Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Horor
  • Krimi

Recenzie (263)

plagát

Na samotě u lesa (1976) 

Milé, autentické a kultové. “Zuzanko, dýchej zhluboka, ať se ti roztáhne hrudní košíček.” Nezabudnuteľné hlášky z dedinského prostredia, kam sa Pražáci vydali. Kemr na to, že v tej dobe mal 54 rokov to zahral vskutku bravúrne, 2 deti boli príjemným spestrením. Miestami je cítiť hluchšie miesta, čo je zrejme spôsobené prostredím. V závere sejúci pan Komárek ma presvedčil o 4 hviezde. 🙂

plagát

Místnost sebevrahů. Hater (2020) 

Poľská briliancja. Film není moc propagovaný a mainstreamový, vďaka streamovacej platforme som ho objavil čírou náhodou. Za mňa žiaľ až desivo realistické, hodiace sa do dnešnej doby fake news, manipulácii, konšpirácií, digitalizácie a sociálnych sietí. Že je hlavný hrdina čistý dissociál s psychopatickými rysmi nie je pochýb, spočiatku je jeho vyčíňanie ešte v relatívne únosnej miere, dostane sa však do kontaktu s ľuďmi podobného razenia, ktorý svoj potenciál využívajú nie práve šťastným smerom. Vychovajú však naprosté monštrum, ktorému nesiahajú ani po päty. Pán Ripley bol velikán tohto formátu (podobnosť v krstnom mene oboch protagonistov je čiste náhodná), Poľský Tom to povýšil na inú, ďaleko viac desivejšiu formu, kde motivácia za mňa zostáva naďalej záhadou. Realistickejší typ diskreditácie osobnosti pomocou online internetového sveta dosiaľ nikdo lepšie nesfilmoval. Verejná mienka je veľmi vrtkavá a ovplyvniteľná záležitosť.

plagát

Tiché miesto: Časť II (2020) 

COVID19 zamával kartami v živote každého z nás, nevynímajúc filmový priemysel. Možno pre absenciu v kine vyše roka bude moje hodnotenie značne skreslené a nadhodnotené, pretože by som bol aktuálne nadšený aj z B-ckového trháku. Emily Blunt čoby manželka režiséra a tvorcu prvého snímku použila všetky ženské zbrane, aby ho presvedčila k natočeniu pokračovania. Koncipované je to rovnako precízne. Tiché pasáže snímku, na čom je to vlastne celé postavené, som si užíval. Konečne nebolo počuť prenesených Transformerov z vedľajšej kinosály. Šarmantná blondínka, sympatický zarastený Mr. Murphy sú už značne erudovaný, sebavedomejší a vybavenejší proti monštrám. Oku lahodiace, atmosféru drziace, publikum spolupracujúce a potichu žerúce dáva za výsledných 5*, aby som skapal.

plagát

Veľký Gatsby (2013) 

Nablýskané a načančané kulisy, vymódené herecké osadenstvo priam až spĺňajúce kráľovské štandardy, dojemná hudba, zápletka ala milostný trojuholník a i tak sa snímok ku divákovi nepriblížil a je vzdialený jak East and West Egg. Spočiatku tajomno o pánovi Gatsbym (ktoré sa ešte dalo) nakoniec vystriedala nuda a nezáujem o jeho origin, čo je smutné keď je na tom hlavne koncipovaný dej. Výraz "old sport" od Capria bol priam až iritujúci.

plagát

Jak vyrobit vraha (2015) (seriál) 

Z prípadu Stevena Avery-ho mrazí v chrbte. Nutno skonštatovať, že nebol žiadny kvietok a z minulosti pár deliktov pozbieral. No táto súdna megakauza nemá obdobu. Aj keď sa to môže zdať zdať ako neuveriteľná smola, mal aj v podstate obrovské šťastie. Hlavne iniciatíva otvoriť prípad po 18tich rokoch aj vďaka novým dokazovacím prostriedkom sa dočkala pravdy, a vyvinila nášho prostoducheho chudáka. Aké peklo to ale musí byť - doma žena a deti, ktoré vyrastajú bez otca. Otec zatiaľ hnije v base, za skutok, ktorý nespáchal. I cez nepriestreľné alibi to v 80tych rokoch nestačilo a zaujatosť súdnych predstaviteľov nemala zábrany odsúdiť nevinného človeka. Za mňa je malým hrdinom, že sa celú dobu odmietal priznať k niečomu čo neurobil, aj keď by ho priznanie dostalo podmienečne už von. Prajem, aby vysúdil kompenzačne dosť peňazí, aj keď stratený čas je nevyčísliteľný.

plagát

Naked Attraction (2016) (relácia) odpad!

