Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mortdecai, Charlie Mortdecai. Má rád peniaze, neslušné vtipy, alkohol a svoje sofistikované fúzy, zamestnaný je ako aristokrat. V akčnej komédii Mortdecai (áno, film dostal meno práve po ňom) sa vrhne do veľkolepého pátrania po ukradnutom obraze, precestuje polovicu zemegule a bude čeliť mnohým protivníkom. V žonglovaní nikdy nevynikal a pravdu povediac ho ani nikdy neskúšal, teraz však bude musieť vybalansovať partičku solídne nazlostených Rusov, britskú MI5, medzinárodných teroristov a tiež svoju manželku s nekresťansky dlhými nohami. Charlie Mortdecai, svetom ostrieľaný obchodník s umením a na čiastočný úväzok aj podvodník, sa zapája do naháňačky za ukradnutým obrazom. Pre svoju vlasť, pre kráľovnú... a pre peniaze. Obraz by totiž mal viesť k utajenému sejfu až na prasknutie naplnenému nacistickým zlatom. Vyzbrojený verným komorníkom a výstavnými fúzikmi drží v ruke hlavný triumf. Seba. „Počas štúdií na pomerne slušnej druhoradej internátnej škole som prišiel na to, že v bitke môže vyhrať vlastne každý, pokiaľ je pripravený vraziť súperovi prst do oka," hovorí na margo svojho štýlu sám Mortdecai. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (23)

Trailer 1

Recenzie (435)

Tommassi3 odpad!

všetky recenzie používateľa

"Já však tajně doufal, že můj nový knír jí zvedne náladu.." Grandiózně nevtipný biják grandiózně mimo knižní předlohu slovinského Brita Bonfiglioliho.. Mortdecai snad nabídne pár vtipných momentů, ovšem coby adaptace i blockbuster platí za naprosto zoufalý projekt, jehož paradoxně a snad i překvapivě táhne ještě níž hvězdný, zde ovšem naprosto tragický, Johnny Depp, a to tím více, čím více se snaží.. Davida Koeppa sice lze považovat za veskrze výtečného scenáristu, ovšem jako režisér je občas opravdu bezradný, podobně jako zde téměř všichni jeho herci, kteří netuší, jak své role vlastně uchopit.. Navíc svou neschopnost poradit si s literárními adaptacemi již s Deppem potvrdil v jiném Případě, totiž Kingova Tajemného okna.. Jednoduše neskutečně příšerný film, v němž Depp navíc jednoho přímo irituje.. Napadá mě, že se zřejmě inspiroval Peterem Sellersem, ta asociace se přímo nabízí, který však byl jako blbec k smíchu, i když netlačil na pilu ani zdaleka tolik jako Depp.. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Při troše fantazie by se dalo říct, že Depp se snaží být něco jako popletený inspektor Clouseau a Bettany je jeho Kato (s tím rozdílem, že agresivitu nesměřuje na svého pána). Pak platí, že je to grandiózní čípovina plná nadavování a vracení.. Až se Johnny zpětně ohlédne za kariérou, na všechny ty podnapilé piráty, zmalované kreatury a rádobyvtipné postavičky zažívající eskapády, přizná si, že nejzajímavější býval v rolích obyčejných lidí.. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Mortdecai: Grandiózní propadák alebo Johnny Depp po tisíc a piaty krát v úlohe šaškujúceho idiota po vzore Jacka Sparrowa, akurát to už minimálne 8 rokov nie je nijako zábavne, akurát mu to doteraz evidentne nikto nepovedal. Mortdecai je tak ďalším klincom do rakvy jeho hereckej kariéry. Depp sa zase len strúha grimasy a je to ešte menej zaujímavé ako minule (Into the Woods, Tusk), predminule (Lone Ranger, Rum Diary) alebo predpredminule (Alice in Wonderland). Jeho postava Charlieho Mortdecaia je tento krát ani štipku sympatií nebudiaci, namyslený kretén s dementnými fúzmi a snobským správaním. Nechápem ako mohol niekto v dnešnej dobe odklepnúť takémuto filmu zelenú, veď toto nemohlo mať kúsok potenciálu snáď ani na papieri. „Akčná“ komédia (aj keď akčná je žánri uvedená skutočne iba omylom), ktorá má síce obstojnú kameru, hudbu, kostýmy a nejakú tú výpravu, ale vtipná je asi tak ako čumenie vodiča MHD na obedňajšiu dopravnú zápchu v centre Prahy. Ono to nie je iba neskutočne nevtipné, ale aj vrcholne trápne, kde sa divák má smiať tomu, že Johnny Depp niekomu dva krát zozadu vlepí jednu po hlave a tvári sa, že tam mal komára ?! Ehm, ČOŽE! Nijako to nezachraňuje ani „detektívna“ zápletka, v ktorej vlastne nikoho, vrátane hercov, nezaujíma čo sa v nej deje. Väčšinou sa tak divák pozerá na pár slávnych hercov, ktorí chodia z miestnosti do miestnosti, vedú debaty absolútne o ničom a chovajú sa ako slizkí snobi. Dožiť sa tak v tejto takmer 100-minútovej nude konca je priam utrpenie, pretože tu nie je nič čo by bavilo. Nie je to vtipné, nie je to napínavé, nezíska si to kúsok divákových sympatií, nie sú tú zábavné, ani nijako zaujímavé postavy, neboj príbeh a ani jeden dobrý vtip alebo hláška. Prirovnávať Mortdecai v niektorých komentároch ku Grand Budapest Hotel, prípadne všeobecne k Wesovi Andersonovi, rovná sa rúhaniu. Myslím, že o najhoršej komédii roka je tento krát rozhodnuté celkom skoro a takmer s určitosťou. CELKOVO: 1* (2/10) ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Nevím, co by mohlo lépe vystihovat tento film než již trošku ohrané tvrzení - Johnny Depp se pitvoří přesně tak, jak to milují jeho fanoušci a nenávidí kritici a odpůci. Je to tak, od dob Jacka Sparowa Johnny přehrává stále to samé dokola, ovšem přiznám se..jsem fanda a stále mě to vesměs baví. A jelikož takových ztřeštěných komedií není mnoho, nakonec jsem, hlavně kvůli super obsazení odhodlal těsně až ke čtyřech hvězdičkám. PS : Open your balls! (ať už to znamená cokoliv) PPS : Ačkoliv Paula Bettanyho nemám rád nijak extra, zde to byl můj nejoblíbenější charakter a jeho neochvějně odhodlaný komorník Jocke mě bavil až do konce a díky němu tedy nakonec uděluji 70% ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Nevydržel jsem sledovat celé naráz. Tohle je pitomější než kniha, a to je co říct. Ona ani kniha není moc vtipná a dějová, ale tohle je prostě naprostá nuda. Vtipy jak pro kojence s občasným vtipem pro puberťáky (sluhovy zálety), dějová linka mizerná, a ani Gwyneh už to holt tak nesluší. Navíc nesnáším voice over, když jde o film, a ne rozhlasovou hru. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (10)

  • Když Martland (Ewan McGregor) poprvé přijíždí na panství lorda Mortdecai (Johnny Depp), můžeme si všimnout, že jedno z aut, která k zámku přijíždějí, je česká Škoda. (vyfuk)
  • Natáčení probíhalo v kalifornském Los Angeles a Londýně. (Haretix)
  • Film vznikl z vlastní iniciativy Johnnyho Deppa, kterému se líbila knižní předloha. (Terva)

Súvisiace novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (viac)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (viac)

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (viac)

Reklama

Reklama