Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Horor
  • Krimi

Relácie (6)

Inside the Actors Studio

Inside the Actors Studio (1994)

Moderátor otvára jednotlivé časti patetickým monológom a pokladá hosťom otrepané otázky, ale dívať sa na prierez kariéry osobností ako Robert De Niro či Sean Penn (a to sa mi k viacerým častiam s veľkými legendami ešte nepodarilo dostať) za ich účasti, je pre mňa niečo famózne. A navyše ku koncu zvyknú radiť ohľadom hereckých metód začínajúcim hercom, čo je ďalšia pridaná hodnota. Z týchto študentíkov vzišiel už napríklad taký Bradley Cooper.

Na plovárně

Na plovárně (1998)

Žasol som pri časti, v ktorej bol hosťom Tim Robbins. Pri zmienke o Shawshank prezradil, že vedie divadelný krúžok pre väzňov, kde im pomáha znovu objaviť skryté emócie. Potom zobral do ruky gitaru, začal hrať, spievať a vysvetlil, pri akej príležitosti prednesený text napísal. Vtedy už som si takmer vo vytržení hovoril, - čo??? Tim Robbins režíruje väzenské divadlo, je spevák, hudobník a textár? A hlavne, ako to ten Marek Eben robí, že k nemu nielen prídu osobnosti tohto kalibru, ale ešte sa aj natoľko uvoľnia, aby o sebe prezradili podobné veci?

Duel

Duel (2006)

Duel ma baví, tak by som hodnotil možno aj vyššie, napriek prehnane korektnému Gregorovi Marešovi (ktorý vysvetľuje, čo by už moc nemusel, alebo sa opravuje, keď je každému jasné, ako to asi myslel), pretože je vždy pozitívne naladený sympaťák. Čo mi ale dlhodobo vadí, sú jednotvárne otázky pod danou kategóriou v druhom kole, ktoré má pre každú tému dve zadania. Keď si však vyberiete napríklad tému "Ako sa ten film volá?" a v prvej otázke pohoríte na slovenskom filme, lebo domácu tvorbu nesledujete, na reparát môžete rovno zabudnúť, pretože rozhodne dostanete v druhej otázke zase len slovenskú produkciu. Ako keby tie dvojičky súviseli nielen podľa názvu témy, ale aj detailnejším zameraním. Nabudúce bude možno rovnaká kategória obsahovať oscarové filmy, nie slovenské. No okruh, ktorý zahŕňa iba film ako taký, by mohol pozostávať z mixu týchto podskupín. Proste to pôsobí, ako keby otázky neboli "zamiešané". Update: Kašľať na detaily. Duel pozerám pravidelne, tak šup s ním do topky.