Reklama

Reklama

Dej filmu Suite française sa odohráva v prvých rokoch okupácie Francúzska. Hlavnou postavou je Lucille Angellier (Michelle Williams), ktorá žije so svojou nevlastnou matkou v najkrajšom dome v meste. Napriek tomu, že jej manžel jej bol neverný, chýba jej. Po príchode Nemcov sa stretáva s mladým veliteľom Brunom von Falkom (Matthias Schoenaerts), mužom kultúry, ktorý je aj hudobníkom. Postupom času medzi nimi preskočí iskra, ktorá však ukrýva nebezpečné následky... (MikO_NR_1909)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (56)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Po šesťdesiatich rokoch našli dobrého nácka, ktorý roztúžený päťcípym ženským pyžamom a pižmom pochopil, že žiadna höhere a niedrigere Rasse nehrá rolu, keď ťa láka sonáta neoholeného lesa na miestach, kde nohy strácajú pekné meno. A že to pižmo bolo výrazné, o tom nepochybujme, drahá Lucille asi vtedy na Chanel numero 5 nemala. Takže veľmi slušný ansámbl v pomerne neslušnom, vtedajšie zákony silne porušujúcom prípade, ktorý ale prišiel neskoro na povrch, aby drahému dôstojníkovi s hromozvodmi na výložkách akokoľvek pomohol, okrem vytlačenia nadbytočného ejakulátu. Nevieme, ako dopadol, to už sa do denníka nedostalo, ale drahá Lucille čoskoro zistila, že dobrého nácka stretneš len raz za život. Najmä keď ti ho radi skrátia. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

V poslednej dobe som videl 3 filmy s Matthiasom Schoenaertsom. Je to neskutocne charizmaticky a nadany herec. Vybera si filmy, ktore maju potencial, ale vysledok za vela nestoji. To je aj pripad tohto filmu. Mohol to byt napinavy pribeh o zakazanej laske medzi Nemcom a Francuzskou pocas druhej svetove, ale vysledok nie je prilis napinavy, romanticky, dramaticky, proste nijaky. Okrem castingu, ktory aj tak nic nepredvedie je na nom zaujimava uz len technicka stranka, ktora je na urovni a to je tak vsetko. Ale mozno nejakym tym nenarocnym romantickym dusiam sa to bude pacit. 4/10. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Keď chceš spoznať charakter človeka, daj mu vojnu... Trocha som parafrázoval známy Lincolnov citát, ale v tomto prípade sa sem hodí jeho poopravená verzia. Vojna so sebou prináša rôzne príbehy, ktoré sa síce nedostanú do kníh, to však neznamená, že neboli a že nemali žiaden význam. Opak je však pravdou. Tento romantický príbeh ale to šťastie mal a do knihy sa po dlhých rokoch dostal... Pozitívny dojem snímku zvyšuje hlavne poznanie, že nech stojíme na jednej či druhej strane, stále sme len ľudia, dobrí či zlí sa nájdu u nás doma ako i u suseda. 70/100 ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Ešte sa stretneme, ale už nebudem vojak. Ani ma nespoznáš..." Zdá sa, že belgický herec Matthias Schoenaerts vo filme Býčia šija poriadne zaujal a jeho kariéra odvtedy stúpa len nahor. Väčším lákadlom bol pre mňa Tom Schilling, ale nedostal veľa priestoru, aj keď je jeho postava pre vývoj filmu veľmi dôležitá. Sme vo vojnovom žánri, ale pravdepodobne si viac fanúšikov nájde v ženskom publiku. Ja s kombináciou romantiky a vojny nemám vôbec problém, napr. posledne videný Birdsong bol fantastický film. Film je dobre spracovaný, má solídnu predlohu a výborné herecké obsadenie. K.S. Thomas hraje poriadnu mrchu a úchylného zmrda si zahral i T. Schilling. Všetku pozornosť však na seba právom strháva presvedčivý a sympatický M. Schoenaerts v roli nemeckého dôstojníka a šikovná M. Williams známa z filmu Bluie Valentine. Love story je možno príliš silné označenie, pretože ich vzťah je príliš krátky, komplikovaný, utajovaný, prerušovaný..., ale i takto to v živote chodí a aj preto je uveriteľný. Kto čaká akciu bude sklamaný, zaznie tu len pár výstrelov, ale milovníci kvalitných drám a hereckých výkonov si prídu na svoje. 80%. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

60 rokov bol tento príbeh zabudnutý kdesi v kufri ... príbeh o tom, že na pozadí vojny sa toho odohrávalo mnoho. Ľudia udávali svojich, zarábali na nešťastí druhého, nepriatelia pomáhali nepriateľom, láska nepoznala hranice ... aj o tom je tento film. Do prvej polovice sa javí ako príbeh začínajúcej zakázanej lásky, ale neskôr dostane hlavné slovo vojna. Musím pochváliť kostýmy, nádhernú hudbu a výborných hercov. A Matthias Schoenaerts? Tento belgický sympaťák si moju pozornosť získal už vo filme Na dřeň a tu bol tiež výborný. 3,5* ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (19)

  • Matthias Schoenaerts sa tu už po piatykrát v kariére objavil v úlohe vojaka. Hral vojaka aj v seriáli De smaak van De Keyser (od r. 2008) (belgický vojak v druhej svetovej vojne); Tunnelrat (2008) (spojenec v prvej svetovej vojne); Mŕtvy tieň (2012) (belgický vojak v prvej svetovej vojne) a Maryland (2015) (francúzsky vojak v Afganistane). Schoenaerts sa objavil aj vo filme Čierna kniha (2006), nie ako vojak, ale ako člen holandského odboja v druhej svetovej vojne. (Arsenal83)
  • Tank PzKpfw III, který se ve filmu objeví ve dvou exemplářích, je replika postavená na podvozku britského obrněného vozidla FV432. (bejkovec)

Reklama

Reklama