Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pýchu svetovej vedy, raketoplán Moonraker unesú priamo počas letu. James Bond (Roger Moore) sa pri pátraní dostane na stopu priemyselnému magnátovi a šialencovi v jednej osobe Hugovi Draxovi (Michael Lonsdale). V tajných laboratóriách už má v zálohe vyvinutý nervový plyn, ktorý by mohol vyhubiť celé ľudstvo. Drax má totiž príliš šialené plány na to, aby zostali len tak nepovšimnuté. Svetu hrozí katastrofa a na pomoc Bondovi už prichádza aj americký kolega, aby sa spoločne podujali na významnú misiu… (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (428)

classic 

všetky recenzie používateľa

„Moonraker” je v prvom rade ihneď odcudzený raketoplán, a to hneď na samom počiatku celého problému, keď ich je samozrejme ešte o čosi málo (na)viac, ale neupresním koľko presne, maximálne len to, že všetky majú jeden spoločný cieľ, za ktorým stojí odveký mizantrop, miliardár a magnát v jednom, 3x M - HUGO DRAX, čo si vo vesmíre (vy)budoval orbitálnu stanicu s prešibanou rušičkou radaru, čiže je naprosto neviditeľný, kde by najradšej vyviezol astronautov, a taktiež i k tomu vypestoval (vyšľachtil) akúsi super-rasu budúcich (nad)ľudí, tým pádom by sa musel zbaviť tých nižších, pozemských, tam dole, kam by najradšej vypustil satelitné balóny naplnené smrtonosným, nervovým plynom, pričom ich má k dispozícii neuveriteľných 56, že jeden dokonca vyhľadí až 100 miliónov ľudskej populácie, a tak si ich chce rozmiestniť presne tak, aby bol výsledok čo extrémne najúčinnejší ! Akonáhle sa do toho opäť zamotá James Bond, nebude ani jedného, voľného dňa, čo by sa ho niekto náramne neusiloval zniesť z tohto sveta, ide najmä o verného sluhu a zabijáka Changa, ktorý je jeho zlikvidovaním priam magicky posadnutý, a keď už ani jeho sily nestačia, tak sa na scénu vracia milovaná Čeľusť, aj s niekoľkými príjemnými prekvapeniami, extra. Spojku nachádza v Dr. Holly Goodhead, vycvičenej astronautke a agentke CIA, bez ktorej by sa asi vôbec nezaobišiel, zároveň sa stáva i jeho dievčaťom, ako to už býva vo zvyku. / „Mesačné hrable” , ako znie trochu divne preklad tejto jedenástej bondovky v sérii, je v podstate akousi podivuhodnou exhibíciou samých, akčných sekvencií s Jamesom Bondom, ktorý sa väčšinou nachádza vskutku v nezávideniahodnej situácii, a to len preto, že H. Drax príliš tlačí na pílu, keďže v ňom vidí svojho najväčšieho rivala, čo mu chce zhatiť všetky smelé plány, čiže sa časom možno sám otupí ? Ďalej, sci-fi nádych našťastie neprevláda po celý čas, iba vo finále, a pritom si myslím, že sa sem bohvieako nehodí, je to skrátka pritiahnuté za vlasy i občas zaujímavé, súčasne a prepchaté samými, popkultúrnymi odkazmi, len si treba na ne spomenúť... Záporák v podaní Michaela Lonsdalea bol podľa mňa vôbec jeden z najlepších ? Na to, že by mal byť Moonraker vesmírnym dobrodružstvom, obsahuje množstvo exotických scén z odľahlých kútov sveta, čo mu len pridávalo na samotnej atraktivite, áno, opäť výborná výprava Kena Adama, ale zároveň obsahuje i určitú predvídateľnosť, no aj skvelé, vizuálne efekty, za ktoré sa nemusí absolútne nikto hanbiť. Váhal som medzi 60 a 80 %, keď som sa nakoniec priklonil k tomu priemeru, ale v tomto prípade treba podotknúť, že ale k lepšiemu NADPRIEMERU, t. j. skutočné hodnotenie zodpovedá na stupnici 7/10, čo je zhruba niekde v strede. ()

