Reklama

Reklama

Ig Perrish (Daniel Radcliffe) mal skvelý život, bohatú rodinu, aj ženu svojich snov, krásnu červenovlásku Merrin Williamsovú. Merrin bola však za neobjasnených okolností zavraždená. Z Iga je zrazu hlavný podozrivý a nikto, ani vlastná rodina, v jeho nevinu neveria. Zlomený a neprávom obvinený žije zo dňa na deň a svoje nešťastie zaháňa alkoholom. Jedného dňa sa prebudí a zistí, že na čele mu vyrastajú čudné rohy. Že by to bolo znamenie a podarí sa mu vraha vypátrať? Spolu s rohmi totiž získal zvláštnu schopnosť a rozhodne sa urobiť všetko pre to, aby vraha svojej lásky našiel. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (30)

  • Vo filme odznie aj známa titulná pieseň seriálu Vikingovia (od r. 2013) -  "If I Had a Heart" od Fever Raya. (Arsenal83)
  • Juno Temple povedala, že nemala problém byť v jednej scéne pokrytá hadmi, pretože sa ich nikdy nebála a myslí si, že sú naozaj krásni. Aj keď priznala, že neznáša pavúky. (Arsenal83)
  • Juno Temple povedala, že ona a Daniel Radcliffe zažili vtipný moment pri natáčaní ich sexuálnej scény. Bola to jeho prvá sexuálna scéna pred kamerou, a preto ju žiadal o radu, pretože ona ich vo svojej kariére nakrútila niekoľko. Povedala len: "Garantujem ti, že pár okamihov po tom, ako začneme natáčanie, budeš požiadaný, aby si mi položil ruky na zadoček. Raz sa to stane." Päť minút po zábere režisér požiadal Radcliffa, aby položil ruku na jej obnažený zadok, a Temple Radcliffovi povedala: "Hovorila som ti to." (Arsenal83)
  • Keď sa Juno Temple v rozhovore spýtali, či sa bojí predvádzať svoje nahé scény v tomto a iných filmoch, povedala: „Nikdy som sa nebála nahej scény, ak je to niečo, čo je podľa mňa vo filme dôležité. Ako herečka je to, že sa vyzlečiete, úplne vaša voľba, malo by to byť len na vás; nemalo by to byť na nikom inom. Nechcem sa len tak postaviť nahá, pokiaľ to nie je potrebné, ale tiež som sa toho nikdy nebála. Som taká veľká Európanka. Vyrastala som tak, že som sa veľa opaľovala hore bez. Myslím, že je to pre mňa jednoducho súčasť života.“ (Arsenal83)
  • Heather Graham, ktorá si opäť zopakuje svoju úlohu servírky v reštaurácii v drevorubačskom meste, kde bolo záhadne zavraždené mladé dievča, je jednoznačne odkaz na jej rolu v seriáli Twin Peaks (od r. 1990). (Arsenal83)
  • Celé meno postavy Ig (Daniel Radcliffe), Ignatius, je počas filmu spomenuté iba raz. V latinčine sa prekladá ako „ohnivý“ a má rovnaký koreň ako slovo „vznietiť“. (Arsenal83)
  • Všetky štyri hlavné úlohy hrajú herci britského pôvodu. (Arsenal83)
  • Tetovanie na Igiho (Daniel Radcliffe) ruke je „prebuď sa, alebo navždy padni“, čo je priamy citát z knihy Johna Miltona „Stratený raj“, v ktorej Satan padá z neba. (Arsenal83)
  • Počas natáčania v Kanade sa Daniel Radcliffe vo svojom prívese náhodou napil nepitnej vody z vodovodu. Táto voda bola zmiešaná s nemrznúcou zmesou. V dôsledku toho bol chorý 3 dni. (Arsenal83)
  • V knihe je domček na strome iba vymyslený. Po tom, čo ho Merrin (Juno Temple) s Igom (Daniel Radcliffe) druhý raz nenájdu, dôjdu k názoru, že mali "spoločnú halucináciu." V knihe sa takisto Lee (Max Minghella) Igovi prizná, že ho v skutočnosti z vody nevytiahol, ale vyplával sám. (Lucjen)
  • Ig Perrish (Daniel Radcliffe), i jeho žena Merrin Williams (Juno Temple), mají odmala rádi britského zpěváka Davida Bowieho. Ve filmu tak vícekrát zazní jeho skladba „Heroes“, která vyšla na stejnojmenném albu v roce 1977. (rublik05)
  • Ve 46. minutě ve filmu zazní píseň „Personal Jesus“ od Marilyna Mansona, kterou původně nazpívali britští Depeche Mode. (Trajektt)
  • Joe Hill, který napsal román, na kterém je film založen, ocenil Radcliffův herecký výkon a označil jej za „otřesné, zranitelné, emocionálně nahé představení, které není jako cokoli, co kdy předtím na obrazovce udělal.“ (Worry77)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2013 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • V první části filmu, když Ig (Daniel Radcliffe) poprvé uvidí své rohy, v televizi běží kultovní seriál Tom a Jerry (od r. 1940) Konkrétně epizoda s názvem "Kocour v nebi", kdy Tom potřebuje do hodiny Jerryho odpuštění, jinak skončí v pekle. (imagoo)
  • Film obsahuje skladbu od kapely Pixies - "Where Is My Mind", která zazněla i ve filmu Fight Club (1999). (Lucasion)

Súvisiace novinky

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (viac)

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

12.12.2011

Filmová adaptace bestsellerového románu Horns, jehož autorem je syn Stephena Kinga Joe Hill, našla režiséra. Nečekejte decentní filmařinu, projekt dostal na starost francouzský masakrátor Alexandre… (viac)

Reklama

Reklama