Reklama

Reklama

Násilnícky kriminálnik Addison (Eric Bana) a jeho sestra Liza (Olivia Wildeová) sú na úteku z kasína, ktoré práve vylúpili. Cestou do Kanady im pred auto skočí jeleň a havarujú. Šofér Theo (Dennis Lafond) zomrie a o život príde aj policajt, ktorý dorazil k autonehode ako prvý a chcel im pomôcť. Súrodenci si ulúpené peniaze rozdelia a rozídu sa aj ich cesty. V krutých mrazivých podmienkach sa každý z nich musí dostať ku kanadským hraniciam celkom sám. Zranený Addison ide lesom, zanecháva krvavú stopu a snaží sa zmiasť svojich prenasledovateľov. Premrznutú Lizu stojacu pri vozovke zoberie do auta bývalý boxer Jay Mills (Charlie Hunnam), ktorý cestuje k rodičom na sviatok Vďakyvzdania a pozve ju na večernú rodinnú oslavu. Po príchode do odľahlého domu Millsovcov na samote však príde šok. Je tam už Addison, ktorý prepadol Jayovu matku June (Sissy Spaceková) a vzal ju ako rukojemníčku. Keďže Jayov otec Chet Mills (Kris Kristofferson) je bývalý šerif a sestra Hanna (Kate Mara) policajtka, stretnutie zločinných súrodencov s dome strážcov zákona bude viac než búrlivé a rodinnú oslavu posunie ďaleko za hranice únosnosti. Komu zo súrodencov na úteku a komu z rodiny Millsovcov sa tento desivý a krutý sviatočný večer podarí prežiť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (203)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Vynikající kriminální thriller ze zimního americko-kanadského pohraničí od rakouského režiséra. A právě ta trochu atypická (neamerická) režie mě od začátku zaujala, hrálo se sice podle tradičních a celkem neoriginálních šablon, ale stále jsem měl pocit, že se film bežnému hollywoodskému průměru něčím vymyká. A navíc v něm účinkují zajímaví herci - Eric Bana jako lehce vyšinutý zabiják s morálními zásadami a s lehce incestními sklony (není divu), výborná byla Kate Mara jako milá policistka a submisivní dcera neurvalého a despotického otce-šerifa, a Sissy Spacek s Krisem Kristoffersonem tvoří zemitý a velmi sympatický starší manželský pár z odlehlého venkovského domu. Deadfall mě hodně bavil, ani chvíli jsem se nenudil a nenapadá mě momentálně nic, co bych mu chtěl vytknout. No, vlastně možná ten dokonalý make-up Olivie Wildeové v hospodě poté, co nejprve prožije těžkou autonehodu, pak stráví x hodin v blizardu a potom ještě absolvuje dlouhou jízdu v zapařeném autě. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Fargo ultralight bez konzervantů. On používá střelné zbraně, ona ty ženské (nejdřív manipulativně, poté upřímně) a pak už jen traumata, krev, sníh a dýňový koláč na Den díkuvzdání poutníků do Kanady.. Ruzowitzkeho vcelku interesantní zámořský debut by si zasloužil o jeden stupeň vyšší hodnocení, kdyby se vyvaroval šustění papíru v liniích rodinných vazeb (především šerif - dcera policistka) a šel více na dřeň osudovosti. Nicméně už jen kvůli obsazení stojí Deadfall za pozornost - pošuk Bana, dva staré revolvery (Kristofferson, Williams), či zaprášená Winchestrovka Spacek. A představa, jak rozehříváte pod pokrývkou lehce podchlazenou Olivii Wilde, taky není k zahození.. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Asi každý to zažil ... vo filme je veľa vecí na vynikajúcej úrovni, ale aj napriek tomu sa nejedná ani zďaleka o dobrý film. Kompozícia obrazu je výborná, zábery na zasneženú krajinu sú až neuveriteľne oku lahodiace, hudba je správne zvolená, atmosféra plná očakávaní, herci sympatickí (šťavnatá Olivia Wilde, drsný Eric Bana, vyplašená Kate Mara), príbeh rozbehol zaujímavú hru a divák čaká, čo príde ďalej ... a ono nič, ale absolútne nič. To všetko platí pre prvú polhodinu, ktorá držala pozornosť, ale následne sa film namiesto krimi/thrilleru sústredí na zbytočnú rodinnú drámu, stratí akékoľvek tempo, príbeh vyšumí do prázdna, atmosféra vyprchá lusknutím prsta a zrazu sa zo sľubného filmu vykľuje nudný 100x omieľaný gýč plný klišé a odfláknutého záveru bez gradácie, pri ktorom sa aj 90 minútová dĺžka nezdravo tiahne. Je až trestuhodné z takého prostredia nevyvodiť „mrazenie“ aj u divákov. Škoda podklad na to bol. CELKOVO: 2,5* ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Deň, kedy Eric Bana prišiel o prst. A nebola za tým jakuza ani prst zaseknutý v jacuzzi. Škoda len, že film na záver nebol tak chladnokrvný, ako by som si želal, lebo inak má film svoju atmosféru, napätie a správnu thrillerovú zábavu. Niektorým ale bude stačiť aj Olivia Wilde bez bustonoša. ()

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Vybornej Eric Bana. Sissy S., Kris K. a Kate Mara v pohode. Olivii neznam a nicim mne nezaujala. Obrazky v pohode. Pribeh celkem plyne, cili tempo taky v pohode. Ale jinak je to pateticka a klisoidni blbost, a pokud chcete videt film o snehu a sikovne policistce, pustte si radsi o nekolik radu lepsi Fargo. 3+ ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (7)

  • Zatiaľ čo film sa údajne odohráva v Michigane v okolí Detroitu, ranná scéna sa odohráva v Dunn's Delicatessen a Dominion Square Tavern, čo sú rozpoznateľné orientačné body na Metcalfe Street v Montreale. (Arsenal83)
  • Počas úvodnej sekvencie narazí unikajúce auto do jeleňa, ktorý rozbije čelné sklo a pokryje ho krvou. Na nasledujúcich záberoch, ktoré ukazujú, ako sa auto vymyká kontrole, je čelné sklo neporušené a bez poškodenia. (Arsenal83)
  • Původní název filmu byl Blackbird a Kin. (R´Hell)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené