Reklama

Reklama

Yamada, samuraj z Ayothaye

  • Thajsko Yamada : The Samurai of Ayothaya (viac)
všetky plagáty
Trailer

Jeden bojovník, malá vesnice, velká legenda… Japonský samuraj Yamada je na stopě velké zradě. Spiklenci se ho proto rozhodnou odstranit a on vyvázne jen díky tajemným válečníkům, kteří ho těžce zraněného dopraví do thajské vesnice Ayothaya. Tady se Yamada zotaví ze svých ran a začne se učit zdejšímu bojovému umění. Protože v zápasnické aréně brzy vyniká, je jmenován osobním strážcem vladaře a Ayothaya se stává jeho novým domovem.
Thajský historický film potěší především fanoušky bojových umění. Ukázky bojových technik jsou neuvěřitelně drsné, ale esteticky dokonalé. Předvádějí souboje s katanou i jinou chladnou ocelí, a také potyčky beze zbraně jsou patřičně tvrdé a přesvědčivě realistické.
Snímek líčí skutečný životní příběh japonského dobrodruha Yamady Nagamasiho (1590–1633), který v Thajsku získal výjimečné postavení a za své zásluhy byl jmenován guvernérem jižní provincie Nakornsrithammarat. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (38)

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Mám rád muay thai a páči sa im jeho štýlové zakomponovanie do akčnej kinematografie, ako sa to v ostatných rokoch efektívne darí thajským filmárom. V tvárach fúzatých kráľovských gardistov, ktorí sa na seba podobali ako vajce vajcu sa mi síce občas orientovalo trochu ťažšie, ich protivníci z radov konkurenčného klanu či japonských nepriateľov sa počas súbojov správali na môj vkus príliš pasívne, až to miestami vyzeralo, ako keby odovzdane čakali na smrteľnú ranu a výhrady mám aj k predstaviteľovi hlavného hrdinu Seigimu Ozekimu, ktorý oproti svižným Thajcom pôsobil ako poleno (pochybujem o tom, že tento chlapík niekedy v živote seriózne trénoval bojové umenia), inak je ale Yamada z hľadiska úrovne choreografie bojových scén a celkového vizuálneho dojmu uspokojivá akčná mastenica. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Nieco ako Posledny samuraj alebo Tanec s vlkmi na thajsky spôsob. Prilis ma to nenadchlo, lebo pribeh mi pripadal strasne nezazivne podany a tach par bitiek je dokalicenych zrychlovackami v momente, ked má dôjsť ku kontaktu medzi protivníkmi. Napriklad v Undisputed 3 vhodne pouzitie zrychlovaciek dodava uderom poriadnu davku tvrdosti. V prevedeni v akom su pouzite v tomto filme im uberaju nielen na tvrdosti, ale ani pouzite techniky vdaka nim nevyzeraju tak pôsobivo. Vysledne hodnotenie 5/10 zvysim na 3*, pretoze si cennim, ze tento film narozdiel od kung-fu filmov Tonyho Jaa a spol., má vôbec nejaký funkčný dej a nie je to len sampler kaskaderskych kuskov. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

V cigánskych osadách by to iste bol hit roka. "Odhodlaný muž dokáže poraziť aj 10 000 mužov, pokiaľ má vieru v srdci"...Tak takýmito hovadinami je obalený priblblý a stokrát videný príbeh. Veľmi ma to nebavilo. Pár dobrých súbojov, to je všetko, čo môže film ponúknuť, no vypľúvanie vody zmiešanej s krvou po každom zásahu vyzeralo trápne. Naoko to vyzerá drsne, ale každý kto videl skutočný thajský box mi dá za pravdu, že realita je trochu inde. Po čase začínajú byť súboje jednotvárne a nudné. Počas celého filmu som musel počúvať trápne reči o zemi, v ktorej ste sa narodili a obetovaní sa za kráľa, potom to isté, ale inak a o päť minút znova. Do toho "akože" dojímavá hudba a ja som to v druhej polovici iba pretrpel, začal pretáčať a robil si z toho srandu. Holými rukami sa ubrániť proti štyrom samurajom s mečmi?? Súboj v lese, 10 proti 200 ??? Kam sa hrabú sparťania z filmu 300? _____Navrhujem čečencom najať 10 thajských bojovníkov a tí bez problémov rozoberú a rozdupú ruských okupantov...Načo zbrane. "Máme holé ruce!"...40%. ()

Chen 

všetky recenzie používateľa

Vůbec ne špatné. Některé souboje jsou až groteskně zrychlené, ale nechybí jim brutalita, tvrdé údery a surovost. Mohlo by jich být, ale více, přece jen věnovat většinu času nastínění vznikající lásky mladého Japonce k cizí zemi, může být čaesm únavné. Ve finále jsem byl ale mile překvapen, tím, jak dobře jsem se pobavil 7/10 ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,NA TOMTO SVĚTĚ NENÍ NIC NÁHODA. VŠECHNO SE STANE KVŮLI OSUDU.…“ /// Pokojný bojovník na thajskej způsob. Yamada řeší problémy Siamu, problémy svoje (takže problémy Siamu) a všechno to slepujou hovory ,,H“ o jednotě (Siamu vole), hledání cesty a životních hodnot. Ke všemu mi ty souboje připadaj podivně zrychlený, a nebo jednoduchý, jako v těch šikmovokejch komiksech. Víc se kecá než mlátí. Vo tom žádná. Taky je třeba prožít lásku se slečnou, jenž by mohla hrát v reklamě na thajskou manželku a prodělat výcvik, páč samuraj je proti vesničanům sračka vodsouzená k smrti. Alespoň při souboji. Ty výplně mezi řežbou mohli bejt zase smrt moje. A na konci ani nejde říct, co že vlastně ti vopičáci uměj. Jsem z těch thajskej filmů z poslední doby nějakej rozladěnej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čumím jen na filmy podle skutečnosti. 2.) Zdá si mi bejt frajeřina, vomotat někomu nohu kolem krku a jebnout ho loktem. 3.) Protože boj, to je používání noh, ruk, kolen, loktů… 4.) Thx za titule ,,sniper18“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (2)

  • Buakaw Banchamek (Ai-Seua) je profesionálny zápasník štýlov muay thai (thajský box) a kickbox a taktiež je šampión K-1 MAX z rokov 2004 a 2006. (HOMERjeALIEN)
  • Film je natočen podle skutečného příběhu japonského samuraje Yamady Nagamasy, který žil v letech 1590–1630. Ten okolo roku 1612 odjel do tehdejšího království Ayutthaya, kde poté sloužil na dvoře čtyř králů dynastie Sukothai. (Raztubyl)

Reklama

Reklama