Princíp celej rádoby (sex)zoznamky spočíva v postupnom odhaľovaní zakrytých nahých tiel od dola nahor. (1.meta vagína, 2.prsia). Pri každom odhalení je priestor na komentovanie a hodnotenie kvality genitálií. V mid session nastupujú animované dokrútky zo zvieracej ríše s porovnávaním genitálií a sexuálneho chovania. Myslel som, že to nás od zvierat odlišovalo a od zvierat sme sa evolučne posunuli. Nechápem, kto to vymyslel. Len som neveriacky krútil hlavou na čo, sa to pozerám, a začal filozofovať, akým smerom sa ľudstvo uberá. Toto chystáme pre ďalšie generácie? Zvrátené, ponižujúce, choré. Podotýkam prvú vagínu som videl 22:03. To už môjmu synovi radšej pustím poctivé porno jak túto vymývareň mozgov.

plagát

Escape Room (2019) 

Kadencia hodná klasického béčka. Kŕčovito a stŕpnuto pozreté do konca. Postavy sú od diváka vzdialené niekoľko svetelných rokoch. Bez hlbšieho prežitku, s neoriginálnym námetom a nulovou atmosférou len ťažko môže konkurovať starším príbuzným podobného formátu.

plagát

V sieti (2020) 

Poslanie, ktoré mal tento dokument odoslať do sveta, splnil. Morálne dno postarších mužov na sociálnych sieťach nie je žiadnou fámou, ale tvrdou realitou novodobej spoločnosti. Množstvo znázornených pohlavných údov na webkamerách len umocnilo znechutenie a zhnusenie. Mal by tento odkaz ostať hlavne pre rodičov detí, aby si uvedomili aké nástrahy číhajú na internete. Pri odchádzaní zo sálu množstvo ľudí smerovalo do baru na panáka, čo je na spláchnutie najvhodnejšia alternatíva.

plagát

Dievča vo vlaku (2016) 

Dlho som tento snímok odkladal. Dôvod? Absurdný. Názov filmu ma absolútne nedokázal osloviť a ja som sa bál, že čo to bude zač. Avšak hviezdne krásne zložené ženské obsadenie poteší. Snímok je pozeratelný aj po technickej stránke. Miestami som sa strácal v chronológii deja, hlavne pri retrospektívnych flashbacoch. Záver na mňa moc natiahnutý, hlavne keď sa už dala dlhšiu dobu detekovať podstata celého scenáru. Ale k filmu sa znova vrátim kvôli hereckému zloženiu, nie snímku, prekvapivo.

plagát

Vedľajšie účinky (2013) 

Perfektne koncipovaná a spracovaná rola psychiatrického doktora(vyšetrenie, liečba, charizma). Už tým, akým perfekcionizmom na mňa od úvodu snímok pôsobil, som strpel prvú polhodinu deja, ktorý sa celkom pomaly tiahol a zaoberal sa nepodstatnými vecami. Trpezlivosť ruže prináša, a teda, že som sa naozaj nemýlil. Sympatický hlavný hrdina, s ktorým držíte po celú dobu filmu a hovoríte si, že rozmýšľate rovnako ako on a chcete tomu prísť na kloub, respektíve vám na prvý pohľad jasnom prípade niečo nesedí. Psychiater sa vďaka spoločnosti a okolnostiam dostáva behom chvíle na jej okraj. Posledná polhodina to jak vždy všetko rozuzlí a tak nejak vykompenzuje pre niekoho slabší úvod a odmení ho za trpezlivosť. Skvelý námet, herecké obsadenie a prepracovanie.