Reklama

Reklama

Mladý kuchár Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidieť mŕtvych. Možno je to dar, možno prekliatie. Odd si nikdy nebol istý. Každej nemej duši, ktorá ho vyhľadá, sa ale snaží pomôcť. Niektoré duše túžia po spravodlivosti a prostredníctvom Odda pomôžu vyriešiť zločin, iní sa snažia zabrániť ďalšiemu zločinu. Keď sa v Oddovej reštaurácii objaví tajomný muž, mladík okamžite začne cítiť blížiacu sa katastrofu. Jediný dôkaz, ktorý má, je lístok vytrhnutý z kalendára s dátumom 15. augusta. Dnes je 14. augusta. Thomas sa musí mať na pozore, aby sa neprezradil. Neostáva mu totiž veľa času, aby zabránil tomu, čo sa chystá... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (218)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Okrem Múmií jediný ďalší vydarený Sommersov film. Skvelý mix fantasy, detektívky a romantiky. V hlavnej úlohe sympaťák Anton Yelchin, ktorý pátra po rôznych nadprirodzených záhadách, keďže má dar vďaka ktorému komunikuje s mŕtvymi + pár ďalších schopností. Po boku má jednak nádhernú Addison Timlin (chémia medzi nimi funguje na 100%) a policajného šéfa Dafoea. Nájde sa tu aj viacero vtipných cameo výstupov. Tématicky mi to trochu pripomenulo seriál Dead Like Me, ale zase trochu v inom originálnom pojatí. Napriek detektívnej štruktúre ma to tentoraz bavilo, keďže hlavná záhada je zaujímavá, tempo je solídne, občasné akčné scény kvalitne prevedené. Len na CGI občas vidno, že rozpočet nebol príliš vysoký. Trochu mi je ľúto len smutného záveru, ktorý ma pri prvom pozretí doslova naštval. Tentoraz som ho už akceptoval, ale aj tak ma trochu mrzí. Výsledkom je nadpriemerne vydarený film, ktorý by sa bez problémov dal rozviesť do seriálovej podoby. Nebohého Yelchina by som nahradil Tomom Hollandom a bola by to pecka. 8/10. ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Veľké prekvapenie , som nadšený . Rovno poviem že hore chýba žáner komédie pretože som sa aj riadne zasmial a určite nie iba ja.Príbeh bol premyslený a to som si myslel že to bude len lacná blbosť. No práve naopak tak premyslené niečo som už dlho nevidel.Hlavný hrdinovia sú sympatický a priateľka Odda neuveriteľne sexy.Hudba vo väčšine prípadov úžasná až nadpriemerná.Posledný myslím tým úplne posledný zvrat bol skvelý ale nechcem viac prezrádzať ale proste som si nahlas povedal wow..... Inak jednoznačne 5* a 100% a radím medzi tie TOP filmy na ktoré nezabudnem .Proste niečo neskutočne takýto silný filmový zážitok som už dlho nemal. ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,MÁM DAR, A MUSÍM HO POUŽÍVAT..…“ /// Vidí mrtvý lidi a Bůh ví, že to zvládá. Jako kdyby Cole Sear dospěl, pobral velkou dávku nadhledu a sbalil pěknou holku. Odd totiž vo mtvejch ví víc, než oni sami! Thrillerově hororová pohádka možná nejen pro teenagery. Ucházející efekty, našláplej a úspěšnej mladík, vyprávění jako videoklip – tedy v solidním tempu a příběh …. lehce strašidelnej a perfektně vodlehčenej. Taky je fajn potkat někoho, kdo je vidí a zároveň nečumět na debilní hororovou píčovinu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu Podivný Thomas, kterou v roce 2003 napsal Dean Ray Koontz jsem nečetl. 2.) Když najdu bránu do pekla nezdrhám, ale vcházím! 3.) Moje sny se plněj. (Vobčas… a spíš ty hnusný…). /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Kde sú tie časy keď Sommers točil blockbustery za dvesto mega. Sommersovi sa dobre časy skončili kedy to mohol preháňať s efektami. Škoda, jeho preefektované filmy s prepálenou akciou ma bavili. Odd Thomas ponúka iného Sommersa no stále stráviteľného, ktorý tento krát vsadil na teen mysterióznu detektívku, kde príbeh nie je najhorší a dokáže zaujať rovnako ako Anton Yelchin s pálkou v ruke. 65% - 3* ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Další důkaz toho, že Stephen Sommers dokáže natočit tu správně oddechovou jednohubku z každé blbiny. I ze svého malinko děravého a stoprocentně předvídatelného scénáře totiž dokázal vytřískat slušně odsýpající zábavu, kterou táhne za každé situace vpřed sympatický Anton Yelchin. Jen škoda malé rozpočtu, ty efekty místy opravdu bolely. A chci více filmů s Addison Timlin.70% ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčanie prebehlo v Santa Fe, v Novom Mexiku. (beso74)
  • Keď Odd (Anton Yelchin) opúšťa nemocnicu, divák si môže všimnúť jeden z nápisov, ktorý znie "IN ODD WE TRUST", čo je názov prvej časti komiksovej série venovanej hlavnému predstaviteľovi (2008). (beso74)

Reklama

Reklama