Reklama

Reklama

Mladý kuchár Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidieť mŕtvych. Možno je to dar, možno prekliatie. Odd si nikdy nebol istý. Každej nemej duši, ktorá ho vyhľadá, sa ale snaží pomôcť. Niektoré duše túžia po spravodlivosti a prostredníctvom Odda pomôžu vyriešiť zločin, iní sa snažia zabrániť ďalšiemu zločinu. Keď sa v Oddovej reštaurácii objaví tajomný muž, mladík okamžite začne cítiť blížiacu sa katastrofu. Jediný dôkaz, ktorý má, je lístok vytrhnutý z kalendára s dátumom 15. augusta. Dnes je 14. augusta. Thomas sa musí mať na pozore, aby sa neprezradil. Neostáva mu totiž veľa času, aby zabránil tomu, čo sa chystá... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (218)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Tak už nám aj bývalý hitmaker Sommers skončil medzi tvorcami direct-to-video béčok. Obávam sa, že ho čaká podobný osud ako Rennyho Harlina. A je mi to celkom ľúto. Niežeby Odd Thomas bolo nejaké veľdielo. Vlastne by mu to celkom pristalo ako pilotu k televíznemu seriálu. Ale stále je to svižná nadprirodzená teen detektívka s niekoľkými solídnymi hororovými scénami a nadupaným finále. Sommers mal vždy zmysel pre príbehy s dobrým tempom. Problém je v tom, že na prvý pohľad sympatické ústredné duo celý film nezavrie klapačku. Dej je prehustený dialógmi, a keď už postavy na chvíľu stíchnu, tak je tu hrdinov vysvetľujúci voice-over. Už po polhodine má človek chuť nejako vypnúť dialógovú stopu. No a fakt, že im uprostred natáčania došli prachy a na poriadne triky už nič nezostalo, je tiež vidieť. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Průměrný a značně nevyrovnaný film balancující mezi komedií a fantastikou. V jistých chvílích jsem měl pocit, že se dívám na nějakou odnož Constantine, což zajisté způsobily ty průhledné příšerky z pekla. Na komedii málo vtipné, na horror málo strašidelné. Občas se snímek pěkně rozjel, ale příliš brzy zabrzdil. Jakoby tvůrci nevěděli, pro jakou cílovou skupinu točí. Když je zřejmé, že na město se řítí katastrofa, co za sebou nechá spousty mrtvých, získá film konečně napětí. Jedna hvězda navíc za konec. Na jedno podívání dobré, asi tak.... ()

Reklama

Siri69 

všetky recenzie používateľa

První scéna mě dost nabudila, poté následoval chvílemi napínavý a chvílemi táhlý přůběh filmu. Ovšem závěrečná dvacetiminutovka mě doslova dostala, takže z prvoplánových tří hvězdiček se staly čtyři... Yelchin už od pohledu vypadá jako 'podivín', takže do hlavní role zapadl parádně. Rozhodně nečekejte žádnou velkou jízdu se super trikama. Je to spíše malý nenápadný film, který se méně náročným fanouškům tohoto žánru bude určitě líbit. 3,5* ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,MÁM DAR, A MUSÍM HO POUŽÍVAT..…“ /// Vidí mrtvý lidi a Bůh ví, že to zvládá. Jako kdyby Cole Sear dospěl, pobral velkou dávku nadhledu a sbalil pěknou holku. Odd totiž vo mtvejch ví víc, než oni sami! Thrillerově hororová pohádka možná nejen pro teenagery. Ucházející efekty, našláplej a úspěšnej mladík, vyprávění jako videoklip – tedy v solidním tempu a příběh …. lehce strašidelnej a perfektně vodlehčenej. Taky je fajn potkat někoho, kdo je vidí a zároveň nečumět na debilní hororovou píčovinu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu Podivný Thomas, kterou v roce 2003 napsal Dean Ray Koontz jsem nečetl. 2.) Když najdu bránu do pekla nezdrhám, ale vcházím! 3.) Moje sny se plněj. (Vobčas… a spíš ty hnusný…). /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

BlackTom 

všetky recenzie používateľa

Sommers si u mňa vylepšuje reputáciu po spackanom Van Helsingovi a smiešnom G. I. Joe a darí sa mu to viac než dobre. Hlavný hrdina v Yelchinovom podaní mi znovu dokazuje, že sa jedná o nadanú vychádzajúcu hviezdu a skvele mu v tom sekunduje krásna Addison Timlin aj s očarujúco iskrivým filmovým vzťahom. Príbeh ma zaujal, sériových vrahov som sa nikdy nemohol nabažiť, preto tak trochu sklame odfláknutá motivácia páchateľa. Od polovice to však naberá slušné obrátky, scenár zručne manipuluje s počtom aj identitou páchateľov a nehollywoodsky koniec za tým všetkým dáva pocítiť nevídaný zážitok. Ja sa na toho Koontza už vážne dám :) Len krôčik k plnému hodnoteniu. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčení filmy bylo kvůli nedostatku financí na několik týdnu přerušeno. (Dr Lizal)
  • V karavane Boba Robertsona (Shuler Hensley) sa nachádza viacero podobizní a odkazov na sériových vrahov, ako napr. Jeffreyho Dahmera, Teda "Unabomber" Kaczynskeho, Johna Wayne Gacyho či Charlesa Mansona. (BlackTom)

Reklama

Reklama