Reklama

Reklama

Vzácne modré papagáje Blu a Perla žijú v brazílskom Riu pokojným mestským životom a v svojej usporiadanej domácnosti vychovávajú tri deti. Cnie sa im však za rodnou džungľou, a tak vyrazia na dobrodružnú cestu z čarovného veľkomesta do divočiny Amazonského pralesa na rodinný výlet. Papagáj Blu však začína strácať nervy nielen z nebezpečných nástrah neznámej krajiny, ale aj zo svojho najobávanejšieho protivníka - vlastného svokra. Navyše musí neustále odrážať zákerné pokusy o osobnú pomstu, ktoré proti nemu zosnoval lotrovský kakadu Nigel. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (9)

  • V raných fázach scenára sa uvažovalo o tom, že Fernando, sirota bez domova z predchádzajúceho filmu, bude adoptívny syn Lindy a Tulia a bude ich sprevádzať na ich ceste džungľou. Nakoniec bola jeho rola skrátená len na malé cameo na začiatku filmu, kde vidíme, že od prvého filmu o nejaký čas zostarol. (patrik1177)
  • Ide o jediný sequel filmu štúdia Blue Sky Studios mimo franšízy Doba ľadová pred zrušením spoločnosti 10. apríla 2021. (patrik1177)
  • Na talentovej súťaži komáre predvádzajú krátky úryvok z diela Wolfganga Amadea Mozarta "Rondo Alla Turca". (patrik1177)
  • Loď, na ktorej sa postavy plavia po rieke Amazon, sa volá „Céu Azul“, v preklade Blue Sky, teda názov produkčnej spoločnosti. (patrik1177)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporila viac ako 12 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Stejně jako u prvního filmu Rio (2011) vznikly i u pokračování speciální úrovně pro hru "Angry Birds". (R.K.)
  • Brazílie použila film jako reklamu na oslavu nového roku v Copacabana Beach. (R.K.)
  • Rio 2 je posledním filmem Dona Rhymera, filmového producenta, který nedlouho po premiéře ve věku 51 let zemřel na rakovinu. (R.K.)

Súvisiace novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (viac)

Reklama

Reklama