Reklama

Reklama

LokalFilmis

  • Česko LokalFilmis
Trailer

Obsahy(1)

Staré cigánske proroctvo predpovedá príchod mesiáša z rómskej osady, ktorý zmení svet. Narodí sa Rytmaus a postupne sa z neho stane najznámejší rapper v Európe. Rytmaus sa rozhodne kandidovať za prezidenta Slovenskej republiky. Proti nemu sa vo voľbách postaví Pišta Lakatoš. Zo Slovenska sa vďaka predaju čistej pitnej vody stáva svetová veľmoc, ktorá spolurozhoduje o budúcnosti ľudstva s najväčšími mocnosťami ako je USA, Rusko či EU. Do hry o planétu sa zamieša aj diabol Moloch... (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (77)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Pokud bylo cílem tvůrců vytvořit něco těžce rasistického a urážlivého, tak se jim nejspíš zadařilo. Scénky s Pištou Lakatošem jsou výrazně lepší než veškerý zbytek. Jen při nich se dá sem tam usmát. Animace je výborná. Cigáni nemají chybu. Dovolím si, držet se při hodnocení při zemi. Dost pasáží je šeredně nudných. Opravdu boduje pouze ten Lakatoš. Lepší hvězda. ()

flegmos 

všetky recenzie používateľa

Malo siuacii kde som sa schuti zasmial, ostatne skece trosku viac nasilu, riedke dialogy, privela ciganskej a cernosskej hudby a la funky, chvilu uvazoval ci to nie je nejaky utajeny po****ny muzikal. Slabucky scenar, katastrofalny koniec. Ak niekto povie ze to na zaciatku malo drive a potom sa to spomamlilo tak to vobec nie je pravda lebo filmis sa vlece od zacatku do konca a nezacharanil to nikto zo zucastnenych ani melisko ani fetak dusan. Za odvahu a chut dotiahnut to do konca davam 3 hviezdy len kvoli tomu ze to robili slovenski tvorcovia. Napriek mojej tvrdej kritike to jeden z najlepsich top slovenskych filmov roku a urcite lepsi ako posledne Jakubiskove filmy takze napriek velkemu ocakavaniu posielam odkaz Kubovi Kronerovi a jeho tvorivej skupine odkaz: Respekt, hlavu hore, a zostat cinorody aj nadalej. - mier :) ()

Reklama

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Strašná nuda a to som Lokaltv celkom zvykol pozerať.Originálne to bolo, občas prišla nejaká vtipná hláška ale to je všetko.Najlepšia jednoznačne rybička.Pesničky vo filme totálne mimo a bolo ich strašne veľa.Zasmial som sa naozaj len 2,3 krát a to je myslím na komédiu málo takže bohužiaľ len 2.Čakal som vtipnú blbosť nakoniec len blbosť. ()

peteriko 

všetky recenzie používateľa

60% ... Vtipné momenty sa neustále striedajú s nudnými. Tvorcovia mohli ešte jeden alebo dva roky venovať príprave scenára a bolo by to dokonalé. Lenže prostredie slovenskej kinematografie nie je moc naklonené animovaným snímkam a niekde bolo treba začať. Určite sme o partičke z InOut nepočuli poslednýkrát a zaslúžia si obdiv, že dokázali do kín dostať projekt robení doslova na kolene. ()

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Skoro vôbec sa mi to nepáčilo, uchechtol som sa tak dva krát. Inšpirácia South Park: Bigger, Longer & Uncut je viac ako zjavná, samozrejme výsledok sa nedá porovnávať. Kronerov film je v podstate len zlepenec scénok, ktoré na seba ledva ledva nadväzujú. Na druhú stranu tvorcovia mali na celú produkciu len rok, žiadne peniaze a museli to potiahnuť v podstate len vlastným entuziazmom. Čiže fakt, že sa im na Slovensku podarilo do kín pretlačiť animovaný film za takýchto priškrtených podmienok a fakt že na Slovensku sa niekto snaží robiť nové a moderné veci, je hodný rešpektu. Kroner nemá ani 30 rokov a už má za sebou tri celovečerné filmy. Ich kvalita síce pokrivkáva, ale chalan získava neoceniteľnú prax, ktorú zúročí neskôr a možno nám tu rastie zaujímavá osobnosť. Palec hore za snahu. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (3)

  • V rámci udržania ratingu do 15 rokov museli vo verzii pre kiná cenzurovať nahotu. Režisér Jakub Kroner sa vyjadril, že je prekvapený, že pre tento rating nie sú problémom vulgarizmy. (toi-toi)
  • Viacero postáv z filmu sa neskôr stalo tvárami rôznych reklamných kampaní. Napríklad banky, telekomunikačného operátora alebo značky minerálnej vody. (toi-toi)
  • S filmom bolo spojené chybné promo, že ide o prvý slovenský dlhometrážny animovaný film. V skutočnosti prvým celovečerným animovaným snímkom zo slovenskej produkcie bol Zbojník Jurko z roku 1976. (toi-toi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené