Reklama

Reklama

13. komnata

(seriál)
  • angličtina The 13th Chamber
všetky plagáty
TV spot
Česko, (2006–2024), 264 h 5 min (Minutáž: 25–35 min)

Tvorcovia:

Martin Komárek

Réžia:

Yvonne Vavrová, Petr Slavík, Simona Oktábcová, Zuzana Burešová, Zdeněk Tyc, Václav Žmolík (viac)

Scenár:

Jan Mudra, Milan Fridrich, Jindra Horská, Jana Ciglerová, Tereza Brdečková (viac)

Hrajú:

Zuzana Burešová, Jana Klusáková, Petr Šmolka, Miroslav Kalousek, Vladimír Mlynář, Jiří Blažek, Patricie Strouhalová, Jan Železný, Jeroným Klimeš, Ivo Pavlík, Robert Reichel, Přemysl Rabas (viac)
(ďalšie profesie)

Série(20) / Epizódy(606)

Obsahy(1)

Pořad veřejnoprávní České televize vysílaný od 3. ledna 2006 se věnuje složitým životním obdobím známých českých osobností. (Wikipedia)

Recenzie používateľa MM_Ramone k tomuto seriálu (13)

13. komnata Daniela Bárty (2006) (S01E17) 

Dan Barta je bezpochyby nadaný, tvorivý človek - umelec. Hudobník, spevák, textár, muzikálový herec, fotograf. Je držiteľom viacerých prestižných ocenení za svoju prácu. Ja osobne som však nikdy nebol vášnivým obdivovateľom jeho tvorby. Nie celkom jej rozumiem. Môj vkus je iný. Avšak až moc dobre rozumiem tomu, čo sa snaží o sebe povedať v tomto dokumente. Myslím, že ho chápem. Moja "13.komnata" má rovnaké meno: Nekľudné srdce. **** ()

13. komnata Květy Fialové (2006) (S01E24) 

Toto bola jedna z najhorších častí zo série dokumentov "13. komnata...", ktoré som videl. Vážim si starých, skúsených ľudí. Majú moju úctu a rešpekt. Avšak Květa Fialová so svojim neúprimným optimizmom, zatrpknutou nenávisťou voči mužom, nacvičenými kecami, ktorými by rada šokovala a celou tou jej životnou filozofiou, mi lezie hore krkom. Stotožňujem sa s tvrdením, že obľúbenosť jednotlivých dielov zavisí najmä od osobnosti o ktorej je. V tomto prípade preto nemôžem dať viac ako len jednu hviezdičku, za to že som sa vydržal na to pozerať. * ()

13. komnata Luďka Soboty (2007) (S02E17) 

Táto konkrétna epizóda zo série dokumentov "13. komnata" patrí ku tým slabším. Je fádne, nezáživne natočená a ani sám pán Sobota sa tu nijak nesnažil poodhaliť svoju skrytú stránku. Jeho prístup je značne zjednodušujúci, neprístupný a schopnosti redaktora nie sú na tej úrovni, aby spustili mechanizmus úprimnosti u tohto pražského herca. Nakonec sa dopátrali k zisteniu, že "13. komnatou Ľuďka Soboty" je jeho vlastný hrob, ktorý si už stihol zakúpiť. ** ()

13. komnata Natálie Kocábové (2008) (S03E30) odpad!

Trinástou komnatou Nátalie Kocábovej je to, že si raz sadla ku internetu a po zadaní svojho mena sa na ňu vyvalila záplava ironických a vyslovene nenávistných reakcií. Bol to pre ňu šok. Zrazu zistila, že ľudia ju neberú ako speváčku, ale ako protekčného smrada, ktorý nič nevie a nedokáže. Takže ja jej tento komplex zrejme ešte viac prehĺbim svojím tvrdením, že naozaj nie je nič iné ako len protekčná dcérenka a že bez svojho vplyvného otecka by po nej ani pes neštekol. Speváčka, umelkyňa? Ani náhodou! Natália je Michaelov genetický odpad! ()

13. komnata Radka Gipsyho Bangy (2008) (S03E36) odpad!

Akú už len môže mať trinástu komnatu mladý dvadsať šesť ročný holobriadok? V prípade mimoriadne trapného českého rapera Radoslava Banga to nie je žiadna trinásta komnata, ale klasická cigánska mladosť. Krpatý, nedonosený, chorľavý, nevzdelaný, drzý, pocitom menejcennosti trpiaci a rodičmi zanedbávaný zmrd, robil zlo kde mohol, potuloval sa, nepracoval, až raz začal rapovať, zložil jeden hit a zrazu chce rozdávať rozumy a filozofovať pred kamerami. Usoplený feťák Radek Gipsy Banga je smrdutý odpad! ()

13. komnata Veroniky Žilkové (2008) (S03E41) 

Zdá sa mi, že dokumentárny cyklus českej televízie "13. komnata" začína upadať. Zrejme už tam nemajú koho dávať, tak dostávajú priestor aj ľudia, ktorý vlastne ani žiadnu svoju tajnú komnatu odhaliť nechcú. Česká herečka Veronika Žílková je toho jasným príkladom. Stále len hihne, hovorí, hovorí, ale vlastne nič podstatné o sebe nepovie. Taktiež aj človek, akýsi rozvedený, evanielický kňaz, ktorý sa ju snaží spovedať, nie je na to dostatočne pripravený. Jeho otázky neotvárajú žiadne témy, čo by sa hodili do takéhoto typu relácie. * ()

13. komnata Jaroslava Čejky (2008) (S04E07) 