Lucasion 

všetky recenzie používateľa

Moonraker - Sci-fi bondovka? Jen posledních 30 minut. James Bond se podívá do Benátek a na výzkumné středisko Nasa. Potká opět Čelisti "Jaws" a nakonec si zajede člunem do Amazonie, aby následně bojoval ve vesmíru. Hugo Drax (Michael Lonsdale) se snaží vytvořit rasu superlidí ve vesmíru a zároveň zničit veškeré lidstvo na Zemi. Roger Moore již po čtvrté v roli agenta 007. Moore a jeho bondovky tímto dílem už jasně spadly do komediálního žánru a zde to dokazuje už příliš mnoha scénami. Jinak je to stále dobrá Bondovka se vším všudy. (82 procent) ()

Reklama

honajz 

všetky recenzie používateľa

Nebýt totálně zpackaného konce, dal bych i tři hvězdy, ale tohle už bylo moc. Nejenom, že jsem musel překousnout až do absurdity přehnané klišé, kdy všude pracují jen samé mladé a krásné ženy, ochotné pro Bonda obětovat život, nejenom, že je zde opět scéna s naháněním na člunech včetně stejného fóru s rozdělením lodi, a kdyby jenom jedna, ale i druhá (nejsou tvůrci těmi vodními čluny už moc posedlí?), nejenom, že jsou zde až moc okaté reklamy a že k Bondovi v ponču pustí hudbu ze Sedmi statečných (asi neměli na práva od Morriconeho, aby to bylo skutečně stylové), ale vše zazdí naprosto stupidní laserová střílečka chlap proti chlapovi ve vesmíru - dokonce se zvukovými efekty! Pobavil mne opilec s vínem z minulého dílu, melodie z Blízkých setkání třetího druhu, ale to bylo tak asi vše. I humoru krapet ubylo, ačkoliv nějaká ta slovní hříčka zazní, co přibylo, tak již i na bondovky přehnané nereálnosti a blbosti (jak dokázal hlavní zloun postavit ve vesmíru kosmickou stanici, aniž by si toho někdo všiml?). ()

Disk 

všetky recenzie používateľa

Pořád mám tuhle bondovku rád, je patřičně vtipná i epická, ale závěrečná půlhodina je poněkud over the top, takže Bond dostal do slepé uličky. Ale vše zachraňuje Jaws, honička v Benátkách (okopírovaná o deset let později Stevenem Spielbergem), melodie z Blízkých setkání třetího druhu a Sedmi statečných. Příjemná oddechovka. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

CITÁT - Bond. James Bond........... Scénář : Christopher Wood. Kamera : Jean Tournier. Film byl nominován za vizuální efekty na Oscara. Hudba : John Barry - ve filmu zazní - Shirley Bassey - Moonraker http://www.youtube.com/watch?v=c7EUmYnCzCA CHYBA VE FILMU - Asi okolo 30 minuty utíká jedna žena k lesu před dvěma psy. Žena má boty na vysokém podpadku. Když pak běží lesem už má jakési tenisky bílé barvy. CITÁT - Doufám, že vaše přítomnost je náhodná. Nesnáším špehování.......... ()

Galéria (131)

Zaujímavosti (39)

  • Natáčení probíhalo ve Francii, Itálii, Brazílii, na Guatemale a v USA. Některé speciální efekty jsou pak dotočeny v anglickém studiu Pinewood. Natáčelo se od 14. srpna 1978 do 27. února 1979. (Terva)
  • Stylizace plakátu filmu s nápisem "Outher Space now belongs to 007" je velice podobná plakátu ke snímku Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977). Na slávě filmu z vesmírné ségy se Moonraker pokoušel svézt i díky svému umístění děje do vesmíru. (Lorge)
  • Přibližně ve 30. minuty utíká žena k lesu před dvěma psy. Během útěku má boty na vysokém podpadku, později v lese však běží s bílými teniskami. (Terva)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (viac)

Reklama

Reklama