Reklama

Reklama

Revenant Zmŕtvychvstanie

  • Česko REVENANT Zmrtvýchvstání (viac)
Trailer 2

Severoamerická divočina bola v 1. polovici 19. storočia miestom , kde ľudský život nemal veľkú cenu. Keď sa Hugh Glass po stretnutí s rozzúrenou medvedicou ocitol na pokraji smrti, členovia jeho vlastnej výpravy lovcov kožušín sa ho rozhodli zbaviť. Ale Glass nezomrel. Vstal z mŕtvych, aby sa mohol pomstiť. Film, ktorého autorom je úspešný režisér Alejandro González Iňárritu, získal 12 nominácií na Oscara, napokon sa mu podarilo premeniť 3 z nich. (RTVS)

(viac)

Videá (20)

Trailer 2

Recenzie (2 356)

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Tak se nám Leo doplazil až k sošce (a právě akademii věnoval i svůj poslední pohled)…ne, konkrétně jemu nic vytýkat nemůžu (ani Hardymu ne). Ale popořadě. Co se týče vizuálu/technické stránky, to jsem místy skoro slintal blahem. Stejně jako u úvodního přepadení. Neměl jsem větší problém ani s příběhem, délkou či „snovými“ scénami. To spíš s „detaily“ jako: „schování“ Hawka (Bridger oslepnul?), chyba s prohozením lahví, úsměvné zobrazení Francouzů, náboženský podtext (nejvíc to milosrdenství) a líčení Hugha čistého jak okvětí bílé lilie (např. férovka či „nečekaný“ příjezd rudochů těsně před možným „zkompromitováním“). Skutečný problém ovšem vidím jinde…Ehm, tuhý kořínek je pěkná věc, ale zas „vocamcaď pocamcaď“. Už u „medvídka“ mi skřípaly zuby. Ale s (místy až úsměvnou) Glassovou nesmrtelností jsem se pral celý film. Pak jde ta snaha o realistické pojetí (ač nejhůř jsem se paradoxně cítil u „mrkací“ scény) víceméně do kytek. Přitom stačilo netlačit tak moc na pilu…ve výsledku mi to tak bohužel vychází jen na lepší průměr. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

// Production Companies : New Regency Pictures, Anonymous Content, Appian Way, RatPac Entertainment, Soho VFX // Je vidieť, že DiCaprio oscara veľmi chce a je možné, že ho aj dostane. Film je zbytočne stopážovo prehnaný a ničím výnimočný oproti podobným žánrom, avšak má svoje pozitíva. No a súboj s medveďom? Fenomenálne prevedené ........ za mňa 80% ()

