Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptácia slávneho románu Nebezpečné známosti, ktorá na zložitom osude dvoch libertinských intrigánov, vikomta Valmonta a markízy de Merteuil, zachytáva v tak trocha odľahčenej polohe obraz aristokratickej spoločnosti niekoľko rokov pred Francúzskou revolúciou. Príbeh cynických milovníkov života so záľubami v intrigách a manipulácii nakrútil český režisér Miloš Forman. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (323)

Galadriel 

všetky recenzie používateľa

Nechci se moc pouštět do srovnání s Frearsovými Nebezpečnými známostmi, protože ač oba filmy zpracovávají stejný příběh, každý přistupuje k látce úplně jinak. Forman se zabývá mnohem víc společností a šíří příběhu, Frears řeší o něco víc intriky a vzájemné vztahy. Co mi na Formanově filmu nesedělo nejvíc byl Valmont Colina Firtha (je takový nemastný, neslaný, ta chlípnost se mu moc nedá věřit) a český dabing (bohužel jsem se dívala v televizi). ()

svik 

všetky recenzie používateľa

Chtěl jsem dát 4* ale to prostě nešlo. Celý příběh založen na sexu a sázce. Velice uzavřená komunita a moc náhod najednou. Dobrý námět na Casanovu, Colin Firth se mi absolutně nazamlouval, ale po hodince mi to už bylo jedno, Annette Bening jednoznačně nejlepší herečka, Fairuza Balk lepší byla v Čarodějkách i když tady hrála překvapivě. Film utekl docela rychle a dalo se na něj i přes snobský nádech dívat. ()

Reklama

sidzej 

všetky recenzie používateľa

neviem čo majú kritici proti Valmontovi ale ja ho považujem za jeden z najlepších Formanových filmov. Kostýmy su skutočne krásne a veľkolepé, príbeh vcelku zaujímavý, herecké obsadenie priam exelentné, hudba skvelý filmový zážitok len podtrhuje. Akurát záver sa končil tak trochu melancholicky, predstavoval som si trochu iné zakončenie. V každom prípade sa mi Formanova verzia páčila viac než Frearsova ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Nebezpečné známosti Choderlosa de Laclosa patria medzi moje obľúbené knihy. Je preto prirodzené, že ma zaujímalo, ako sa s týmto románom v listoch popasovali filmári. Sám som bol prekvapený, že na vrchol sa u mňa dostala Lutherova televízna adaptácia s Kukurom, Vášáryovou a Nagyovou, po nej Vadimova s Gérardom Philipom a Jeanne Moreau a až potom tie neskoršie, mladším divákom známejšie verzie, s Johnom Malkovichom a Colinom Firthom. I keď Forman patrí medzi mojich najobľúbenejších režisérov, jeho sterilné, kostýmové poňatie ma neoslovilo. Uznávam síce jeho právo nakrútiť film podľa svojich predstáv, ale výmenou za to požadujem právo dať mu iba tri hviezdičky. ()

WANDRWALL 

všetky recenzie používateľa

Rád si ten film občas pustím i dneska. Je mi bližší, než film v tom roce rovněž uvedený do kin, a to "Nebezpečné známosti". Oba vycházejí ze stejného románu v dopisech. A přece jaký to rozdíl filmařský... Tenhle film ale sleduje především životní osudy Valmonta, a méně již markýzy de Merteuil. Co je jeho předností oproti "Nebezpečným známostem"? Přesvědčivost, přirozenost, lepší psychologie postav, a skvělý Colin Firth i Annette Bening. Oba přehrávají hlavní postavy v "konkurenčním" filmu více než výrazně. Zatímco "Nebezpečné známosti" mají zjevně spíše divadelní ráz scén, odraz filmování z padesátých let, tak Valmont je filmem nadčasovým ihned srozumitelným některým lidem i za padesát, sto let, což se u jeho "konkurenta" říct nedá. Úžasné je ale že kniha, napsána tak dávno má s dnešní dobou rovněž hodně poplatného, a bude mít i s tou dobou budoucí. ()

Galéria (81)

Zaujímavosti (21)

  • Ve Velké Británii byla premiéra Valmonta odložena kvůli filmu NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI, který se právě začal v kinech promítat. (fannah)

Súvisiace novinky

Miloš Forman bude točit o Goyovi

Miloš Forman bude točit o Goyovi

23.04.2005

Miloš Forman připravuje nový film, inspirovaný životem slavného španělského malíře Francesca Goyi. Projekt je prozatím nazván GOYA'S GHOST a scénáře se ujal zkušený Jean-Claude Carriére, francouzský… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené