Reklama

Reklama

Film sa inšpiroval neuveriteľným, ale pritom skutočným príbehom aljašského policajta Jacka Halcombea, ktorý zrealizoval svoj vlastný, súkromný plán, aby dolapil vraždiacu beštiu - sériového vraha Roberta Hansena, ktorý sa už trinásť rokov úspešne skrýval.
Keď sa v Anchorage začnú hromadiť telá zavraždených prostitútok, na mesto padne strach. Hoci policajt Jack Halcombe riskuje vlastný život, vydá sa na vlastnú päsť nájsť zabijaka, aby tak zabránil ďalším vraždám. Keď získa informácie od sedemnásťročnej Cindy Paulsonovej, ktorej sa ako jedinej podarilo zabijakovi ujsť, je mu konečne na stope. Podarí sa mu ale vraha chytiť včas, skôr než zomrie ďalšia obeť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (342)

Lyli 

všetky recenzie používateľa

Nicolas mě ztratil během první třetiny snímku.... Žel bohu, už mě nenašel a já jeho taky ne. Prostě, ke konci jsem se dostala jen díky tomu, že jsem utlumená Dithiadenem a nemám sílu se nějak rychleji rozhodovat. Možná bych teď vypadala skvostně u tyče, nebo na řetězu v nějaký pracovně zběsilého lovce. Bohužel, nic z toho se dnes nestane, a tak musím říct, že tohle mi jen připomínalo Zodiaca. ()

Jordan odpad!

všetky recenzie používateľa

najhorší film nicolasa cagea - a to som ho videl jazdiť na motorke s horiacou lebkou miesto hlavy a podobné zvrátenosti... ale na tento nesúrodý, nudný, úplne zle napísaný, zrežírovaný a zahraný pokus o thriller sa aj tie najčudnejšie braky z filmogravie nika kejdža nechytajú, vôbec nevyšiel a je to čisté bahno, ktoré sa nedá označiť ani nálepkou béčkové guilty pleasure ()

Reklama

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Při sledování filmu jsem měl dojem, jako kdyby scénář psali obyvatelé Hovadova. V první třetině jsem se absolutně neorientoval v časových rovinách, nepochopil jsem jak Cindy Robertovi utekla (není spoiler, neboj se ) a vůbec, Cindy se chovala jak kráví vládkyně. Ono teda ani to policejní vyšetřování nebylo zrovna z výstavy inteligentních. Filmu nemůžu upřít docela vydařenou atmosféru, herci taky nejsou špatný, ale když je příběh natočen v duchu písně "blbství sem, blbství tam, nám už je to všechno jedno, nám už je to fuk." těžko z toho můžu být pif paf. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $27,220,000Tržby Celosvetovo $4,383,000▐ nečakane celkom solídny thriller založený na skutočných okolnostiach, k tomu dobré obsadenie na čele s Nicolasom Cage, ktorý občas natrafí na lepšiu úlohu, tak trošku je škoda že tajomný vrah v podaní Johna Cusacka nemá nejak viac podfarbený charakter, určite by to potom viac rezonovalo /70%/ ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Na Aljaške vyčíňa sériový vrah, ktorý si svoje obete vyberá z pomedzi prostitútok. Polícia na čele s agentom Glennom tuší kto je ich cieľom, no nedisponujú žiadnymi dôkazmi za pomoci ktorých by ho usvedčili. Šanca prichádza v prípade mladej 17 ročnej dievčiny, ktorej sa ako jedinej podarilo zo spárov zabijaka ujsť. Ľahko nadpriemerný thriller podľa skutočnosti. Popravde jediné čo ma na tomto filme sklamalo, bol fakt, že divák hneď od začiatku poznal identitu vraha. Týmto krokom režiséra sa úplne vytratilo napätie z rozuzlenia príbehu. Skôr ako o thriller, ide o kriminálku v ktorej sa najviac času venuje hľadaniu stôp. Dúfal som, že budú vysvetlené dôvody prečo vrah konal tak ako konal. Ako napríklad v kultovom snímku Sedem či menej úspešných thrilleroch, Vraždy podľa Judáša, 8 MM či Zberateľ bozkov. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (24)

  • Dve skutočné obete Roberta Hansena neboli nikdy identifikované. Pozostatky jednej ženy sa našli v roku 1980, druhej v roku 1984. (Arsenal83)
  • Johna Cusacka už nudilo dostávať ponuky na roly v romantických komédiách, ktoré mu nesedeli, a tak s radosťou prijal úlohy sériového vraha v tomto filme a tiež v Reportér (2012). (Arsenal83)
  • V auguste 2020 bol film pridaný do ponuky Netflixu a rýchlo sa stal najsledovanejším filmom číslo jeden v týždni od 5. septembra 2020, čím sa pripojil k vznikajúcej množine ďalších celovečerných filmov, ktoré sa dočkali vlažného prijatia pri svojom prvom uvedení, len aby získali prekvapivo novú pozornosť po pridaní do masívnej streamovacej platformy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama