Reklama

Reklama

LokalFilmis

  • Česko LokalFilmis
Trailer

Obsahy(1)

Staré cigánske proroctvo predpovedá príchod mesiáša z rómskej osady, ktorý zmení svet. Narodí sa Rytmaus a postupne sa z neho stane najznámejší rapper v Európe. Rytmaus sa rozhodne kandidovať za prezidenta Slovenskej republiky. Proti nemu sa vo voľbách postaví Pišta Lakatoš. Zo Slovenska sa vďaka predaju čistej pitnej vody stáva svetová veľmoc, ktorá spolurozhoduje o budúcnosti ľudstva s najväčšími mocnosťami ako je USA, Rusko či EU. Do hry o planétu sa zamieša aj diabol Moloch... (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (77)

Shredo 

všetky recenzie používateľa

Skalným fanúšikom tohto žánru si táto sfilmovaná podoba získa oblubu. Autori sa hecli a niet sa čomu čudovať, keď popularita Lokalu dosiahla vrcholu a trebalo z toho ťažiť. Ale áno, prvá polka bola super, druhá o dosť slabšia, čo je škoda, ale na druhú stranu vytvoriť vyše hodinu trvajúce dielko je aj pre autorov, niečím novým. Každopádne palec hore o pokus spopularizovať tento žáner a bohvie, možno sa hecne aj niekto iný a vznikne animománia, prečo nie. :) ()

speedy7929 

všetky recenzie používateľa

Lokalfilmis, posledný film ktorý som musel vidieť do konca roku a poviem Vám veľké sklamanie. Pridajte tomu žáner: muzikál keď sa dá. Otrepané hlášky, všetko už bolo použité v seriály a zasmiať sa na tom mohli deti. Bohu vďaka, že som na tom nebol v kine. 10% je za tú námahu spraviť prvý slovenský kreslený celovečerný film než za dej. 5% za seriál a Lokalfreestyle battle. /15% ()

Reklama

borec999 

všetky recenzie používateľa

Lokal Tv bol prvým slovenským animovaným seriálom, pri ktorom sa ukázalo, že televízia vzhľadom na klesajúcu popularitu medzi mladými nie je pre takýto formát správnym médiom, a tak sa Króner presunul so seriálom a skečmi na internet, kde si získal omnoho väčšiu popularitu. Teraz to skúsil v kinách a to s filmom obashujúcim postavy zo spomínaného seriálu a skečov. Projekt 1. SVK animovaného filmu bol bezpochyby ambiciózny, no výsledok je len priemerný. Lokalfilmisu sa nedá uprieť snaha, viditeľný posun v kvalite a pestrosti animácií, no to hlavné (vtipnosť,údernosť,satira a podarené gagy) z neho akosi vymizlo a film pôsobí ako veľmi narýchlo zbúchaný. Aspoň že má bez tituliek hodinu desať a rýchlo utečie. Známych postavičiek zo seriálu a skečov je tu veľa, no viac priestoru dostane naozaj len minimum z nich. S odretými ušami za 3* 50% PS: platí to čo u všetkých predošlých Krónerových filmoch-čím menej rokov máte, tým viac vás bude film baviť. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Dal jsem tomu neschopnému Kronerovi, který natočil tuhle blbost, ještě jednu poslední šanci. Stejně jsem se ve finále přesvědčil, že prostě talent nemá. Tenhle film totiž naprosto postrádá nějaký smysl a příběh je naprosto zmatený. Už z prvních pár vteřin je jasné, čím se Kroner inspiroval. Bohužel, vytáhl si z toho to nejhorší. Co se týče zábavy, prvních pět minut to vypadalo, že by to za něco i stálo a pak už bylo jasné, že jsem se mýlil. Vtipy buď trapné, nebo založené na tom, že někdo řekne "p*ča" nebo "ko*ot". Ha ha ha, inteligentní humor pro lidi na úrovni, hned jsem si vzpomněl na filmového Blaníka. Za celý film jsem se totiž tak jednou pousmál (EU rozebírá jednotný tvar šunek) a byl tam jeden dobrý nápad, to je asi všechno. Animace je dobrá - tak na úroveň internetové zábavy, poslat tohle do kin je největším vtipem celého filmu. Postavy všechny nezajímavé, škoda že se víc nepracovalo s tou rybou, možná by tu nudu a trapnost trochu oživila (Proč nemohla na konci ovládnout svět? Pořád by to bylo zajímavější, než ten konec, co to má...). Jo, konec je taky dost velkej úlet. Tady už asi byl chudák Kroner naprosto bezradný, tak tam nacpal vše, co se mu honilo hlavou, bez ladu a skladu. Mezi žánry chybí muzikál. Tady se vlastně pořád zpívá a je to strašně otravné, snad jenom jedna píseň se tu dá nějak poslouchat, zbytek je odpad. Jako tenhle film. Celkový dojem - jedna hvězdička. A je to škoda, podle obsahu by to mohla být zajímavá satira. Až na pár nápadů to k ní má na míle daleko. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Pokud bylo cílem tvůrců vytvořit něco těžce rasistického a urážlivého, tak se jim nejspíš zadařilo. Scénky s Pištou Lakatošem jsou výrazně lepší než veškerý zbytek. Jen při nich se dá sem tam usmát. Animace je výborná. Cigáni nemají chybu. Dovolím si, držet se při hodnocení při zemi. Dost pasáží je šeredně nudných. Opravdu boduje pouze ten Lakatoš. Lepší hvězda. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (3)

  • V rámci udržania ratingu do 15 rokov museli vo verzii pre kiná cenzurovať nahotu. Režisér Jakub Kroner sa vyjadril, že je prekvapený, že pre tento rating nie sú problémom vulgarizmy. (toi-toi)
  • S filmom bolo spojené chybné promo, že ide o prvý slovenský dlhometrážny animovaný film. V skutočnosti prvým celovečerným animovaným snímkom zo slovenskej produkcie bol Zbojník Jurko z roku 1976. (toi-toi)
  • Viacero postáv z filmu sa neskôr stalo tvárami rôznych reklamných kampaní. Napríklad banky, telekomunikačného operátora alebo značky minerálnej vody. (toi-toi)

Reklama

Reklama