Reklama

Reklama

Štvanec

  • Česko Štvanec (viac)
všetky plagáty
Trailer 1

Michael Woods (Paul Walker), ktorého nedávno prepustili z väzenia v Spojených štátoch, chce začať nový život so svojou priateľkou niekde poriadne ďaleko - v Južnej Afrike. Po prílete do Johannesburgu si prenajme auto z požičovne a hoci dostane dodávku namiesto sedanu, je mu to jedno a vydá sa na cestu. Po chvíli nájde v aute telefón, nabitú zbraň a v kufri zviazanú ženu. Rachel (Naima McLeanová) mu prezradí, že ju uniesli špinaví skorumpovaní policajti a auto patrí im, lenže vtedy ju smrteľne zraní streľba policajtov zvonka. Michael je teraz navyše podozrivý z vraždy a špinaví policajti ho chcú zlikvidovať ako nežiaduceho svedka ich zločinov. Ak si chce zachrániť život, Michaelovi nezostáva nič iné, len verejne odhaliť pravdu o miestnej polícii a dokázať jej vinu. Ale musí to ale stihnúť skôr, než ho policajti zastrelia za volantom alebo zastavia s dodávkou, lebo stretnutie s nimi by neprežil. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (89)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Paul Walker dokazuje, že to vie nie len Rýchlo a Zbesilo, ale aj Pomaly a Pokojne. Vo výsledku je Vehicle 19 však len obyčajný „wannabe snímok“, ktorý by chcel silou mocou dokázať, že vie vo filme po celý čas pracovať len s jedným uzavretým priestorom ako je to teraz v móde. Rozdiel je však ten, že zatiaľ čo napríklad taký Phone Booth s Farrellom (dej v tel. búdke) alebo Buried s Reynoldsom (dej v rakvy) a ďalšie podobné snímky si dané zameranie na jednu lokáciu vedeli obhájiť, pri Vehicle 19 je to len obyčajná hra na efekt, kde umiestnenie celého filmu do jedného auta v rámci deja postráda zmysel a postupne na seba len zbytočne upozorňuje a nabaľuje plno nelogickostí. Celý dej je na silu prispôsobený tomu, aby sa Paul Walker nepohol z auta a je jedno, či to bije do očí alebo nie (používanie „triezveho“ mozgu tu prím nehrá). Odhliadnuc od tohto faktu je film natočený zručne, očividne sa jedná o nízkorozpočtový snímok, takže je tu len zhruba jedna automobilová naháňačka a na nejakú výraznejšiu akciu v podstate nedôjde, ale na druhej strane nebadať ani žiadnu amatérčinu. Nejako zvlášť neurazí, ale je to len taká štandardná rutina zasadená do jedného auta v „pútavej filmárskej lokácii“ v Juhoafrickej republike, bez výrazného napätia, s béčkovým (čítaj nerozumným) príbehom a dohromady tak dvoma hercami. Zachraňuje to len triezvo zvolená stopáž, ani nie 70 minút po odpočítaní úvodných a záverečných tituliek, ktorá celkom svižne odsýpa a nestihne výrazne nudiť. A keď už nič iné, tak si aspoň Walker precvičil vodičské schopnosti, predtým než vymení rodinný van za poriadny športiak a dofrčí na plátna kín vo Fast & Furious 6. CELKOVO: 2* ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku som sa zamýšľal, či náhodou nepozerám Fast and Furious a jej nejakú pokračovaciu misiu, ale Štvanec stojí na podobnej báze ako Collateral. Časté osadenstvo motorového priestranstva, množstvo symbolov a indícií, ale dej pôsobí dosť latentne a béčkovo. Väčšinou viem oceniť možno naivnejšie akčnejšie filmy, ktoré stoja viac na charakterizácii a krkolomnejšej úprimnosti, ale čo je moc, to je skrátka moc :). ()

Reklama

VojinRyan 

všetky recenzie používateľa

Toto je typická ukážka toho, že len slávny herec nestačí. Tu je mi trochu ľúto Walkera, pretože je to jednak z jeho posledných filmov, ktoré stihol natočiť. Je všeobecne známe, že Walker má rád automobily a rýchlu jazdu ale neviem si predstaviť, čo ho vtiahlo do takéhoto filmu. Možno asi len nejaká žiadosť kamaráta. Vážne, tento film je nudný ( aj keď má len 80 minút ), bez poriadneho rozprávania príbehu, hudba na mŕtvom bode a všeobecne takto si réžiu nepredstavujem. Obmedzený rozpočet sa z mohol iba na jednu kameru, ktorá je celý čas v aute a tam sa odohráva celý film. Keby aspoň to auto bolo iné, ale nie rodinný minivan. Poznám režisérov, ktorý dokázali vyťažiť s minima prostredia maximum. Ale tu je skôr z minima prostredia vyťažené ešte väčšie minimum. Tento film je určený len na zabitie nudy. Na nič iné. Keby boli aj kamery mimo, lepšie naháňačky áut ( nie len slepé prenasledovanie jeden druhého ), športové vozidlo tak pridám aj 2 hviezdičky. Takto je to len za dve. 40% - 2* ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Jako experiment teoreticky zajímavé (kamera až na úplně poslední "poetický" záběr nikdy neopustí interiér vozu), jako akční napínavé béčko hodně slabé. To, jak vykonstruovaně se zpočátku kupí nepravděpodobnosti a jak se do nich hlavní (de facto jediná) postava vysloveně idiotsky zaplétá, to by zasloužilo návrat do scénáristické školy. Ani pak se snímek nijak zvlášť nerozjede, honička nás čeká vlastně jen jedna (a viditelně točená v nezávratné rychlosti a s nepříliš velkým umem), spíše se rozmýšlí, vyšiluje, tlachá po telefonu a vyhlídkově krouží po Johannesburgu. 3/10 ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Walker za celou dobu skoro nevyleze z auta a v některých chvílích se chová jak úplnej debil. A to i na béčko. Jenomže marná sláva, ono se tam pořád něco děje a zvolená stopáž prakticky nedá člověku vydechnout. Místy to působí jako videohra, kdy sbíráte body za zdemolovaný padouchy a uražený dveře. Nemyslet a bavit se. 60% ()

Galéria (127)

Zaujímavosti (9)

  • Po vjezdu do myčky probĕhne nĕkolikrát po sobĕ použití saponátu bez jediného projetí kartáčové soustavy (Twyer)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Juhoafrickej republike. (MikaelSVK)
  • Na zápěstí Paula Walkera (Woods) lze spatřit vytetované jméno jeho dcery Meadow. (kellne)

Reklama

Reklama