohu) dávno preč časy muzikálových Disney animákov. Napriek menšej výraznosti je to však príjemný 3D animák. ()

Zombiepod 

všetky recenzie používateľa

Blue Sky Studios nám prinášajú pokračovanie priemerného animovaného filmu, ktoré sa neprezentuje inak, ako typická "dvojka". Stokrát omletý príbeh v podaní pestrofarebného, sympatického animáku a papagájov, ktorí pre zmenu mieria tentoraz do džungle, je však v rámci žánru, žiaľ, úplne zbytočným filmom. ()

Galéria (108)

Zaujímavosti (9)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporila viac ako 12 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Loď, na ktorej sa postavy plavia po rieke Amazon, sa volá „Céu Azul“, v preklade Blue Sky, teda názov produkčnej spoločnosti. (patrik1177)

Súvisiace novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (viac)

Reklama

Reklama