Reklama

Reklama

Mladý kuchár Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidieť mŕtvych. Možno je to dar, možno prekliatie. Odd si nikdy nebol istý. Každej nemej duši, ktorá ho vyhľadá, sa ale snaží pomôcť. Niektoré duše túžia po spravodlivosti a prostredníctvom Odda pomôžu vyriešiť zločin, iní sa snažia zabrániť ďalšiemu zločinu. Keď sa v Oddovej reštaurácii objaví tajomný muž, mladík okamžite začne cítiť blížiacu sa katastrofu. Jediný dôkaz, ktorý má, je lístok vytrhnutý z kalendára s dátumom 15. augusta. Dnes je 14. augusta. Thomas sa musí mať na pozore, aby sa neprezradil. Neostáva mu totiž veľa času, aby zabránil tomu, čo sa chystá... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (218)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Stephen Sommers je môj obľúbenec. Bohužiaľ vidieť ho v takejto pozícií ako tvorcu je pre mňa veľmi smutné. Dajte mu veľký rozpočet a on vám zničí Paríž, zabojuje si s klasickými monštrami a zoberie vás do púšte za pokladmi a múmiami. Dajte mu malý rozpočet a dostanete Odd Thomasa. Televíznosť a šetrenie kde sa dá je bohužiaľ vidieť v každom jednom zábere. To spôsobuje, že Sommers nemôže byť megalomanský tam, kde väčšinou býva a tým pádom, film postráda pamätnejšiu scénu. Na druhú stranu chémia medzi hlavnou dvojicou je super - Yelchin a aj tá kráska s dokonalými prsiami s Californication Timlin si očividne svoje party užívajú. Rovnako aj všetci zúčastnený. To je koniec koncov vidieť aj v určitej uvoľnenosti a vtipe, ktorý je všadeprítomný a skoro bez hluchých miest. Film je dynamický - finále dychberúce a aj ten zvrat som nečakal. Sommers nabaľuje a nabaľuje a kto si chce užiť túto jazdu tak si ju užije. Bohužiaľ jedna veľká výtka je tá, že film nenecháva priestor na zrod hrdinu ako je Odd Thomas. Od začiatku sme jednoducho v deji a musíme akceptovať všetky jeho zvláštnosti ak si to chceme užiť. Tým stráca film obrovský prvok stotožnenia a zostávajú len akcia a sympatie. Nie strašné, ale ani dokonalé. Niekde tak medzi, ale aj napriek tomu som presvedčený že útržky s filmu si budem pamätať ešte dlho. Vosloov štek potešil. ()

BlackTom 

všetky recenzie používateľa

Sommers si u mňa vylepšuje reputáciu po spackanom Van Helsingovi a smiešnom G. I. Joe a darí sa mu to viac než dobre. Hlavný hrdina v Yelchinovom podaní mi znovu dokazuje, že sa jedná o nadanú vychádzajúcu hviezdu a skvele mu v tom sekunduje krásna Addison Timlin aj s očarujúco iskrivým filmovým vzťahom. Príbeh ma zaujal, sériových vrahov som sa nikdy nemohol nabažiť, preto tak trochu sklame odfláknutá motivácia páchateľa. Od polovice to však naberá slušné obrátky, scenár zručne manipuluje s počtom aj identitou páchateľov a nehollywoodsky koniec za tým všetkým dáva pocítiť nevídaný zážitok. Ja sa na toho Koontza už vážne dám :) Len krôčik k plnému hodnoteniu. ()

Reklama

zolo23 

všetky recenzie používateľa

Film s najsmutnejším koncom v poslednej dobe aký som videl, u mňa emočne väčším ako vo filme 12 rokov otrokom, ktorý som videl asi 2 hodiny predtým. A to fakt! Stephen Sommers tieto dobrodružné, rodinné filmy jednoducho vie. Vizuálne efekty teda nič moc, peňazí asi nebolo veľa ,ale v tomto prípade mi to až tak nevadilo. Film je skôr pre mladšie publikum a to mi dáva pozitívnu energiu, že do starého železa ešte nepatrím :). Viem si predstaviť i fakt, že by sa kľudne mohol s touto tematikou natočiť aj seriál, určite by som si ho nenechal ujsť. Milé prekvapenie. ()

BMAJTZ 

všetky recenzie používateľa

Příjemný mysteriozní snímek s docela sympatickým hrdinou. Aneb jak nepromarnit šanci pomoci svým darem ostatním lidem. Příběhově to bylo poutavé a natočeno to bylo zajímavě, přesto zvraty moc originální nebyly. Jinak jako příjemný film pro širokou škálu lidí to obstojí. Jinak označení thriller je možná až příliš silné. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,MÁM DAR, A MUSÍM HO POUŽÍVAT..…“ /// Vidí mrtvý lidi a Bůh ví, že to zvládá. Jako kdyby Cole Sear dospěl, pobral velkou dávku nadhledu a sbalil pěknou holku. Odd totiž vo mtvejch ví víc, než oni sami! Thrillerově hororová pohádka možná nejen pro teenagery. Ucházející efekty, našláplej a úspěšnej mladík, vyprávění jako videoklip – tedy v solidním tempu a příběh …. lehce strašidelnej a perfektně vodlehčenej. Taky je fajn potkat někoho, kdo je vidí a zároveň nečumět na debilní hororovou píčovinu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu Podivný Thomas, kterou v roce 2003 napsal Dean Ray Koontz jsem nečetl. 2.) Když najdu bránu do pekla nezdrhám, ale vcházím! 3.) Moje sny se plněj. (Vobčas… a spíš ty hnusný…). /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčení filmy bylo kvůli nedostatku financí na několik týdnu přerušeno. (Dr Lizal)
  • Natáčanie prebehlo v Santa Fe, v Novom Mexiku. (beso74)

Reklama

Reklama