Reklama

Reklama

Násilnícky kriminálnik Addison (Eric Bana) a jeho sestra Liza (Olivia Wildeová) sú na úteku z kasína, ktoré práve vylúpili. Cestou do Kanady im pred auto skočí jeleň a havarujú. Šofér Theo (Dennis Lafond) zomrie a o život príde aj policajt, ktorý dorazil k autonehode ako prvý a chcel im pomôcť. Súrodenci si ulúpené peniaze rozdelia a rozídu sa aj ich cesty. V krutých mrazivých podmienkach sa každý z nich musí dostať ku kanadským hraniciam celkom sám. Zranený Addison ide lesom, zanecháva krvavú stopu a snaží sa zmiasť svojich prenasledovateľov. Premrznutú Lizu stojacu pri vozovke zoberie do auta bývalý boxer Jay Mills (Charlie Hunnam), ktorý cestuje k rodičom na sviatok Vďakyvzdania a pozve ju na večernú rodinnú oslavu. Po príchode do odľahlého domu Millsovcov na samote však príde šok. Je tam už Addison, ktorý prepadol Jayovu matku June (Sissy Spaceková) a vzal ju ako rukojemníčku. Keďže Jayov otec Chet Mills (Kris Kristofferson) je bývalý šerif a sestra Hanna (Kate Mara) policajtka, stretnutie zločinných súrodencov s dome strážcov zákona bude viac než búrlivé a rodinnú oslavu posunie ďaleko za hranice únosnosti. Komu zo súrodencov na úteku a komu z rodiny Millsovcov sa tento desivý a krutý sviatočný večer podarí prežiť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (203)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Deň, kedy Eric Bana prišiel o prst. A nebola za tým jakuza ani prst zaseknutý v jacuzzi. Škoda len, že film na záver nebol tak chladnokrvný, ako by som si želal, lebo inak má film svoju atmosféru, napätie a správnu thrillerovú zábavu. Niektorým ale bude stačiť aj Olivia Wilde bez bustonoša. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Typický príklad, ako sa dá z niečoho urobiť nič. Zápletka v zmysle Betónová záhrada a Natural Born Killers dokopy, zasadená do zasneženej Ameriky a následne zahrabaná nánosom scenáristického klišé. Napríklad otec policajt podceňuje dcéru policajtku, lebo je žena. A vykreslené je to tak, že ju nechce pustiť do akcie a ako odôvodnenie povie: ešte si tam náhodou budeš potrebovať vymeniť tampón (!!!). Alebo sviatočná večera v deň Vďakyvzdania, ktorá je proti vôli domácich organizovaná vrahom. No a ten ich núti ďakovať. Úplná psychologická ruská ruleta. :D ()

Reklama

Ceres 

všetky recenzie používateľa

Celkem velmi dobrý film s dobrou atmosférou, dobrý obsazením a hereckými výkony. Ruzowitzky, který tu je nazýván jedním uživatelem "kolosální čurák"...mno potrefená husa nejvíc kejhá, že?, zvládl film velmi dobře, i když není zápletka originální, ale co je že? Dobré je, že zbytečně film moc nenatahuje, jak je u spousty režisérů zvykem. Je to tak na pomezí 3 a 4, ale jelikož mi mrazivé filmy vyhovují, tak přeci jen přidám. ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Když se příběh začal po hodině konečně rozbíhat (píšu „konečně“, ale ta pasáž mě opravdu bavila – stupňovala mé očekávání v něco, co přijde), za chvíli byl u konce, který měl sílu, ale ta poslední půlhodinka nic extra. Zkrátka eskalace a očekávání vyzněly naprázdno. Škoda. # Nezapomenu na mrazivý sever a mrazem celou bílou Olivii Wilde ze začátku, kdy spoře oděná a s výrazným make-upem vypadala v kontrastu se sněhem jak Sněhurka. # viděno: monitor, 5.1# příběh 6 | hudba 6 | humor 0 | akce 3 | napětí 3 | pustil bych si znovu 5 ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Asi každý to zažil ... vo filme je veľa vecí na vynikajúcej úrovni, ale aj napriek tomu sa nejedná ani zďaleka o dobrý film. Kompozícia obrazu je výborná, zábery na zasneženú krajinu sú až neuveriteľne oku lahodiace, hudba je správne zvolená, atmosféra plná očakávaní, herci sympatickí (šťavnatá Olivia Wilde, drsný Eric Bana, vyplašená Kate Mara), príbeh rozbehol zaujímavú hru a divák čaká, čo príde ďalej ... a ono nič, ale absolútne nič. To všetko platí pre prvú polhodinu, ktorá držala pozornosť, ale následne sa film namiesto krimi/thrilleru sústredí na zbytočnú rodinnú drámu, stratí akékoľvek tempo, príbeh vyšumí do prázdna, atmosféra vyprchá lusknutím prsta a zrazu sa zo sľubného filmu vykľuje nudný 100x omieľaný gýč plný klišé a odfláknutého záveru bez gradácie, pri ktorom sa aj 90 minútová dĺžka nezdravo tiahne. Je až trestuhodné z takého prostredia nevyvodiť „mrazenie“ aj u divákov. Škoda podklad na to bol. CELKOVO: 2,5* ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (7)

  • Olivia Wilde byla v průběhu natáčení scény, kde její postava téměř umrzne, skutečně pouze v minisukni. Tyto záběry vznikaly v Kanadě. (betyn)
  • Původní název filmu byl Blackbird a Kin. (R´Hell)
  • Zach Dean sa rozhodol napísať scenár k tomuto filmu po tom, čo bol pasažierom letu JetBlue 292 v roku 2005, ktorý lietal vyše dve hodiny v tvare osmičky nad južnou Kaliforniou, aby sa pripravil na rizikové pristátie. Dean vtedy uvažoval o svojej smrteľnosti a chcel napísať niečo o rodine. (Arsenal83)

Reklama

Reklama