Reklama

novoten 

všetky recenzie používateľa

Tak intenzivně destruktivní, až jsem se na samém konci cítil jako sám Glass. Tedy dolámaný, rozdrásaný, na padrť, dřeň, kost. Jenže na rozdíl od něj bych to já vzdal prakticky okamžitě a jen čekal na smrt. On se ve strhujícím Leonardově podání plazí, belhá a všelijak chroptivě snaží dokráčet nejdivočejším západem za svým archetypálním cílem, až mi i zimní vítr cestou z kina přišel jako ten nejpříjemnější jarní vánek. Miluju klasické pojetí westernu, ale takovéhle převracení tradic vzhůru nohama potřebuje jednou za čas každý žánr. Tím spíš, když jsou klíčové výjevy (medvědice, řeka, bizoni) ikonickými obrazy už při své premiéře. Famózní velkofilm a nejintimnější znovuzrození v jednom. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Vysokorozpočtový americký film v pravom eRkovom prevedení a navyše točený v reálnych lokáciách sa už prakticky vôbec nevidí, takže na Revenanta som bol veľmi zvedavý, pričom tentoraz ma lákal aj ten revolučný vizuál a síce sa z toho pre mňa nestane žiadny kult, ale aj tak som s výsledkom nadmieru spokojný. Hlavne prvá polovica mi prišla takmer bezchybná, dejovo je to mimoriadne dynamické, tu jedna vydarená sekvencia strieda druhú, poteší celé to naturalistické prevedenie a aj tie počiatočné útrapy, ktoré musí prekonať hlavný hrdina sú pre potreby filmu nadmieru atraktívne. Jedine ma veľmi mrzel ten osobný motív pomsty, ktorý vo mne nedokázal vzbudiť potrebné emócie, keďže aj to konanie záporáka mi prišlo v rámci situácie pochopiteľné a tá jedna situácia, pri ktorej sa zachoval najkrutejšie mi tu prišla len samoúčelne vložená na to, aby ho divák povinne nenávidel, čo mi vlastne potvrdil aj fakt, že v reále sa práve toto nestalo. A v druhej polovici sa to už trochu pokazí, film už až moc stojí na hlavnom hrdinovi, ktorý si ma ale zase tak moc nezískal a keďže mi nevyhovoval ani ten motív pomsty, nemal som dôvod sa tešiť na očakávané záverečné zúčtovanie. Ale predsa len si film stále zachováva výbornú dynamiku, pri ktorej som sa ani na okamih nedokázal nudiť a plno scén je stále zaujímavých, takže sa mi na to dobre pozeralo až do konca. Veľmi spokojný som aj po stránke akcie, ktorá je vynikajúco natočená a až na tie digitálne doplnky aj úplne realistická, že to skutočne pôsobí až tak naturalisticky, kedy cítiť všetku tu bolesť. A tak som si nadmieru užil nielen všetky tie prestrelky s indiánmi, ale aj poriadne intenzívny stret s medveďom a plno takých doplnkových scén, ako pád z útesu s koňom. Čo sa týka obsadenia, Leonardo DiCaprio to zvládol bezchybne a nepochybujem po tom, že to natáčanie bolo nielen pre neho veľmi náročné, ale mne sa tu moc nehodil, miesto neho by som uvítal radšej niekoho iného. Kľudne aj samotný Tom Hardy, ktorý tu stvárnil záporáka, bavil ma aj Domhnall Gleeson a vedľajšie postavy už nemohli byť podané lepšie, hlavne samotní indiáni. Réžii a technickej stránke sa tu nedá absolútne nič vytknúť, vynikajúca práca s kamerou, vďaka ktorej to pôsobí omnoho osobnejšie a intenzívnejšie, než obvykle, k tomu perfektná atmosféra, skvelé lokácie a ako doplnok aj taká artová vložka, ktorá ale mohla byť aj výraznejšia, priestor hlavne v druhej polovici pre ňu bol, ale sadlo mi aj toto prevedenie. Takže pri lepšom hlavnom hrdinovi, zvládnutejšom motíve pomsty a artovejšom prevedení by som nad plným hodnotením vôbec neváhal, ale aj tak Alejandro González Iñárritu odviedol prvotriednu prácu a vďaka nespočtu kladov si Revenanta určite ešte s radosťou pozriem. 80% ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Syrové a surové s geniálně natočenou úvodní bitkou. Příroda a kamera úchvatná. DiCaprio to zahrál parádně a konečně vzal něco proti roli uhlazeného elegána. Líbilo se mi, že ač se v té divoké přírodě stalo cokoliv, stejně už musel dotyčný nést následky civilizace (prodávání proviantu na sekeru, oběšení atd.), která semele každého. Měl jsem rád indiána, co DiCapriovi pomohl a styděl jsem se, když postavy vykřesaly ohýnek téměř z ničeho, nebo ve vánici a já potřebuju půl litru podpalovače, abych roztopil gril. ()

Galéria (104)

Zaujímavosti (63)

  • Režisér Alejandro González Iňárritu si prial, aby umelé rany "krvácali" realisticky a bolo ich možné zašiť na jeden záber. Z hrudníka museli vytvoriť protézu, do ktorej umiestnili niekoľko skúmaviek s falošnou krvou. V jednej scéne je možné kúsok protézy vidieť, čo pôsobí dojmom, že Glassovi (Leonardo DiCaprio) trčia rebrá. (classic)
  • Slovo "Revenant" je odvozeno z latinského "reveniens" (vracející se) a má několik významů, např. "ten, který se vrací po dlouhé nepřítomnosti", "ten, kdo se vrací po smrti" nebo "člověk, který se vrací jako duch po smrti". Dále také "přízrak", "duch" nebo "stín". (Tristan Rafael)
  • Film se natáčel chronologicky podle 80denního natáčecího plánu během devíti měsíců. Neobvykle dlouhá doba natáčení byla způsobena chladným počasím, odlehlostí lokací a estetickým záměrem režiséra Alejandra G. Iñárritua a kameramana Emmanuela Lubezkiho natáčet pouze za přirozeného světla pro dosažení maximální realističnosti. To znamenalo, že se mohlo každý den natáčet jen pár hodin, na které bylo nutné se předem pečlivě připravit. (Tristan Rafael)

Súvisiace novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (viac)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (viac)

Nový Predátor má název, už se natáčí

Nový Predátor má název, už se natáčí

28.07.2021

Loni na podzim přišlo oznámení, že se slavná značka Predátor dočká dalšího zářezu. K režii nového filmu nastoupil Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10), mimo to jsme ale nedostali žádné nápovědy k… (viac)

Hvězda Tenet v dalším špionážním thrilleru

Hvězda Tenet v dalším špionážním thrilleru

30.08.2020

Herečka Elizabeth Debicki (Tenet, Krycí jméno U.N.C.L.E.) se upsala hlavní roli v nové špionážní minisérii ze druhé světové války Code Name Helene. Na produkci seriálu se bude podílet studio… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené