Reklama

Reklama

Duel

(relácia)
  • Slovensko Duel šampiónov
Súťažný
Slovensko, 2006, 22 min

Účinkujú:

Janette Štefánková (moderátor), Michal Ďuriš st. (moderátor), Gregor Mareš (moderátor), Filip Jánoš

Obsahy(1)

Vedomosti premenené na peniaze.  Vo vedomostnej súťaži Slovenskej televízie si pod moderátorskou taktovkou Janette Štefánkovej alebo Michala Ďuriša zmerajú sily, ako to už v dueloch chodí, vždy dvaja protihráči. V troch súťažných kolách majú možnosť porovnať si a premeniť na peniaze svoje vedomosti z najrôznejších oblastí života. Atraktívnou novinkou je bezpochyby okamžité odovzdanie celej finančnej výhry víťazovi v závere relácie. Samozrejme, ak sa nerozhodne hrať a vyhrávať ďalej... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (58)

Mire 

všetky recenzie používateľa

Pohodová vedomostná súťaž, na ktorú by som si asi netrúfol :) Je obdivuhodné koľko vedomostí sa občas nájde v hlavách súťažiacich. S moderátorom Gregorom Marešom (zatiaľ) nemám problém, aj keď tu čítam viacero kritických ohlasov na jeho adresu. Myslím že existujú aj oveľa horší a otravnejší moderátori ako on. Duel je možno trochu stereotypná, ale predsa len jedna z mála normálnych a pozerateľných relácií čo bežia v telke a tomu zodpovedá aj moje hodnotenie. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Celkom dobrá súťaž založená na vedomostiach súťažiacich s celkom dobrými pravidlami s obstojnými moderátormi. Reči okolo by to chcelo zredukovať, chcelo by to zrýchliť, zväčšiť výhry, objasniť výber súťažiacich, keďže nerozumiem výberu ľudí do týchto relácií, podľa čoho a prečo jednotlivcov vyberú, ale toto je vec, ktorú kritizujem na skoro všetkých súťažiach. Štúdio, grafika a podobné veci okolo toho sú už obstojné, stále je to pre mňa však mierny podpriemer. ()

Reklama

Marina111 

všetky recenzie používateľa

Môžem hodnotiť len verzie s Marešom - iné som nevidela. A viete čo? Ja som s týmto programom spokojná. A keď som si ho zapla v maturitnom ročníku, hneď som bola aj pokojná. Človek sa čosi nové dozvie, tí múdrejší majú aj reálnu šancu získať peniaze... Keď už môžu "love" vyhrávať podivní exoti z rôznych reality show, prečo by ich nemohli získavať ľudia, čo naozaj majú niečo v hlave? Takže pre mňa taká dvadsaťminútová (takmer) každodenná pauza. Inak sa - čo sa mojich názorov na túto reláciu týka - stotožňujem s užívateľom "nascendi". ()

ModryPlamen 

všetky recenzie používateľa

Boli časy, keď som túto vedomostnú reláciu spolu s 5 proti 5 sledoval denne. Tieto časy sú už dávno preč, neznamená to však, že si Duel občas nepozriem aj v súčasnosti, keď už mám profil na ČSFD a domácim televíznym súťažiam sa už nevenujem. A to preto, pretože táto vedomostná súťaž od verejnoprávnej televízie patrí k tomu najlepšiemu, čo dokáže domáca tvorba ponúknuť. Máme tu dvoch inteligentných súťažiacich, skvelého moderátora a zaujímavé otázky, na ktoré musia súťažiaci odpovedať za 5 sekúnd, ak chcú vyhrať čiastky, ktoré vsadia. Keď mám náhodou voľný čas a v televízií nič nie je, občas si to pozriem. Nie je dôvod sa tu ďalej rozpisovať, pretože nie je o čom. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Duel ma baví, tak by som hodnotil možno aj vyššie, napriek prehnane korektnému Gregorovi Marešovi (ktorý vysvetľuje, čo by už moc nemusel, alebo sa opravuje, keď je každému jasné, ako to asi myslel), pretože je vždy pozitívne naladený sympaťák. Čo mi ale dlhodobo vadí, sú jednotvárne otázky pod danou kategóriou v druhom kole, ktoré má pre každú tému dve zadania. Keď si však vyberiete napríklad tému "Ako sa ten film volá?" a v prvej otázke pohoríte na slovenskom filme, lebo domácu tvorbu nesledujete, na reparát môžete rovno zabudnúť, pretože rozhodne dostanete v druhej otázke zase len slovenskú produkciu. Ako keby tie dvojičky súviseli nielen podľa názvu témy, ale aj detailnejším zameraním. Nabudúce bude možno rovnaká kategória obsahovať oscarové filmy, nie slovenské. No okruh, ktorý zahŕňa iba film ako taký, by mohol pozostávať z mixu týchto podskupín. Proste to pôsobí, ako keby otázky neboli "zamiešané". Update: Kašľať na detaily. Duel pozerám pravidelne, tak šup s ním do topky. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (8)

  • Maximálna výhra v jednej hre bola 2 345 eur. (odmocnina)
  • Výrobný cyklus vedomostnej súťaže trvá päť dní, počas ktorých tvorcovia pripravia sedem relácii denne. (donnie22)
  • V databáze otázok z vedomostnej súťaže Duel je v súčasnosti takmer 70 000 otázok zaradených do pár tisíc tematických okruhov. Počas jednej relácie ich súťažiacim odznie 50. (donnie22)

Reklama

Reklama