Reklama

Reklama

Štvanec

  • Česko Štvanec (viac)
všetky plagáty
Trailer 1

Michael Woods (Paul Walker), ktorého nedávno prepustili z väzenia v Spojených štátoch, chce začať nový život so svojou priateľkou niekde poriadne ďaleko - v Južnej Afrike. Po prílete do Johannesburgu si prenajme auto z požičovne a hoci dostane dodávku namiesto sedanu, je mu to jedno a vydá sa na cestu. Po chvíli nájde v aute telefón, nabitú zbraň a v kufri zviazanú ženu. Rachel (Naima McLeanová) mu prezradí, že ju uniesli špinaví skorumpovaní policajti a auto patrí im, lenže vtedy ju smrteľne zraní streľba policajtov zvonka. Michael je teraz navyše podozrivý z vraždy a špinaví policajti ho chcú zlikvidovať ako nežiaduceho svedka ich zločinov. Ak si chce zachrániť život, Michaelovi nezostáva nič iné, len verejne odhaliť pravdu o miestnej polícii a dokázať jej vinu. Ale musí to ale stihnúť skôr, než ho policajti zastrelia za volantom alebo zastavia s dodávkou, lebo stretnutie s nimi by neprežil. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (89)

GeusX 

všetky recenzie používateľa

Ufff, tak to byla bída. Za scénář a "logické" uvažování hlavního hrdiny (minimálně v první půlhodině) by si měl jít Mukunda dobrovolně pro zlatou malinu... Navíc jsem to bohužel viděl jen v cz dabingu, který měl příšerně chudou zvukovou stopu. V originále je to snad snesitelnější. Podprůměr. (viděl jsem: 1x) ()

Lukoboss 

všetky recenzie používateľa

Jestli to měl být pokus o další Telefonní budku, tak se nepovedl. Tady pro změnu strávíte s hlavním hrdinou celou dobu v autě. Začátek je dobrej, protože to diváka rovnou vtáhne do akce, nikdo neví, co se děje a čeká se aspoň trochu na nějakou indicii. Bohužel tady je jakákoliv nápověda marná, protože ať mačkáte, jak mačkáte, nic moc z toho nevymáčknete. Ve výsledku je snímek téměř nicneříkající... ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Paul Walker dokazuje, že to vie nie len Rýchlo a Zbesilo, ale aj Pomaly a Pokojne. Vo výsledku je Vehicle 19 však len obyčajný „wannabe snímok“, ktorý by chcel silou mocou dokázať, že vie vo filme po celý čas pracovať len s jedným uzavretým priestorom ako je to teraz v móde. Rozdiel je však ten, že zatiaľ čo napríklad taký Phone Booth s Farrellom (dej v tel. búdke) alebo Buried s Reynoldsom (dej v rakvy) a ďalšie podobné snímky si dané zameranie na jednu lokáciu vedeli obhájiť, pri Vehicle 19 je to len obyčajná hra na efekt, kde umiestnenie celého filmu do jedného auta v rámci deja postráda zmysel a postupne na seba len zbytočne upozorňuje a nabaľuje plno nelogickostí. Celý dej je na silu prispôsobený tomu, aby sa Paul Walker nepohol z auta a je jedno, či to bije do očí alebo nie (používanie „triezveho“ mozgu tu prím nehrá). Odhliadnuc od tohto faktu je film natočený zručne, očividne sa jedná o nízkorozpočtový snímok, takže je tu len zhruba jedna automobilová naháňačka a na nejakú výraznejšiu akciu v podstate nedôjde, ale na druhej strane nebadať ani žiadnu amatérčinu. Nejako zvlášť neurazí, ale je to len taká štandardná rutina zasadená do jedného auta v „pútavej filmárskej lokácii“ v Juhoafrickej republike, bez výrazného napätia, s béčkovým (čítaj nerozumným) príbehom a dohromady tak dvoma hercami. Zachraňuje to len triezvo zvolená stopáž, ani nie 70 minút po odpočítaní úvodných a záverečných tituliek, ktorá celkom svižne odsýpa a nestihne výrazne nudiť. A keď už nič iné, tak si aspoň Walker precvičil vodičské schopnosti, predtým než vymení rodinný van za poriadny športiak a dofrčí na plátna kín vo Fast & Furious 6. CELKOVO: 2* ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Mám docela rád tyhle one man show filmy, kde odpovědnost leží na jedno, herci a ostatní jsou opravdu jen vedlejší postavy. Paul Walker to zvládnul se ctí, i když je to prostě jen variace na "Rychle a zběsile" ve smyslu, že ten chlap uměl dobře řídit. Scénář není nic skvělého, ale snímek docela jede a jste zvědaví, jak to dopadne. ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Celkem slabota. Už po úvodní scéně mi bylo jasné, že to bude průser. Na film jsem se samozřejmě kouknul jenom kvůli Paulu Walkerovi. Celé se to odehrává v autě, kamera z auta nevyjde a filmu to nesedlo, je to špatně natočené. Scénář taky není moc ideální. Navíc českej dabing byl hroznej, vůbec jsem nepochopil proč Paula Walkera daboval dabér, který ho v žádném jiném filmu nedaboval. Paul měl v českém dabingu vždy takový jemnější hlas a tady má úplně hrubý. Chtěl jsem dát 2 hvězdy, ale jelikož jsem ten film zvládl dokoukat až do konce (díky Paulovi), tak dávám 3. ()

Galéria (127)

Zaujímavosti (9)

  • Většina policejních aut je značky BMW. (kellne)
  • Viac ako tri štvrtiny záberov filmu bolo natočených priamo z auta, ktoré Michael Woods (Paul Walker) šoféruje. (GAZ789)

Reklama

Reklama