Jaroslav Čejka - mím, tanečník, herec, svojský umelec. Nikdy som nepratril medzi ľudí, ktorí dokázali oceniť jeho výstupy. Avšak priblíženie osobnosti, súkromia a života, tohto dnes už takmer sedemdesiatnika, ma zaujalo. Jeho prehnane silná väzba na matku a potláčanie vlastnej sexuality spravilo z neho zvláštneho podivína, večne sa odvolávajúceho ma múzy a umenie. Mal na dosah ruky sľubnú kariéru. Bez rozmýšľania sa jej vzdal kvôli svojej egoistickej matke. Nakoniec dopadol ako legenda česko-slovenských transexuálov a zdá sa, že je s tým spokojný. *** ()

13. komnata Kateřiny Kornové (2010) (S05E19) 

"13. komnatu Kateřiny Kornovej" by som označil v rámci celej tejto dokumentárnej série za pomerne slabú. V prvom rade nepovažujem túto ženu za takú osobnosť, aby sa jej venovala jedna časť tohoto zaujímavého projektu. Veď je to vlastne len bývalá manželka jedného populárneho speváka, Jiřího Korna. Za ďaľšiu veľkú slabinu považujem to, že tvorcovia neprimäli aj jeho, aby prispel aspoň krátkym vyjadrením. No a ani samotná trinásta komnata, ktorú pootvorila pred televíznymi divákmi Kateřina Kornová, nie je ničím výnimočná. O postihnutého, autistického syna sa vzorne a oddane stará aj moja suseda a nikto o nej netočí dokumenty. ** ()

13. komnata Stanislava Hložka (2011) (S06E24) 

Stanislav Hložek bol v osemdesiatých rokoch minulého storočia členom veľmi populárneho speváckeho dua, ktoré tvoril spoločne s Petrom Kotvaldom. Ich otrepané "Holky z naší školky" určite väčšina z vás pozná dodnes. Tento svoj najväčší hit nahrali v roku 1983. Avšak krátko po páde socialistického režimu, prišiel aj rozpad tejto dvojice. Abicióznejší Kotvald sa proste na Hložka vyprdol a išiel si vlastnou cestou. No a milý prosťáček Standa sa z toho nevie do teraz spamätať. Prezradí však aj niečo o svojich osobných problémoch, neúspešnom podnikaní a i o smutnom, úmrtí v rodine. *** ()

13. komnata Blanky Šrůmové (2015) (S10E22) odpad!

Séria dokumentov "13. komnata" už vyčerpala svoje možnosti. Nie je už v Čechách zaujímavých verejne známych osobností, ktoré by boli ochotné otvorene hovoriť o svojich ťažkých životných obdobiach. Tvorcovia však tento projekt zaryto naťahujú a oslovujú bezvýznamných ľudí s bezvýznamnými problémami. Tak je i v prípade akejsi vraj speváčky Blanky Šrúmovej. Bola súčasťou zabudnutej, nevýraznej pop rockovej kapely Tichá Dohoda, každých pár rokov vystriedala chlapa, nikdy poriadne nepracovala, momentálne žije s nejakým niktošom v záhradnej chatke a stará sa o svojho trinásť ročného syna. No a čo?! Čo je vlastne jej trinástou komnatou? Asi to, že je to lenivá, hlúpa hus, čo nevydrží v žiadnom vzťahu. Odpad! ()

13. komnata Ladislava Křížka (2015) (S11E13) 

V českej verejnoprávnej televízii by už mali konečne ukončiť tento projekt. Jeho úroveň dosiahla svoje dno. Zdá sa, že už naozaj nie je o kom točiť ďalšie diely. Preto vznikajú úplne zbytočné časti o zbytočných ľuďoch alebo o ľuďoch, ktorí vlastne žiadnu trinástu komnatu ani nemajú. Ako napríklad spevák Ladislav Křížek. Jeho najväčším životným súžením je to, že prestal byť populárny. Vždy bažil po tom, aby bol na výslní a keď sa mu to prestalo dariť, tak mal z toho chudáčik depresie. Našťastie natrafil na akéhosi premúdrelého farára a ten ho nasmeroval na tú správnu cestu. A tak utrápený Ládik pochopil, že svetská sláva je poľná tráva a jediné čo ho spraví šťastným je viera a rodina. To mi je teda vskutku srdcervúci príbeh. * ()

13. komnata Veroniky Žilkové (2016) (S12E05) odpad!

Skutočná "Trinásta komnata Veroniky Žílkovej", ktorú si žiaľ ona sama neuvedomuje je jej bezhraničná sprostota. Jasným príkladom jej demencie je odpoveď na otázku aké boli príčiny napadnutia mnohých žien moslimskými migrantami. Odpovedala: „Nie je to sexuálna agresia, ale silný pud prírody. Aj mnoho európskych žien časom svoj pud bude určite dobrovoľne smerovať k novým samcom...“ Trinástou komnatou starej sexuálne pudovej kurvy Žílkovej je to, že je nehorázne jebnutá piča. Odpad! ()

13. komnata Jana Slabáka (2017) (S13E13) 

Trinástou komnatou moravského dôchodcu Jana Slabáka je to, že mu komunisti zobrali pas a on chudáčik sa nemohol plne realizovať so svojou dychovou kapelou Moravanka. Oficiálny zákaz činnosti však nikdy vydaný nebol, nahrávali platne, mali v štátnej televízii pravidelnú vlastnú reláciu, ich piesne sa hrali v rádiach, koncertovali po celom socialistickom Československu. Tak čo si starý kokot sťažuje?! Dobre sa mu tu žilo. Tento muzikant nech na komunistov radšej nenadáva a nerobí zo seba obeť persekúcií. * ()

Reklama

Reklama